25 Ιουλίου 2021 - «Επάγγελμα: Ρεπόρτερ», Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας

Συνεχίστηκαν χθες Κυριακή, με επιτυχία οι ξεχωριστές προβολές στο πλαίσιο της συνεργασίας του Athens Open Air Film Festival με την Ελευσίνα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2023.

Ο χθεσινός σταθμός ήταν ο πανέμορφος Χώρος Στάθμευσης του Παλαιού Ελαιουργείου, όπου έκανε στάση μετά από 46 χρόνια -όταν και προβλήθηκε για πρώτη φορά-, ο Τζακ Νίκολσον με το θρυλικό «Επάγγελμα Ρεπόρτερ» του Μικελάντζελο Αντονιόνι.

Την ταινία προλόγισε η Γεωργία Βουδούρη, Διευθύντρια Πολιτιστικής Ανάπτυξης, με τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Athens Open Air Film Festival, Λουκά Κατσίκα, κάνοντας μια εισαγωγή για τη σημασία της συνεργασίας αυτής. 

Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται σήμερα με μια διπλή προβολή εμπειρία, σε δυο χώρους όπου θα πραγματοποιηθούν για πρώτη καλλιτεχνικές εκδηλώσεις. 

Η «Αγέλαστος Πέτρα» του Φίλιππου Κουτσαφτή θα προβληθεί στον Αρχαιολογικό Χώρο Ελευσίνας στις 21:00 το βράδυ, ενώ μισή ώρα αργότερα το «Λιμάνι της Χάβρης» του Άκι Καουρισμάκι θα παρουσιαστεί στην Τοποθεσία Καρνάγιο «Η Γέφυρα», παρουσία και στις δυο, του Μιχαήλ Μαρμαρινού, καλλιτεχνικού διευθυντή της Ελευσίνας Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2023.

Η προβολή έγινε στο πλαίσιο της συνεργασίας του Athens Open Air Film Festival με την Ελευσίνα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2023, με την υποστήριξη του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών, ενώ τη βραδιά δρόσισε η μπύρα Fischer και το Φυσικό Μεταλλικό Ζαγόρι Go Green.  Hμερομηνία δημοσίευσης: 2021-07-26 18:03:10

  Διαβάστε επίσης

  24 Ιουλίου 2021 - «Νοσφεράτου: Μία Συμφωνία Τρόμου» Θέατρο Παλαιού Ελαιουργείου Ελευσίνας

  24 Ιουλίου 2021 - «Νοσφεράτου: Μία Συμφωνία Τρόμου» Θέατρο Παλαιού Ελαιουργείου Ελευσίνας

  Ο Νίκος Βελιώτης, ένας από τους σημαντικότερους και πιο πολυπράγμονες καλλιτέχνες στην Ελλάδα, ανέλαβε να συνθέσει πρωτότυπη μουσική και να 'ντύσει' ηχητικά ένα από τα διαχρονικά αριστουργήματα του παγκόσμιου σινεμά, συνεπαίρνοντας τους τυχερούς θεατές που παρακολούθησαν χθες βράδυ το θρυλικό 'Νοσφεράτου: Μια Συμφωνία Τρόμου' στο πανέμορφο Θέατρο του Παλαιού Ελαιουργείου της Ελευσίνας.

  23 Ιουλίου 2021 - «Αποκάλυψη Τώρα: The Final Cut», Βλύχα Ελευσίνας

  23 Ιουλίου 2021 - «Αποκάλυψη Τώρα: The Final Cut», Βλύχα Ελευσίνας

  Πραγματοποιήθηκε εχθές Παρασκευή, η πρώτη από τις πέντε προβολές που εντάσσονται στη συνεργασία του Athens Open Air Film Festival με την Ελευσίνα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2023 με το final cut του αριστουργήματος του Φράνσις Φορντ Κόπολα, 'Αποκάλυψη Τώρα'.

  21 Ιουλίου 2021 - «Κάνε το Σωστό», Άλσος Πετραλώνων

  21 Ιουλίου 2021 - «Κάνε το Σωστό», Άλσος Πετραλώνων

  Σε συνεργασία με την Πρεσβεία των Η.Π.Α. στην Αθήνα και τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, προβολήθηκε χθες Τετάρτη, το αριστούργημα του Σπάικ Λι, 'Κάνε το Σωστό' στο Άλσος Πετραλώνων.

  19 Ιουλίου 2021 - «Ο Κήπος των Φίτζι Κοντίνι», Σινέ Ριβιέρα

  19 Ιουλίου 2021 - «Ο Κήπος των Φίτζι Κοντίνι», Σινέ Ριβιέρα

  Με μια σπάνια προβολή του βραβευμένου με Όσκαρ και Χρυσή Άρκτο 'Κήπου των Φίντζι Κοντίνι' του Βιτόριο Ντε Σίκα συνεχίστηκαν χθες Δευτέρα οι προβολές του 11ου #AthensOpenAirFilmFestival στον θερινό κινηματογράφο Ριβιέρα, στα Εξάρχεια, σε συνεργασία με το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών (Istituto Italiano di Cultura) και τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων.

  14 Ιουλίου 2021 - «Ο Εφημέριος», Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο

  14 Ιουλίου 2021 - «Ο Εφημέριος», Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο

  Με την επετειακή προβολή για τη συμπλήρωση των 60 χρόνων από όταν κυκλοφόρησε ο 'Εφημέριος' του Ζαν-Πιέρ Μελβίλ, συνεχίστηκαν οι προβολές του 11ου Athens Open Air Film Festival, στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο.