aoaff

Μια αξέχαστη νύχτα ανεξαρτησίας στο «πιο όμορφο υπαίθριο σινεμά ολόκληρου του κόσμου» για το 11ο Athens Open Air Film Festival

Το καλοκαιρινό του κινηματογραφικό ταξίδι συνέχισε χθες το 11ο Athens Open Air Film Festival με μια εορταστική drive-in προβολή στον Λυκαβηττό του αριστουργηματικού «Στη Σκιά των Τεσσάρων Γιγάντων» («North by Northwest») του Άλφρεντ Χίτσκοκ, με αφορμή τον εορτασμό της αμερικανικής Ημέρας Ανεξαρτησίας (4 Ιουλίου) και με τη συνδιοργάνωση της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα.

Τεράστιοι προβολείς που φώτιζαν τον νυχτερινό ουρανό της Αθήνας, απαστράπτουσα Laser 4K προβολή και ψηφιακά αποκατεστημένη κόπια που έδωσαν την ευκαιρία στο κοινό να απολαύσει τη συναρπαστική ταινία καλύτερα από ποτέ (χάρη στον τελευταίας τεχνολογίας τεχνικό εξοπλισμό της Art of Sound), δροσερή θερμοκρασία και μαγευτική θέα της πόλης από ψηλά στάθηκαν μερικοί από τους παράγοντες που μετέτρεψαν τη χθεσινή βραδιά σε μια αξέχαστη εμπειρία.  

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Athens Open Air Film Festival και του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας, Λουκάς Κατσίκας, καλωσόρισε τον κόσμο, μίλησε για την ένδοξη ψυχαγωγία που παρήγαγαν στο Χόλιγουντ σκηνοθέτες από ολόκληρο τον κόσμο οι οποίοι μετανάστευσαν σε αυτό, ένας από τους οποίους ήταν φυσικά και ο Άλφρεντ Χίτσκοκ, έχοντας εκεί την ευκαιρία να εξερευνήσουν την καλλιτεχνική δημιουργία ελεύθερα και να υπογράψουν μερικές από τις κορυφαίες ταινίες τους.

Έπειτα, χαιρέτισε τη σταθερή και αγαστή συνεργασία του Φεστιβάλ με την Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα, η οποία για δεύτερη συνεχή χρονιά συνδιοργάνωσε την ιδιαίτερη drive-in προβολή και γιόρτασε με ξεχωριστό τρόπο την επέτειο της αμερικανικής ανεξαρτησίας. Ειδικότερα, ο Λουκάς Κατσίκας ευχαρίστησε με τα πιο ζεστά λόγια τον Αμερικανό Πρέσβη, κο Geoffrey Pyatt, «έναν αληθινό και δεινό κινηματογραφόφιλο», για την υποστήριξη σε μια σειρά προβολών της φετινής διοργάνωσης αλλά και για την επιλογή της χθεσινής ταινίας, προσκαλώντας τον να απευθύνει ένα σύντομο χαιρετισμό. 

Ο Αμερικανός Πρέσβης καλωσόρισε κοινό και καλεσμένους, ευχαριστώντας θερμά με τη σειρά του το Φεστιβάλ και τον Λουκά Κατσίκα στο «πιο όμορφο open-air drive-in σινεμά στον κόσμο ολόκληρο»! Συνέχισε την ομιλία του ευχαριστώντας για την υποστήριξη τον Δήμαρχο Αθηναίων, κ. Κώστα Μπακογιάννη και τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου της Αθήνας και ανέφερε με συγκίνηση: «Μετά από αυτό το δύσκολο  κεφάλαιο αντιμετώπισης της πανδημίας δεν μπορώ να σκεφτώ καλύτερο τρόπο να βρεθούμε και να γιορτάσουμε όλοι μαζί παρά με την αποψινή προβολή της δημιουργίας του Χίτσκοκ που περιλαμβάνει εμβληματικές σκηνές από το αμερικανικό τοπίο, όπως η καταδίωξη στο όρος Ράσμορ. 

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Αμερικανός Πρέσβης σημείωσε: «Αυτή η 245η επέτειος της αμερικανικής ανεξαρτησίας είναι ιδιαίτερα σημαντική, διότι συμπίπτει με την ελληνική επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση και είμαστε υπερήφανοι για τους στενούς δεσμούς μεταξύ μας, τις δημοκρατικές αξίες που μοιραζόμαστε και τη δέσμευση του Αμερικανού προέδρου να εμβαθύνει ακόμη περισσότερο αυτή την βαθιά σχέση».

Τέλος, ο κ. Geoffrey Pyatt ανακοίνωσε με χαρά τον Διαγωνισμό του Φεστιβάλ, με την υποστήριξη της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα και σε συνεργασία με τις τρεις αεροπορικές αμερικανικές εταιρείες, American Airlines, Delta Air Lines, Inc. και United Airlines που προσφέρουν δύο διπλά αεροπορικά εισιτήρια για Αμερική, μια ευγενική χορηγία για να γιορτάσουν το άνοιγμα των απευθείας πτήσεων προς Ελλάδα (συμμετοχή εδώ) και την εμβάθυνση των σχέσεων των δύο κρατών.

Στη συνέχεια ο Λουκάς Κατσίκας κάλεσε στο βήμα την κα Βιβή Χαρίτου η οποία εκπροσώπησε την κα Άννα ΡοκοφύλλουΠρόεδρο του σταθερού θεσμικού συνδιοργανωτή του Φεστιβάλ, Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και ανέφερε στην ομιλία της:  «Το Athens Open Air Film Festival αποτελεί πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της θερινής, πολιτιστικής ζωής της πόλης και η 11η έκδοσή του έρχεται πλήρως προσαρμοσμένη στις ανάγκες της περιόδου που διανύουμε, στέλνοντας σε όλο τον κόσμο το μήνυμα ότι πρέπει με κάθε τρόπο να κρατήσουμε ζωντανή τη σχέση μας με κάθε μορφή τέχνης. Ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων είναι συνοδοιπόρος του Φεστιβάλ από τη μέρα που γεννήθηκε και όπως κάθε χρόνο, μεταμορφώνει την Αθήνα σε ένα υπαίθριο κινηματογραφικό σκηνικό με ελεύθερη είσοδο, αναδεικνύοντας αγαπημένα και ανεξερεύνητα σημεία της πόλης σε κατοίκους και επισκέπτες. Το drive-in μπήκε πέρσι στη ζωή μας στο πλαίσιο του Φεστιβάλ και είναι μεγάλη μας χαρά που συνεχίζουμε και φέτος, όχι μόνο την προβολή, αλλά και την άψογη συνεργασία μας με την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα. Εύχομαι να απολαύσετε αυτό το αριστούργημα του Άλφρεντ Χίτσκοκ και να ευχηθώ σε όλους μας ένα δραστήριο πολιτιστικά καλοκαίρι».

Στην προβολή παρευρέθηκαν - μεταξύ άλλων - η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα Ζέτα Μακρή και ο Πρόεδρος του ΕΚΟΜΕ, κος Πάνος Κουάνης.

Η σινεφίλ μπύρα Fischer συνόδευσε απολαυστικά την προβολή συνεχίζοντας τη φετινή «δροσιστική» συνεργασία μας. 

Επόμενος σταθμός του καλοκαιρινού κινηματογραφικού ταξιδιού:

Σάββατο 3 Ιουλίου | 21:30 Η ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΣ του Γουίλιαμ Γουάιλερ (1949, 116’)
Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας | Τέρμα οδού Λόρδου Βύρωνα, Πεντέλη

Προβολή με την υποστήριξη της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα. Υπό την αιγίδα του Δήμου Πεντέλης.

Λεπτομέρειες της διοργάνωσης, συνόψεις των ταινιών του προγράμματος και χάρτες των τοποθεσιών των προβολών μπορείτε να βρείτε στο σάιτ του φεστιβάλ www.aoaff.gr

Κάντε join στο FACEBOOK EVENT μας εδώ. 

*ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ για την προσέλευση του κοινού στις προβολές*

Προκειμένου να διασφαλιστεί η προστασία της δημόσιας υγείας και η ομαλή ροή των θεατών μας στις προβολές, σας ενημερώνουμε ότι:

- Η είσοδος στον χώρο προβολής θα πραγματοποιείται μόνο με ονομαστικά ΔΕΛΤΙΑ ΕΙΣΟΔΟΥ τα οποία οι θεατές θα μπορούν να προμηθεύονται με ηλεκτρονική προκράτηση, τρεις ημέρες πριν από κάθε προβολή (η προκράτηση θα ανοίγει στις 12 το μεσημέρι) στο aoaff.gr.

- Κάθε θεατής θα δικαιούται ΜΟΝΟ ΕΝΑ δελτίο εισόδου, οπότε παρακαλούμε θερμά να φροντίσετε να έρθετε εγκαίρως μαζί με τους/τις συνοδούς σας σε περίπτωση που επιθυμείτε να καθίσετε κοντά.

-  Θα τηρούνται αυστηρά οι αναγκαίες αποστάσεις μεταξύ των θεατών.

Καλές μας προβολές!

Για διαρκή ενημέρωση, νέες ανακοινώσεις και περισσότερες πληροφορίες συντονιστείτε στα site του cinemagazine.gr, του aiff.gr και του aoaff.gr και στις σχετικές σελίδες στα social mediaFacebook AIFFInstagramTwitter.



    Hμερομηνία δημοσίευσης: 2021-07-01 11:37:47

    Διαβάστε επίσης

    13o AOAFF: Αυλαία με το «Όσα Έσβησε ο Άνεμος» στους Κήπους της Γαλλικής Σχολής

    13o AOAFF: Αυλαία με το «Όσα Έσβησε ο Άνεμος» στους Κήπους της Γαλλικής Σχολής

    Η τελευταία προβολή του 13ου Athens Open Air Film Festival πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2023 στους Κήπους της Γαλλικής Σχολής Αθηνών.

    13ο AOAFF: Το βραβευμένο με Χρυσό Φοίνικα «Όσα Έσβησε ο Άνεμος» στη Γαλλική Σχολή

    13ο AOAFF: Το βραβευμένο με Χρυσό Φοίνικα «Όσα Έσβησε ο Άνεμος» στη Γαλλική Σχολή

    Το 13ο Athens Open Air Film Festival προβάλλει το 'Όσα Έσβησε ο Άνεμος' του Ανρί Κολπί στους κήπους της Γαλλικής Σχολής Αθηνών την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου. Είσοδος ελεύθερη, σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Plein-Air του Γαλλικού Ινστιτούτου.

    13o AOAFF: Η στέψη της «Βασίλισσας Μαργκό» στην Ριβιέρα

    13o AOAFF: Η στέψη της «Βασίλισσας Μαργκό» στην Ριβιέρα

    Η τολμηρή 'κορωνίδα' της φιλμογραφίας του Πατρίς Σερό 'Βασίλισσα Μαργκό' προβλήθηκε την Τετάρτη 30 Αυγούστου στη Ριβιέρα, σε συνεργασία με το 7ο Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος!

    Επιτέλους λίγη ομορφιά: Το 13ο AOAFF παρουσιάζει την «Πεντάμορφη και το Τέρας» του Κοκτώ στη Γαλλική Σχολή

    Επιτέλους λίγη ομορφιά: Το 13ο AOAFF παρουσιάζει την «Πεντάμορφη και το Τέρας» του Κοκτώ στη Γαλλική Σχολή

    Το 13ο Athens Open Air Film Festival σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Plein-Air του Γαλλικού Ινστιτούτου παρουσιάζουν το ποιητικό κόσμημα του Ζαν Κοκτώ στους κήπους της Γαλλικής Σχολής Αθηνών την Πέμπτη 31 Αυγούστου. Είσοδος ελεύθερη.

    Το 13ο AOAFF παρουσιάζει την «Βασίλισσα Μαργκό» την Τετάρτη 30 Αυγούστου στη Ριβιέρα

    Το 13ο AOAFF παρουσιάζει την «Βασίλισσα Μαργκό» την Τετάρτη 30 Αυγούστου στη Ριβιέρα

    Το 13ο Athens Open Air Film Festival ανακοινώνει νέα ημερομηνία για την προβολή της επιβλητικής 'Βασίλισσας Μαργκό' του Πατρίς Σερό με τις αξέχαστες ερμηνείες των Ιζαμπέλ Ατζανί, Βίρνα Λίζι. Η ταινία θα προβληθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα στην πλήρη διάρκειά της. Είσοδος ελεύθερη.

    13o AOAFF: Η Πανελλήνια πρεμιέρα του φετινού Χρυσού Φοίνικα «Ανατομία μιας Πτώσης»

    13o AOAFF: Η Πανελλήνια πρεμιέρα του φετινού Χρυσού Φοίνικα «Ανατομία μιας Πτώσης»

    Την Τετάρτη 23 Αυγούστου, το Athens Open Air Film Festival και το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας, σε συνεργασία με τη Spentzos Film, παρουσίασαν σε πανελλήνια πρεμιέρα τον πανηγυρικό φετινό Χρυσό Φοίνικα του Φεστιβάλ των Καννών, ΑΝΑΤΟΜΙΑ ΜΙΑΣ ΠΤΩΣΗΣ της Ζιστίν Τριέ στην ΑΙΓΛΗ Ζαππείου.