aoaff

11ο AOAFF: Έναρξη ηλεκτρονικής προκράτησης Δελτίων Εισόδου για τoν «Κήπο των Φίτζι Κοντίνι»

Το 11ο Athens Open Air Film Festival παρουσιάζει σε συνεργασία με το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών τoν «Κήπο των Φίτζι Κοντίνι» του Βιτόριο Ντε Σίκα. Θερινός κινηματογράφος Ριβιέρα την Δευτέρα 19 Ιουλίου (21:30). Είσοδος ελεύθερη.

Το 1938 η αντιεβραϊκή χιτλερική λαίλαπα καταφθάνει επίσημα στην ως τότε πρακτικά αμόλυντη μουσολινική Ιταλία. Και η εβραϊκή αριστοκρατική οικογένεια των Φίντζι-Κοντίνι, με την πανέμορφη κόρη Μικόλ (Ντομινίκ Σαντά) που έχει ερωτευθεί παράφορα από παιδί ο μεσοαστός Βιτόριο (Λίνο Καπολίκιο), ζουν εν αγνοία τους τις τελευταίες μέρες του δύοντος κόσμου τους.

Στα τέλη του '60, ο ανυπολόγιστου έρματος Ντε Σίκα βιώνει μια κριτική ανυποληψία. Όμως το 1970 επιστρέφει θριαμβευτικά με τον «Κήπο των Φίτζι Κοντίνι»: Μια φαινομενικά μικρή ραψωδία πάνω στο τέλος του κόσμου που έφερε ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος, ένα έργο που περιφέρει κάτω από ρομαντική, σχεδόν ανάλαφρη σε στιγμές, φορεσιά την οδύνη του ανεκπλήρωτου, την ανθρώπινη τραγωδία της Ιστορίας που τρέχει ερήμην και, συχνά, εναντίον μας.

Ο συμβολισμός του τείχους των Φίντζι-Κοντίνι, που χωρίζει τον κόσμο από τον κόσμο τους, η αινιγματική σεξουαλική ψυχρότητα της Μικόλ, που εσωκλείει και την διττή ταξική κατανόηση του Ντε Σίκα, η απονευρωμένη ομοφυλοφιλία του αριστοκράτη Αλμπέρτο (Χέλμουτ Μπέργκερ), η προπολεμική Φεράρα, η φθινοπωρινή μουσική του Μπιλ Κόντι, όλα τους και άλλα τόσα συμβάλλουν στην αρυτίδωτη, σοφή ματιά του 70άρη Ντε Σίκα στο ομότιτλο βιβλίο του Τζιόρτζιο Μπασάνι.

Στον φακό του περιδιαβαίνει αβίαστα η σύνθεση του δικού του ρεαλισμού με την βισκοντική μελαγχολία: η αριστοκρατία είχε γραφτή της την εξαφάνιση, όμως η θύμησή των τρόπων της είναι σύμφυτη με το τέλος μιας αθωότητας. Και ο φασιστικός/ναζιστικός παράγοντας είναι εδώ το εφιαλτικό αίτιο. Όσκαρ Καλύτερης Ξένης Ταινίας και Χρυσή Άρκτος στο Φεστιβάλ Βερολίνου. Ηλίας Δημόπουλος

Σε συνεργασία με το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών.

Σκηνοθεσία: Βιτόριο Ντε Σίκα | Σενάριο: Ούγκο Πίρο και Βιτόριο Μπονιτσέλι | Πρωταγωνιστούν: Ντομινίκ Σαντά, Λίνο Καπολίκιο, Φάμπιο Τέστι, Χέλμουτ Μπέργκερ, Ρόμολο Βάλι | Διάρκεια: 94' | Έτος παραγωγής: 1970

Η ταινία «Ο Κήπος των Φίτζι Κοντίνι» του Βιτόριο Ντε Σίκα θα προβληθεί την Δευτέρα 19 Ιουλίου στις 21:30 στον θερινό κινηματογράφο Ριβιέρα (Βαλτετσίου 46, Εξάρχεια).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΡΟΚΡΑΤΗΣΗ ΔΕΛΤΙΩΝ ΕΙΣΟΔΟΥ

Παρακαλούμε κάντε κράτηση του δωρεάν Δελτίου Εισόδου στον παρακάτω σύνδεσμο (μέχρι εξαντλήσεως των δελτίων)

Δελτία Εισόδου για την ταινία «Ο Κήπος των Φίτζι Κοντίνι» (The Gardens of Finzi-Continis):
https://bit.ly/TheGardenoftheFinziContinis

ΠΡΟΣΟΧΗ: Στο e-mail επικοινωνίας που θα δώσετε, θα λάβετε το μηδενικό σας εισιτήριο. Η επίδειξη του συγκεκριμένου ηλεκτρονικού Δελτίου Εισόδου είναι απαραίτητη για την είσοδό σας στον χώρο προβολής.

ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΣΤΙΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

- Η είσοδος στο χώρο προβολής θα πραγματοποιείται μόνο με ΔΕΛΤΙΑ ΕΙΣΟΔΟΥ τα οποία οι θεατές θα μπορούν 

α. είτε να προμηθεύονται επί τόπου στην τοποθεσία της εκδήλωσης.

β. είτε να εξασφαλίζουν με ηλεκτρονική προκράτησηδυο ημέρες πριν από κάθε προβολή (η προκράτηση θα ανοίγει στις 12 το μεσημέρι) στο aoaff.gr.

- Κάθε θεατής θα δικαιούται ΜΟΝΟ ΕΝΑ δελτίο εισόδου.

- Η είσοδος και διάθεση δελτίων θα ξεκινά μιάμιση ώρα πριν από κάθε προβολή. 

- Οι θεατές που έχουν κάνει ηλεκτρονική προκράτηση θα πρέπει να παραλαμβάνουν το δελτίο τους τουλάχιστον 15' νωρίτερα από την έναρξη της προβολής, διαφορετικά η θέση θα απελευθερώνεται και θα διατίθεται επιτόπου.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ενημερωθείτε αναλυτικά για το πρόγραμμα του 11ου Athens Open Air Film Festival στο άρθρο:
Μία αγκαλιά γεμάτη σινεμά! Το πρόγραμμα του 11ου Athens Open Air Film Festival.

Κατεβάστε το ωρολόγιο πρόγραμμα του 11ου Athens Open Air Film Festival.



    Hμερομηνία δημοσίευσης: 2021-07-17 12:00:00

    Διαβάστε επίσης

    15o AOAFF: Προβολή του θρυλικού ντοκιμαντέρ «Χαίρω πολύ, Σαββόπουλος» του Λάκη Παπαστάθη στο Μουσείο Μπενάκη

    15o AOAFF: Προβολή του θρυλικού ντοκιμαντέρ «Χαίρω πολύ, Σαββόπουλος» του Λάκη Παπαστάθη στο Μουσείο Μπενάκη

    Την Τετάρτη 14 Μαΐου 2025 στις 20:30, στο αίθριο του Μουσείου Μπενάκη / Πειραιώς 138, προβάλλεται για πρώτη φορά το θρυλικό ντοκιμαντέρ 'Χαίρω πολύ, Σαββόπουλος' σε σκηνοθεσία Λάκη Παπαστάθη, πενήντα χρόνια μετά την αρχική του δημιουργία σε νέα κόπια από τη Διεύθυνση Αρχείου της ΕΡΤ, ψηφιοποιημένη από το ασπρόμαυρο φιλμ 16mm.

    14ο AOAFF powered by ΔΕΗ: Ένας φεστιβαλικός αποχαιρετισμός με ένα «Παλιό Τουφέκι»

    14ο AOAFF powered by ΔΕΗ: Ένας φεστιβαλικός αποχαιρετισμός με ένα «Παλιό Τουφέκι»

    Για άλλη μια χρονιά, πιστοί στην αγαστή μας συνεργασία με το Festival Plein-Air του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος, το 14o Athens Open Air Film Festival powered by ΔΕΗ ολοκλήρωσε χθες το βράδυ τις προβολές του με 'Το Παλιό Τουφέκι' (Le Vieux Fusil) του Ρομπέρ Ενρικό.

    Το 14ο AOAFF powered by ΔΕΗ σας αποχαιρετά με Ρόμι Σνάιντερ κι ένα «Παλιό Τουφέκι»

    Το 14ο AOAFF powered by ΔΕΗ σας αποχαιρετά με Ρόμι Σνάιντερ κι ένα «Παλιό Τουφέκι»

    Μετά από ένα συναρπαστικό, κινηματογραφικό τρίμηνο, το 14ο Athens Open Air Film Festival powered by ΔΕΗ ολοκληρώνει το φετινό κύκλο προβολών του με Ρόμι Σνάιντερ, Φιλίπ Νουαρέ και το 'Παλιό Τουφέκι' του Ρομπέρ Ενρικό. Σας περιμένουμε την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου στη Γαλλική Αρχαιολογική Σχολή για να πούμε à bientôt! Είσοδος ελεύθερη.

    14ο AOAFF powered by ΔΕΗ: Η «Ιστορία της Αντέλ Ουγκώ» στη Γαλλική Αρχαιολογική Σχολή

    14ο AOAFF powered by ΔΕΗ: Η «Ιστορία της Αντέλ Ουγκώ» στη Γαλλική Αρχαιολογική Σχολή

    Την Τετάρτη 28 Αυγούστου, οι Κήποι της Γαλλικής Αρχαιολογικής Σχολής Αθηνών υποδέχθηκαν την προτελευταία προβολή του 14ου Athens Open Air Film Festival powered by ΔΕH για φέτος σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Plein-Air του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος.

    Το 14ο AOAFF powered by ΔΕΗ αφηγείται την «Ιστορία της Αντέλ Ουγκό» με την Ιζαμπέλ Ατζανί

    Το 14ο AOAFF powered by ΔΕΗ αφηγείται την «Ιστορία της Αντέλ Ουγκό» με την Ιζαμπέλ Ατζανί

    Ιζαμπέλ Ατζανί και Φρανσουά Τριφό ιχνηλατούν τα σκοτεινά μονοπάτια του πάθους σε μία κορυφαία σύμπραξη. Το 14ο Athens Open Air Film Festival powered by ΔΕΗ σας καλεί την Τετάρτη 28 Αυγούστου στους Κήπους της Γαλλικής Αρχαιολογικής Σχολής για να σας 'διηγηθεί' την 'Ιστορία της Αντέλ Ουγκώ'. Είσοδος ελεύθερη.

    14ο AOAFF powered by ΔΕΗ: Ένας αξέχαστος αποχαιρετισμός στη Τζίνα Ρόουλαντς

    14ο AOAFF powered by ΔΕΗ: Ένας αξέχαστος αποχαιρετισμός στη Τζίνα Ρόουλαντς

    Με φόντο την ολόφωτη Αθήνα και τον μεγαλειώδη νυχτερινό ουρανό, το 14ο Athens Open Air Film Festival powered by ΔΕΗ αποχαιρέτησε την σπουδαία Τζίνα Ρόουλαντς.