aoaff
 

Έξαψη (Body Heat, 1981)

Πότε: Παρασκευή 10 Ιουλίου | 21:15 & 23.30 (επαναληπτική προβολή)
Πού: Σινέ Ριβιέρα (Βαλτετσίου 46, Αθήνα) | Είσοδος Ελεύθερη

Σκηνοθεσία: Λόρενς Κάσνταν
Πρωταγωνιστούν: Γουίλιαμ Χαρτ, Κάθλιν Τέρνερ, Ρίτσαρντ Κρένα, Τεντ Ντάνσον, Μίκι Ρουρκ
Διάρκεια: 113'
Έτος παραγωγής: 1981 

Σε μια αποπνικτική καλοκαιρινή Φλόριντα, την οποία τρελαίνει ο διαολεμένα καυτός νοτιάς που φυσά διαρκώς, ο Γουίλιαμ Χαρτ συναντά νύχτα την Κάθλιν Τέρνερ, μια γυναίκα- αράχνη η οποία θα τον παρασύρει στον ιστό της, θα τον αποπλανήσει και θα τον οδηγήσει στο έγκλημα. Όλα αυτά στο θαυμάσιο νεονουάρ ντεμπούτο που τοποθέτησε το όνομα του Λόρενς Κάσνταν («Η Μεγάλη Ανατριχίλα») στη λίστα με τους πιο περιζήτητους σκηνοθέτες του ’80, ανέδειξε τον Γουίλιαμ Χαρτ σε κορυφαίο Αμερικανό ηθοποιό εκείνης της δεκαετίας και κατοχύρωσε την φιγούρα της Κάθλιν Τέρνερ ανάμεσα στις πιο διαχρονικές αρσενικές φαντασιώσεις. 

Η «Έξαψη» παραπέμπει θεματικά και στιλιστικά σε θρυλικές δημιουργίες του είδους όπως το «Με Διπλή Ταυτότητα» και «Ο Ταχυδρόμος Χτυπάει Πάντα Δυο Φορές», όμως χάρη στο καλογραμμένο σενάριο, τους κοφτερούς διαλόγους, την ατμοσφαιρική σκηνοθεσία και τους άψογα σκιαγραφημένους χαρακτήρες του καταφέρνει και εκμοντερνίζει τα αρχετυπικά στοιχεία που δανείζεται στην υπηρεσία ενός συναρπαστικού ερωτικού θρίλερ το οποίο δικαίως απολαμβάνει τη φήμη του κλασικού. Λουκάς Κατσίκας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ για την προσέλευση του κοινού στις προβολές

Προκειμένου να διασφαλιστεί η προστασία της δημόσιας υγείας και η ομαλή ροή των θεατών μας στις προβολές, σας ενημερώνουμε ότι: 

- Η είσοδος στον χώρο προβολής θα πραγματοποιείται μόνο με ΔΕΛΤΙΑ ΕΙΣΟΔΟΥ και με αυστηρή τήρηση των αναγκαίων αποστάσεων μεταξύ των ενδιαφερόμενων θεατών. 

- Η διανομή των δελτίων για την προβολή των 21.15 θα ξεκινήσει 20.00 και για την προβολή των 23.30 στις 22.30, μέχρι εξαντλήσεώς τους.  

- Κάθε θεατής θα δικαιούται ΜΟΝΟ ΕΝΑ δελτίο εισόδου, οπότε παρακαλούμε θερμά να φροντίσετε να έρθετε εγκαίρως μαζί με τους/τις συνοδούς σας σε περίπτωση που επιθυμείτε να καθίσετε κοντά. 



    Hμερομηνία δημοσίευσης: 2020-06-18 14:07:40