aoaff
 

Η Γυναίκα Πειρασμός (The Lady Eve)

Πότε: Δευτέρα 5 Ιουλίου | 23:00
Πού: Εκράν, θερινός κινηματογράφος (Ζωοδ. Πηγής & Αγαθίου, Νεάπολη Εξαρχείων) | Είσοδος Ελεύθερη

Σενάριο και σκηνοθεσία: Πρέστον Στάρτζες 
Πρωταγωνιστούν: Μπάρμπαρα Στάνγουικ, Χένρι Φόντα, Τσαρλς Κόμπουρν, Γιουτζίν Πάλετ, Γουίλιαμ Ντεμάρεστ 
Διάρκεια: 94' 
Έτος παραγωγής:1941 

Τα αρχέγονα παιχνίδια σαγήνης και επικράτησης μεταξύ των δυο φύλων και ο  απρόβλεπτος καταλύτης του έρωτα εμπνέουν τη σπιρτόζικη ιστορία μιας πανούργας απατεώνα που σκοπεύει να κλέψει πρώτα την καρδιά και έπειτα το πορτοφόλι ενός εσωστρεφούς νεαρού εκατομμυριούχου. Σύντομα, ωστόσο, το κυνηγετικό θηλυκό θα πέσει θύμα της γοητείας του τρυφερού θηράματός του. Κατανοώντας τις ελάχιστα παραχωρητικές λογοκριτικές ανοχές των ημερών, ο Πρέστον Στάρτζες κατάφερε και έκρυψε μια από τις πιο σεξουαλικά φορτισμένες κομεντί της δεκαετίας πίσω από σοφιστικέ χιούμορ, διάλογους με διπλές ερμηνείες, γαργαλιστικά υπονοούμενα και ένα από τα ωραιότερα ζευγάρια της χρυσής εποχής του Χόλιγουντ: τον Χένρι Φόντα και τη Μπάρμπαρα Στάνγουικ.  

Περισσότερο από κάθε άλλη ταινία της περιόδου, το «Lady Eve» μιλά για την σαρκική έλξη με έναν ώριμο και άκρως φιλελεύθερο τρόπο, εκτοξεύοντας την πρώτη συνεύρεση των ηρώων σε μια από τις πιο πυρετικές και αισθησιακές σκηνές του σινεμά και αναθέτοντας στη Στάνγουικ τον ρόλο μιας χειραφετημένης γυναίκας μακριά από το πουριτανικό και σεμνότυφο μοντέλο της εποχής. Υποψηφιότητα για Όσκαρ Καλύτερου Πρωτότυπου Σεναρίου. Λουκάς Κατσίκας

Διπλή προβολή back-to-back των δύο αριστουργημάτων του Πρέστον Στάρτζες ΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΤΟΥ ΣΑΛΙΒΑΝ (1941, 90’) και Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΕΙΡΑΣΜΟΣ (1941, 94’) με αφορμή την επέτειο 80 ετών από την πρεμιέρα. Με την υποστήριξη της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα.

ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΣΤΙΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

- Η είσοδος στο χώρο προβολής θα πραγματοποιείται μόνο με ΔΕΛΤΙΑ ΕΙΣΟΔΟΥ τα οποία οι θεατές θα μπορούν 

α. είτε να προμηθεύονται επί τόπου στην τοποθεσία της εκδήλωσης.

β. είτε να εξασφαλίζουν με ηλεκτρονική προκράτησηδυο ημέρες πριν από κάθε προβολή (η προκράτηση θα ανοίγει στις 12 το μεσημέρι) στο aoaff.gr.

- Κάθε θεατής θα δικαιούται ΜΟΝΟ ΕΝΑ δελτίο εισόδου.

- Η είσοδος και διάθεση δελτίων θα ξεκινά μιάμιση ώρα πριν από κάθε προβολή. 

- Οι θεατές που έχουν κάνει ηλεκτρονική προκράτηση θα πρέπει να παραλαμβάνουν το δελτίο τους τουλάχιστον 15' νωρίτερα από την έναρξη της προβολής, διαφορετικά η θέση θα απελευθερώνεται και θα διατίθεται επιτόπου.



    Hμερομηνία δημοσίευσης: 2021-06-09 15:12:33