aoaff
 

Φάργκο (Fargo)

Πότε: Δευτέρα 12 Ιουλίου | 21:30 
Πού: Σινέ Φλερύ (Σκίπη 5 - 7, Καλλιθέα) | Είσοδος Ελεύθερη

Σενάριο και σκηνοθεσία: Τζόελ Κοέν, Ίθαν Κοέν 
Πρωταγωνιστούν: Φράνσις ΜακΝτόρμαντ, Γουίλιαμ Μέισι, Στιβ Μπουσέμι, Πίτερ Στορμάρε  
Έτος παραγωγής: 1996 
Διάρκεια: 99' 

Ο Τζέρι, ένας πωλητής αυτοκινήτων σε μια μικρή πόλη της Μινεσότα, βρίσκεται πνιγμένος στα χρέη όταν σκαρφίζεται ένα εξωφρενικό σχέδιο: να προσλάβει δύο κακοποιούς για να απαγάγει τη σύζυγό του και στη συνέχεια να ζητήσει λύτρα από τον ευκατάστατο πεθερό του. Ό,τι όμως ξεκινά ως ένα κόλπο μικρού ρίσκου σύντομα εξελίσσεται σε αληθινό λουτρό αίματος, το οποίο τραβάει την προσοχή της τοπικής αστυνομίας και συγκεκριμένα της Μαρτζ, μιας εγκύου ντετέκτιβ η οποία αναλαμβάνει να διαλευκάνει την υπόθεση.  

Είκοσι πέντε χρόνια από την πρώτη του κυκλοφορία, τα δύο κερδισμένα Βραβεία Όσκαρ (Πρωτότυπου Σεναρίου και Α’ Γυναικείου Ρόλου) και το Βραβείο Σκηνοθεσίας του Φεστιβάλ Καννών, το «Φάργκο» αποτελεί πλέον σημείο αναφοράς όχι μόνο της φιλμογραφίας των αδελφών Κοέν αλλά γενικότερα της ποπ κουλτούρας, έχοντας εν συνεχεία τροφοδοτήσει την μικρή οθόνη με ένα από τα πιο επιτυχημένα τηλεοπτικά franchise των τελευταίων ετών.  

Ένα σενάριο λεπτών ισορροπιών που αναδεικνύει την εκκεντρικότητα χωρίς να ολισθαίνει στην καρικατούρα, η ευρηματική χρήση της μεσοδυτικής ντοπιολαλιάς και κυρίως η εμμονή στην λεπτομέρεια αποτελούν τον καμβά πάνω στον οποίο αναπτύσσονται κάποιοι από τους πιο εμβληματικούς χαρακτήρες του κοενικού σύμπαντος, τους οποίους ερμηνεύει μοναδικά ένα ετερόκλητο καστ με προεξέχουσα την Φράνσις ΜακΝτόρμαντ, στον ρόλο που απογείωσε την καριέρα της.  

Ξεκαρδιστικό όσο και γκροτέσκο, πλαισιωμένο από ένα παγωμένο σκηνικό αλλά ταυτόχρονα τόσο ζεστό στην καρδιά του, το «Φάργκο» τοποθετεί ένα εύστοχο φιλοσοφικό σχόλιο για την τυχαιότητα της ύπαρξης, τον παραλογισμό την ανθρώπινης φύσης και την ματαιότητα του να κάνεις σχέδια σε ένα κόσμο συμπτώσεων και οργανωμένου χάους.  Κωστής Θεοδοσόπουλος 

ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΣΤΙΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

- Η είσοδος στο χώρο προβολής θα πραγματοποιείται μόνο με ΔΕΛΤΙΑ ΕΙΣΟΔΟΥ τα οποία οι θεατές θα μπορούν 

α. είτε να προμηθεύονται επί τόπου στην τοποθεσία της εκδήλωσης.

β. είτε να εξασφαλίζουν με ηλεκτρονική προκράτησηδυο ημέρες πριν από κάθε προβολή (η προκράτηση θα ανοίγει στις 12 το μεσημέρι) στο aoaff.gr.

- Κάθε θεατής θα δικαιούται ΜΟΝΟ ΕΝΑ δελτίο εισόδου.

- Η είσοδος και διάθεση δελτίων θα ξεκινά μιάμιση ώρα πριν από κάθε προβολή. 

- Οι θεατές που έχουν κάνει ηλεκτρονική προκράτηση θα πρέπει να παραλαμβάνουν το δελτίο τους τουλάχιστον 15' νωρίτερα από την έναρξη της προβολής, διαφορετικά η θέση θα απελευθερώνεται και θα διατίθεται επιτόπου.



    Hμερομηνία δημοσίευσης: 2021-06-09 15:13:36