aoaff
 

Ολα για τη Μητέρα μου (Todo Sobre Mi Madre, 1999)

Πότε: Παρασκευή 26 Ιουνίου | 21:30
Πού: Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς 100, Γκάζι) | Είσοδος Ελεύθερη

Σκηνοθεσία: Πέδρο Αλμοδόβαρ 
Πρωταγωνιστούν: Σεσίλια Ροθ, Μαρίζα Παρέδες, Πενέλοπε Κρουζ, Καντέλα Πένια, Αντόνια Σαν Χουάν
Διάρκεια: 104' 
Έτος παραγωγής: 1999 

Έχοντας το χάρισμα να μοιράζει αξιοπρέπεια και θαυμαστή υπόσταση σε όλους του τους χαρακτήρες, ο Αλμοδόβαρ μπορεί να καυχιέται ότι, αν και αυτοδίδακτος, έπλασε καθ’ όλη την διάρκεια της καριέρας του έναν σκηνοθετικό παιάνα στις γυναίκες όλου του κόσμου. Ελάχιστα μόλις βήματα πριν αποχαιρετήσει είκοσι χρόνια φιλμογραφίας, το 1999, συγκέντρωσε γύρω του τα αγαπημένα του πλάσματα για να τα λατρέψει ξανά με τον φακό του και να τους χαρίσει ισάξιο δικαίωμα στο χαμόγελο και στο δάκρυ.  

Με το «Όλα για τη Μητέρα μου», την κορωνίδα της μέχρι τώρα κινηματογραφικής του πορείας, ο Αλμοδόβαρ ακολουθεί κυκλικές διαδρομές για να αφηγηθεί μια διαφορετική ιστορία αγάπης. Είναι η βιβλική προτροπή του «αγάπα τον πλησίον σου» που συσπειρώνει όλους τους χαρακτήρες του φιλμ γύρω από την ανάγκη επαφής, συμφιλίωσης και συναδέλφωσης. Είναι η αγάπη με την οποία η Μανουέλα αγκαλιάζει το βρέφος της νεκρής Ρόζα. Αυτή η αγάπη που οπλίζει την Ούμα με υπομονή απέναντι στη σκληρή, μεταλλική καρδιά της Νίνα και φτιάχνει οικογένειες, όπως αυτή των τριών γυναικών και του μωρού. Η ίδια αγάπη που στο τέλος οδηγεί στη συγχώρεση και τη λύτρωση.  

Με τρομερή γενναιοδωρία και με βάση ένα σενάριο το οποίο επινοεί αλλεπάλληλα εξωφρενικές συγκυρίες, τις οποίες αμέσως μετά προσγειώνει αιφνίδια και εξανθρωπίζει, το «Όλα για τη Μητέρα μου» κλείνει ολόκληρη σχεδόν τη ζωή σε εκατό αξέχαστα συγκινησιακά λεπτά: τα παράξενα συμβάντα και συμπτώσεις που στερούν διαρκώς την ευτυχία, τον θάνατο ως θλιβερή βεβαιότητα, τη φιλία ως μοναδική ανακούφιση και πάνω απ’ όλα την αγάπη ως ζωογόνο δύναμη σ’ έναν κόσμο γεμάτο από τις τραγωδίες του ανθρώπινου είδους, ο οποίος δεν έχει άλλη επιλογή από το να εξαρτάται πάντοτε «από την καλοσύνη των ξένων». Η ταινία κέρδισε το Όσκαρ Καλύτερου Ξενόγλωσσου Φιλμ. Λουκάς Κατσίκας 

Η προβολή πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων και θα τη συνοδεύει το βανάκι του Pepper 96.6 (στην πρώτη του καλοκαιρινή έξοδο) με μουσικές εμπνευσμένες από το σινεμά του Πέδρο Αλμοδόβαρ. #AthensPride 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ για την προσέλευση του κοινού στις προβολές 

Προκειμένου να διασφαλιστεί η προστασία της δημόσιας υγείας και η ομαλή ροή των θεατών μας στις προβολές, σας ενημερώνουμε ότι:

- Η είσοδος στον χώρο προβολής θα πραγματοποιείται με ΔΕΛΤΙΑ ΕΙΣΟΔΟΥ από την οδό Ιάκχου και με αυστηρή τήρηση των αναγκαίων αποστάσεων μεταξύ των ενδιαφερόμενων θεατών.

- Η διανομή των δελτίων για την προβολή των ταινιών «Jackie Brown» (Πέμπτη 25 Ιουνίου) και «Όλα για τη Μητέρα μου» (Παρασκευή 26 Ιουνίου) θα ξεκινήσει στις 19:30 μέχρι εξαντλήσεώς τους. Για την προβολή του «Rocky Horror Picture Show» (Σάββατο 27 Ιουνίου) η διανομή των δελτίων θα ξεκινήσει στις 21:00 γιατί η έναρξη της ταινίας έχει προγραμματιστεί για τις 22:45.

- Κάθε θεατής θα δικαιούται ΜΟΝΟ ΕΝΑ δελτίο εισόδου, οπότε παρακαλούμε θερμά να φροντίσετε να έρθετε εγκαίρως μαζί με τους/τις συνοδούς σας σε περίπτωση που επιθυμείτε να καθίσετε κοντά.



    Hμερομηνία δημοσίευσης: 2020-06-18 14:08:27