aoaff

11ο AOAFF: Έναρξη ηλεκτρονικής προκράτησης Δελτίων Εισόδου για την προβολή - αφιέρωμα στον Πρέστον Στάρτζες

Το 11ο Athens Open Air Film Festival τιμά έναν μεγάλο δημιουργό με μία διπλή προβολή back-to-back των δύο αριστουργημάτων του Πρέστον Στάρτζες «Τα Ταξίδια του Σάλιβαν» και «Η Γυναίκα Πειρασμός» με αφορμή την επέτειο 80 ετών από την πρεμιέρα τους. Είσοδος Ελεύθερη.

To 11o Athens Open Air Film Festival σας δίνει αυτή την Δευτέρα 5 Ιουλίου, μία μοναδική ευκαιρία να απολαύσετε στην μεγάλη οθόνη δυο αριστουργήματα του κλασικού Χόλιγουντ, το θεσπέσιο «Γυναίκα Πειρασμός» και τα σατιρικά «Ταξίδια του Σάλιβαν» του Πρέστον Στάρτζες.

Η προβολή γίνεται με την υποστήριξη της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα και φιλοξενείται στον θερινό κινηματογράφο Εκράν (Ζωοδ. Πηγής & Αγαθίου, Νεάπολη Εξαρχείων). 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΑΙΝΙΕΣ

Τα Ταξίδια του Σάλιβαν (Sullivan's Travels, 1941)

Αρχές της δεκαετίας του '40, βλέποντας ολοένα και περισσότερους συναδέλφους του να στρέφονται επίτηδες στις σοβαρών προθέσεων δημιουργίες, ο Πρέστον Στάρτζες σκαρφίστηκε ως απάντηση ένα φόρο τιμής στις λυτρωτικές ιδιότητες της καθαρόαιμης κωμωδίας. Στην πορεία άνοιξε ακόμη περισσότερο τα φτερά του προκειμένου να απευθύνει ένα ερωτικό γράμμα στην απελευθερωτική επίδραση του ίδιου του σινεμά επάνω στις ανθρώπινες ζωές. Το αποτέλεσμα στάθηκε μια από τις ομορφότερες στιγμές της αμερικανικής οθόνης. 

Τα «Ταξίδια του Σάλιβαν» εκτυλίσσονται στην δύσκολη εποχή του οικονομικού κραχ, ακολουθώντας τα βήματα ενός νεαρού σκηνοθέτη που θέλει να ανταλλάξει τα ρηχά, ανούσια θεάματα στα οποία έχει ειδικευτεί με μια ταινία που το μήνυμά της θα «αντανακλά τον ανθρώπινο πόνο». Στην πρώτη από τρεις συνεργασίες με τον σκηνοθέτη, ο Τζόελ ΜακΚρέι επωμίζεται το προσφιλές στον Στάρτζες μοντέλο του αδαούς ήρωα που, από μια κατάσταση πλήρους αθωότητας, θα χρειαστεί να ξυπνήσει απότομα στην πραγματικότητα μιας σκληρής Αμερικής.  

Ακολουθώντας την γεμάτη απρόοπτα μυητική διαδρομή του πρωταγωνιστή, η ταινία αλλάζει ριψοκίνδυνα διαθέσεις και τόνους και διαλέγει να διαβεί μερικά ιδιαίτερα σκοτεινά μονοπάτια. Το κάνει όμως με μια συγκινητική εμπιστοσύνη στην ζωογόνο δύναμη του χιούμορ, αντιλαμβανόμενο έναν κόσμο όπου το αστείο και το σοβαρό συνυπάρχουν, αντιμάχονται και επιβεβαιώνουν τελικά το ένα την ανάγκη του άλλου. Εκπληκτική εξισορρόπηση του κωμικού με το δραματικό, τα «Ταξίδια του Σάλιβαν» αποτελούν πιθανότατα το αριστούργημα της καριέρας του Στάρτζες και συνάμα μια ταινία που θέτει σε διαρκή αμφισβήτηση κάθε αντίληψή μας γύρω από το τι είναι αστείο και τι όχι. Λουκάς Κατσίκας

Η Γυναίκα Πειρασμός (The Lady Eve, 1941)

Τα αρχέγονα παιχνίδια σαγήνης και επικράτησης μεταξύ των δυο φύλων και ο  απρόβλεπτος καταλύτης του έρωτα εμπνέουν τη σπιρτόζικη ιστορία μιας πανούργας απατεώνα που σκοπεύει να κλέψει πρώτα την καρδιά και έπειτα το πορτοφόλι ενός εσωστρεφούς νεαρού εκατομμυριούχου. Σύντομα, ωστόσο, το κυνηγετικό θηλυκό θα πέσει θύμα της γοητείας του τρυφερού θηράματός του. Κατανοώντας τις ελάχιστα παραχωρητικές λογοκριτικές ανοχές των ημερών, ο Πρέστον Στάρτζες κατάφερε και έκρυψε μια από τις πιο σεξουαλικά φορτισμένες κομεντί της δεκαετίας πίσω από σοφιστικέ χιούμορ, διάλογους με διπλές ερμηνείες, γαργαλιστικά υπονοούμενα και ένα από τα ωραιότερα ζευγάρια της χρυσής εποχής του Χόλιγουντ: τον Χένρι Φόντα και τη Μπάρμπαρα Στάνγουικ.  

Περισσότερο από κάθε άλλη ταινία της περιόδου, το «Lady Eve» μιλά για την σαρκική έλξη με έναν ώριμο και άκρως φιλελεύθερο τρόπο, εκτοξεύοντας την πρώτη συνεύρεση των ηρώων σε μια από τις πιο πυρετικές και αισθησιακές σκηνές του σινεμά και αναθέτοντας στη Στάνγουικ τον ρόλο μιας χειραφετημένης γυναίκας μακριά από το πουριτανικό και σεμνότυφο μοντέλο της εποχής. Υποψηφιότητα για Όσκαρ Καλύτερου Πρωτότυπου Σεναρίου. Λουκάς Κατσίκας

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΡΟΚΡΑΤΗΣΗ ΔΕΛΤΙΩΝ ΕΙΣΟΔΟΥ

Η ταινία «Τα Ταξίδια του Σάλιβαν» θα προβληθεί την Δευτέρα 5 Ιουλίου στις 21:15 στον θερινό κινηματογράφο Εκράν και θα ακολουθήσει η προβολή της ταινίας «Η Γυναίκα Πειρασμός» στις 23:00. Αν θέλετε να παρακολουθήσετε και τις δυο ταινίες, θα χρειαστεί να συμπληρώσετε τα στοιχεία σας και στις δυο φόρμες που θα βρείτε στη συνέχεια. Διαφορετικά, μπορείτε να συμπληρώσετε μόνο μία φόρμα, για την ταινία που σας ενδιαφέρει.

Παρακαλούμε κάντε κράτηση του δωρεάν Δελτίου Εισόδου στους παρακάτω συνδέσμους (μέχρι εξαντλήσεως των δελτίων)

Δελτία Εισόδου για την ταινία «Τα Ταξίδια του Σάλιβαν» (Sullivan's Travels):
https://forms.gle/UhZDoaxMzvoh4X1y6

Δελτία Εισόδου για την ταινία «Η Γυναίκα Πειρασμός» (The Lady Eve):
https://forms.gle/xvSAY5TgouJ4NEYG9

ΠΡΟΣΟΧΗ: Στο e-mail επικοινωνίας που θα δώσετε, θα λάβετε το μηδενικό σας εισιτήριο. Η επίδειξη του συγκεκριμένου ηλεκτρονικού Δελτίου Εισόδου είναι απαραίτητη για την είσοδό σας στον χώρο προβολής.

ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΣΤΙΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

- Η είσοδος στο χώρο προβολής θα πραγματοποιείται μόνο με ΔΕΛΤΙΑ ΕΙΣΟΔΟΥ τα οποία οι θεατές θα μπορούν 

α. είτε να προμηθεύονται επί τόπου στην τοποθεσία της εκδήλωσης.

β. είτε να εξασφαλίζουν με ηλεκτρονική προκράτησηδυο ημέρες πριν από κάθε προβολή (η προκράτηση θα ανοίγει στις 12 το μεσημέρι) στο aoaff.gr.

- Κάθε θεατής θα δικαιούται ΜΟΝΟ ΕΝΑ δελτίο εισόδου.

- Η είσοδος και διάθεση δελτίων θα ξεκινά μιάμιση ώρα πριν από κάθε προβολή. 

- Οι θεατές που έχουν κάνει ηλεκτρονική προκράτηση θα πρέπει να παραλαμβάνουν το δελτίο τους τουλάχιστον 15' νωρίτερα από την έναρξη της προβολής, διαφορετικά η θέση θα απελευθερώνεται και θα διατίθεται επιτόπου.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ενημερωθείτε αναλυτικά για το πρόγραμμα του 11ου Athens Open Air Film Festival στο άρθρο:
Μία αγκαλιά γεμάτη σινεμά! Το πρόγραμμα του 11ου Athens Open Air Film Festival.

Κατεβάστε το ωρολόγιο πρόγραμμα του 11ου Athens Open Air Film Festival.  Hμερομηνία δημοσίευσης: 2021-07-03 12:00:00

  Διαβάστε επίσης

  11ο AOAFF: Έναρξη ηλεκτρονικής προκράτησης Δελτίων Εισόδου για τoν «Κάνε το Σωστό

  11ο AOAFF: Έναρξη ηλεκτρονικής προκράτησης Δελτίων Εισόδου για τoν «Κάνε το Σωστό

  Το 11ο Athens Open Air Film Festival παρουσιάζει σε συνεργασία με την Πρεσβεία των Η.Π.Α. στην Αθήνα, το εκρηκτικό 'Κάνε το Σωστό' (Do the Right Thing) του Σπάικ Λι στο Άλσος Πετραλώνων (Γήπεδο μπάσκετ αθλητικού κέντρου, πεζόδρομος Τρώων, Πετράλωνα), αυτή την Τετάρτη 21 Ιουλίου στις 21:30 το βράδυ.

  Το AOAFF στην Ελευσίνα 2023 Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης: Τοποθεσίες και Προκράτηση ΔΕΛΤΙΩΝ ΕΙΣΟΔΟΥ

  Το AOAFF στην Ελευσίνα 2023 Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης: Τοποθεσίες και Προκράτηση ΔΕΛΤΙΩΝ ΕΙΣΟΔΟΥ

  Συνομιλίες τοπίων και εικόνων ως μια τελετουργία μεταμόρφωσης και μετάβασης. Το Athens Open Air Film Festival παρουσιάζει πέντε αριστουργηματικές ταινίες σε απροσδόκητα σημεία στην Ελευσίνα.

  11ο AOAFF: Έναρξη ηλεκτρονικής προκράτησης Δελτίων Εισόδου για τoν «Κήπο των Φίτζι Κοντίνι»

  11ο AOAFF: Έναρξη ηλεκτρονικής προκράτησης Δελτίων Εισόδου για τoν «Κήπο των Φίτζι Κοντίνι»

  Το 11ο Athens Open Air Film Festival παρουσιάζει σε συνεργασία με το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών τoν 'Κήπο των Φίτζι Κοντίνι' του Βιτόριο Ντε Σίκα. Θερινός κινηματογράφος Ριβιέρα την Δευτέρα 19 Ιουλίου (21:30). Είσοδος ελεύθερη.

  11ο AOAFF: Έναρξη ηλεκτρονικής προκράτησης Δελτίων Εισόδου για τoν «Εφημέριο»

  11ο AOAFF: Έναρξη ηλεκτρονικής προκράτησης Δελτίων Εισόδου για τoν «Εφημέριο»

  Το 11ο Athens Open Air Film Festival παρουσιάζει την επετειακή προβολή 60 χρόνων του 'Εφημέριου' του Ζαν-Πιερ Μελβίλ με αφορμή την εθνική εορτή της Γαλλίας στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο την Τετάρτη 14 Ιουλίου (21:30). Είσοδος ελεύθερη.

  Μία αγκαλιά γεμάτη σινεμά! Το πρόγραμμα του 11ου Athens Open Air Film Festival

  Μία αγκαλιά γεμάτη σινεμά! Το πρόγραμμα του 11ου Athens Open Air Film Festival

  Το Athens Open Air Film Festival, ο πολυαγαπημένος καλοκαιρινός κινηματογραφικός θεσμός που αποτελεί εδώ και μια δεκαετία αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτιστικής εμπειρίας των κατοίκων και επισκεπτών της πρωτεύουσας και διοργανώνεται από το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας, με τη συνδιοργάνωση του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), επιστρέφει με διάθεση να μετατρέψει την πόλη σε μια μεγάλη κινηματογραφική αγκαλιά.

  11ο AOAFF: Έναρξη ηλεκτρονικής προκράτησης Δελτίων Εισόδου για το «Φάργκο»

  11ο AOAFF: Έναρξη ηλεκτρονικής προκράτησης Δελτίων Εισόδου για το «Φάργκο»

  Το 11ο Athens Open Air Film Festival παρουσιάζει μία επετειακή προβολή του σύγχρονου αριστουργήματος των αδελφών Κοέν 'Φάργκο' στο θερινό κινηματογράφο Σινέ Φλερύ, την Δευτέρα 12 Ιουλίου (21:30). Είσοδος ελεύθερη.