aoaff

23 Ιουλίου 2021 - «Αποκάλυψη Τώρα: The Final Cut», Βλύχα Ελευσίνας

Πραγματοποιήθηκε εχθές Παρασκευή, η πρώτη από τις πέντε προβολές που εντάσσονται στη συνεργασία του Athens Open Air Film Festival με την Ελευσίνα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2023 με το final cut του αριστουργήματος του Φράνσις Φορντ Κόπολα, «Αποκάλυψη Τώρα». 

Το αποκαλυπτικό τοπίο μέσα στην άγρια βλάστηση, το στοιχείο του νερού με τα κουφάρια των πλοίων να αναπαύονται μέσα στη νύχτα και στο βάθος η αλλόκοτα όμορφη εικόνα των φωτεινών διυλιστηρίων καλωσόρισαν τους θεατές και δημιούργησαν την ιδανική ατμόσφαιρα για να βιώσει το κοινό το θρυλικό έργο του Κόπολα με έναν αξέχαστο τρόπο.

Την βραδιά άνοιξε η Μαρία Παναγίδου, Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΠΠΕ, ευχαριστώντας την διοίκηση και την οργάνωση του φεστιβάλ για τη χθεσινή προβολή και τις υπόλοιπες που θα ακολουθήσουν. 

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Athens Open Air Film Festival, Λουκάς Κατσίκας μίλησε για τη σπουδαιότητα της ταινίας, που γυρίστηκε στη άγρια ζούγκλα, ιδανικό σκηνικό για το «Αποκάλυψη Τώρα», καταλήγοντας μια υπερβατική εμπειρία, παρόμοια με αυτή που έζησαν οι θεατές, εχθές στην περιοχή Βλύχα της Ελευσίνας. 

Όπως είπε ο Λουκάς Κατσίκας, «η ταινία δεν είναι για τον πόλεμο αλλά για την ανθρώπινη φύση, ένα ταξίδι με κύριο άξονα το ποτάμι, που με την άνοδο και την κάθοδο, την αρχή και το τέλος του συμβολίζει την αρχή και το τέλος του πολιτσιμού, εκεί που συναντίουνται το καλό και το κακό, εκεί που θα βρεθούν δυο άνθρωποι, ο ένας που ξέρει να αγαπά, κι ο άλλος που ξέρει να πολεμά», και κατέληξε λέγοντας πως «τέτοιες ταινίες δεν μπορούν ξανά να γυριστούν εύκολα γιατί δεν υπάρχει το όραμα και το ρίσκο για κάτι τέτοιο».

Σήμερα, σειρά έχει το «Νοσφρεράτου - Μια Συμφωνία Τρόμου» του Φρίντριχ Βίλχεμ Μουρνάου, με συνοδεία πρωτότυπης, ζωντανής μουσικής από τον συνθέτη Νίκο Βελιώτη, στοΘέατρο Παλαιού Ελαιουργείου (Κανελλοπούλου 1, Παραλία Ελευσίνας) στις 21:15, με την υποστήριξη του Γερμανικού Ινστιτούτου Goethe της Αθήνας.  

Ο Νίκος Βελιώτης θα αναπαράγει ηχητικά περιβάλλοντα που θα εμπλουτίσουν το ακουστικό αφήγημα της ταινίας. Συνθέτης και τσελίστας, εκπρόσωπος της εναλλακτικής πειραματικής και ροκ μουσικής. 

 



    Hμερομηνία δημοσίευσης: 2021-07-24 17:49:28

    Διαβάστε επίσης

    25 Ιουλίου 2021 - «Επάγγελμα: Ρεπόρτερ», Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας

    25 Ιουλίου 2021 - «Επάγγελμα: Ρεπόρτερ», Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας

    Συνεχίστηκαν χθες Κυριακή, με επιτυχία οι ξεχωριστές προβολές στο πλαίσιο της συνεργασίας του Athens Open Air Film Festival με την Ελευσίνα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2023.

    24 Ιουλίου 2021 - «Νοσφεράτου: Μία Συμφωνία Τρόμου» Θέατρο Παλαιού Ελαιουργείου Ελευσίνας

    24 Ιουλίου 2021 - «Νοσφεράτου: Μία Συμφωνία Τρόμου» Θέατρο Παλαιού Ελαιουργείου Ελευσίνας

    Ο Νίκος Βελιώτης, ένας από τους σημαντικότερους και πιο πολυπράγμονες καλλιτέχνες στην Ελλάδα, ανέλαβε να συνθέσει πρωτότυπη μουσική και να 'ντύσει' ηχητικά ένα από τα διαχρονικά αριστουργήματα του παγκόσμιου σινεμά, συνεπαίρνοντας τους τυχερούς θεατές που παρακολούθησαν χθες βράδυ το θρυλικό 'Νοσφεράτου: Μια Συμφωνία Τρόμου' στο πανέμορφο Θέατρο του Παλαιού Ελαιουργείου της Ελευσίνας.

    21 Ιουλίου 2021 - «Κάνε το Σωστό», Άλσος Πετραλώνων

    21 Ιουλίου 2021 - «Κάνε το Σωστό», Άλσος Πετραλώνων

    Σε συνεργασία με την Πρεσβεία των Η.Π.Α. στην Αθήνα και τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, προβολήθηκε χθες Τετάρτη, το αριστούργημα του Σπάικ Λι, 'Κάνε το Σωστό' στο Άλσος Πετραλώνων.

    19 Ιουλίου 2021 - «Ο Κήπος των Φίτζι Κοντίνι», Σινέ Ριβιέρα

    19 Ιουλίου 2021 - «Ο Κήπος των Φίτζι Κοντίνι», Σινέ Ριβιέρα

    Με μια σπάνια προβολή του βραβευμένου με Όσκαρ και Χρυσή Άρκτο 'Κήπου των Φίντζι Κοντίνι' του Βιτόριο Ντε Σίκα συνεχίστηκαν χθες Δευτέρα οι προβολές του 11ου #AthensOpenAirFilmFestival στον θερινό κινηματογράφο Ριβιέρα, στα Εξάρχεια, σε συνεργασία με το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών (Istituto Italiano di Cultura) και τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων.

    14 Ιουλίου 2021 - «Ο Εφημέριος», Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο

    14 Ιουλίου 2021 - «Ο Εφημέριος», Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο

    Με την επετειακή προβολή για τη συμπλήρωση των 60 χρόνων από όταν κυκλοφόρησε ο 'Εφημέριος' του Ζαν-Πιέρ Μελβίλ, συνεχίστηκαν οι προβολές του 11ου Athens Open Air Film Festival, στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο.