aoaff
 

Singapore Sling (1990)

Πότε: Τετάρτη 8 Ιουλίου | 23:30
Πού: Βοξ (Θεμιστοκλέους 82, Αθήνα) | Είσοδος Ελεύθερη

Σκηνοθεσία: Νίκος Νικολαΐδης
Πρωταγωνιστούν: Μέρεντιθ Χέρολντ, Μισέλ Βάλεϊ, Παναγιώτης Θανασούλης, Δημήτρης Νιάχας
Έτος παραγωγής: 1990 
Διάρκεια: 115'

Αναζητώντας εναγωνίως μια γυναίκα, που μπορεί και να μην βρίσκεται πια στη ζωή, ένας μυστηριώδης άντρας καταλήγει σε μια απομονωμένη βίλα, μια νύχτα με σφοδρή καταιγίδα. Είναι τραυματισμένος και τον περιθάλπουν οι δύο παράξενες γυναίκες που μόλις έθαψαν ένα πτώμα στην αυλή της γοτθικής τους έπαυλης. Του προσφέρουν καταφύγιο από τη βροχή, όμως η φαινομενική καλοσύνη των δυο αυτών ξένων μεταμορφώνεται πολύ γρήγορα σε μια οργιώδη τελετουργία σαδομαζοχισμού και υπέρβασης κάθε ορίου για λογαριασμό του ήρωα όσο και του κοινού.

Ταινία δίχως όμοιό της στην ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου, το «Singapore Sling» παραμένει, τριάντα χρόνια μετά την θυελλώδη πρώτη προβολή του στις αίθουσες, αυτό που ήταν εξαρχής: μια από τις πιο σαγηνευτικά σκηνοθετημένες δημιουργίες που γέννησε ποτέ το εγχώριο σινεμά, μια αδιαπραγμάτευτα προσωπική δημιουργία με τη δύναμη να λειτουργεί ως τρομοκρατική πράξη ενάντια σε απροετοίμαστους και συντηρητικούς θεατές, αλλά και ένα επισκεπτήριο φαντασμάτων. Σε αυτό η «Λάουρα» του Ότο Πρέμινγκερ συνομιλεί, υπό το φως των κεριών, με τον Μαρκήσιο Ντε Σαντ, τα ασπρόμαυρα τέρατα της Universal αναδύονται από τα σκοτεινά νερά του πιο καταραμένου ρομαντισμού και ένα βαθύτατα απελπισμένο όραμα του κόσμου μας «απαλύνεται» με μακάβριο χιούμορ και κανιβαλική διάθεση.

Το «Singapore Sling» είναι το είδος της τολμηρής ταινίας που ελάχιστοι σκηνοθέτες θα αποτολμούσαν ποτέ να υπογράψουν, πόσω μάλλον σήμερα που σύσσωμο το σινεμά υποβάλλεται εκ νέου στα βασανιστήρια του νεοπουριτανισμού και της όποιας πολιτικής ορθότητας. Το αποπειράθηκε ο Νικολαΐδης, ο κορυφαίος σκηνοθέτης του νέου ελληνικού κινηματογράφου, αφήνοντας ως σαρδόνια κληρονομιά του ένα φιλμ-ηλεκτροσόκ. Συγκρουσιακό, παροξυσμικό, γοητευτικό μέσα στις βίαιες αντιφάσεις του και ολότελα αξέχαστο. 
Λουκάς Κατσίκας

Επετειακή προβολή για τα 30 χρόνια από την πρεμιέρα της ταινίας. Παρουσία συντελεστών. Ακατάλληλο κάτω των 18 ετών. 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ για την προσέλευση του κοινού στις προβολές

Προκειμένου να διασφαλιστεί η προστασία της δημόσιας υγείας και η ομαλή ροή των θεατών μας στις προβολές, σας ενημερώνουμε ότι: 

- Η είσοδος στον χώρο προβολής θα πραγματοποιείται μόνο με ΔΕΛΤΙΑ ΕΙΣΟΔΟΥ και με αυστηρή τήρηση των αναγκαίων αποστάσεων μεταξύ των ενδιαφερόμενων θεατών. 

- Η διανομή των δελτίων για τις προβολές των 21.30 θα ξεκινά στις 19:30 και των 21.00 στις 19.00, μέχρι εξαντλήσεώς τους.  

Για την προβολή του «Singapore Sling» (Τετάρτη 08 Ιουλίου, 23.30, Σινέ Βοξ) η διανομή των δελτίων θα ξεκινήσει στις 22:30 και η έναρξη της ταινίας έχει προγραμματιστεί για τις 23.30.  

• Κάθε θεατής θα δικαιούται ΜΟΝΟ ΕΝΑ δελτίο εισόδου, οπότε παρακαλούμε θερμά να φροντίσετε να έρθετε εγκαίρως μαζί με τους/τις συνοδούς σας σε περίπτωση που επιθυμείτε να καθίσετε κοντά. 



    Hμερομηνία δημοσίευσης: 2020-06-23 17:25:01