aoaff

Το 12ο AOAFF παρουσιάζει την «Τριλογία του Πριν» σε έναν μοναδικό μαραθώνιο στην Ακαδημία Πλάτωνος

Την Παρασκευή 29 Ιουλίου σας περιμένουμε στο Πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος! Λίγο πριν πάει διακοπές, το 12ο Athens Open Air Film Festival προσφέρει τρεις μοναδικές και πολυαγαπημένες κινηματογραφικές βόλτες παρέα με τον Τζέσι και την Σελίν!

Το 12ο Athens Open Air Film Festival διοργανώνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα ένα μοναδικό μαραθώνιο. Σε back-to-back προβολές που θα γίνουν το ίδιο βράδυ, στο πανέμορφο (και ανακουφιστικά δροσερό) Πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος, οι (πολλοί) θαυμαστές της ρομαντικής τριλογίας του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ θα έχουν την ευκαιρία να δουν το «Πριν το Ξημέρωμα», το «Πριν το Ηλιοβασίλεμα» και το «Πριν τα Μεσάνυχτα» στη διάρκεια μιας νύχτας προορισμένης για γνήσιους αισθηματίες όπως ο Τζέσι και η Σελίν, οι ήρωες που ενσάρκωσαν ιδανικά ο Ίθαν Χοκ και η Ζυλί Ντελπί στο υπέροχο φιλμικό τρίπτυχο του Λινκλέιτερ.

Την Παρασκευή 29 Ιουλίου μια σχέση ζωής θα γεννηθεί, θα καλλιεργηθεί και θα δοκιμαστεί μπροστά στα μάτια των εκλεκτικών θεατών του Open Air που θα ζήσουν αυτή τη σπάνια κινηματογραφική εμπειρία.

Πότε: Παρασκευή 29 Ιουλίου | 21:15 - 02:45 | Είσοδος ελεύθερη
Πού: Πάρκο Ακαδημία Πλάτωνος | Μοναστηρίου 137, Ακαδημία Πλάτωνος

Πάρτε τις ψάθες σας, τις καρέκλες παραλίας σας, σνακ και την πιο ρομαντική σας διάθεση για να ζήσουμε μαζί την ιστορία αγάπης της Τζέσι και του Σελίν σε μια μαγική βραδιά. Στον χώρο δεν θα υπάρχουν καρέκλες όπως στις παραδοσιακές προβολές του Athens Open AIr Film Festival. Κερνάμε άφθονη μπύρα Fischer και τις καλύτερες οπτικοακουστικές προδιαγραφές για την πολυαναμενόμενη προβολή της υπέροχης τριλογίας του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ.

Συμβουλευτείτε τον παρακάτω χάρτη για το ακριβές σημείο των προβολών.

Λίγα λόγια για τις ταινίες

Στα μέσα των ‘90s θα εμφανιστεί δειλά το «Πριν το Ξημέρωμα», μια μεταγραφή του θεσπέσια διαλογικού σινεμά που υπηρέτησε ο Ερίκ Ρομέρ στη γλώσσα του αμερικανικού indie. Κανείς δεν περίμενε, ούτε καν οι τρεις βασικοί συντελεστές του, ότι αυτή η σύντομη συνάντηση ανάμεσα στον Τζέσι και τη Σελίν θα εξελισσόταν στο πιο αγαπητό work in progress της σύγχρονης κινηματογραφίας. Κάθε επόμενη ταινία εξελίσσει την προηγούμενη και ταυτόχρονα τη μεταβάλλει, καθώς ο Λινκλέιτερ, η Ντελπί και ο Χοκ αντιμετωπίζουν την ερωτική σχέση σαν ζωντανό οργανισμό. Το «Πριν το Ξημέρωμα» δεν είναι ποτέ ξανά ίδιο μετά το «Πριν τα Μεσάνυχτα», ακριβώς γιατί το παρακολουθείς με τη γνώση του μετά. Μόνο που και το «μετά» χρειάστηκε το «πριν» για να υπάρξει.

Στον Τζέσι και τη Σελίν δεν βρίσκουμε ένα εξιδανικευμένο ζευγάρι, ούτε καν το μέσο ζευγάρι, αποτελούν μια ειδική περίπτωση ζευγαριού. Βρίσκουμε, όμως, εκείνα τα κοινά που αφορούν κάθε ζευγάρι, τις διαφορές και τις ομοιότητες, τα προσωπικά και τα κοινά όνειρα, την επίδραση του χρόνου πάνω τους και, φυσικά, την εκκρεμότητα, με την οποία κλείνει κάθε ταινία. Οριστική και συνολική απάντηση στο ερώτημα «τι κάνει τη ζωή μας όμορφη;» δεν υπάρχει, αλλά η εκκρεμότητα είναι μια καλή απάντηση, όπως θα διαπιστώσετε παρακολουθώντας αυτή την υπέροχη τριλογία σε μια μοναδική στη χώρα μας προβολή. Γιάννης Βασιλείου

Μαραθώνιος back-to-back προβολών

ΠΡΙΝ ΤΟ ΞΗΜΕΡΩΜΑ (Before Sunrise) 
Σκηνοθεσία:
 Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ | Πρωταγωνιστούν: Ίθαν Χοκ, Ζιλί Ντελπί | Διάρκεια:101’ | Έτος Παραγωγής: 1995

ΠΡΙΝ ΤΟ ΗΛΙΟΒΑΣΙΛΕΜΑ (Before Sunset) 
Σκηνοθεσία
: Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ | Πρωταγωνιστούν: Ίθαν Χοκ, Ζιλί Ντελπί | Διάρκεια:80’ | Έτος Παραγωγής: 2004

ΠΡΙΝ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ (Before Midnight)
Σκηνοθεσία:
 Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ | Πρωταγωνιστούν: Ίθαν Χοκ, Ζιλί Ντελπί, Ξένια Καλογεροπούλου, Αριάν Λαμπέντ, Αθηνά Ραχήλ Τσαγκάρη | Διάρκεια:109’ | Έτος Παραγωγής: 2013



    Hμερομηνία δημοσίευσης: 2022-07-26 16:36:45

    Διαβάστε επίσης

    13o AOAFF: Αυλαία με το «Όσα Έσβησε ο Άνεμος» στους Κήπους της Γαλλικής Σχολής

    13o AOAFF: Αυλαία με το «Όσα Έσβησε ο Άνεμος» στους Κήπους της Γαλλικής Σχολής

    Η τελευταία προβολή του 13ου Athens Open Air Film Festival πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2023 στους Κήπους της Γαλλικής Σχολής Αθηνών.

    13ο AOAFF: Το βραβευμένο με Χρυσό Φοίνικα «Όσα Έσβησε ο Άνεμος» στη Γαλλική Σχολή

    13ο AOAFF: Το βραβευμένο με Χρυσό Φοίνικα «Όσα Έσβησε ο Άνεμος» στη Γαλλική Σχολή

    Το 13ο Athens Open Air Film Festival προβάλλει το 'Όσα Έσβησε ο Άνεμος' του Ανρί Κολπί στους κήπους της Γαλλικής Σχολής Αθηνών την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου. Είσοδος ελεύθερη, σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Plein-Air του Γαλλικού Ινστιτούτου.

    13o AOAFF: Η στέψη της «Βασίλισσας Μαργκό» στην Ριβιέρα

    13o AOAFF: Η στέψη της «Βασίλισσας Μαργκό» στην Ριβιέρα

    Η τολμηρή 'κορωνίδα' της φιλμογραφίας του Πατρίς Σερό 'Βασίλισσα Μαργκό' προβλήθηκε την Τετάρτη 30 Αυγούστου στη Ριβιέρα, σε συνεργασία με το 7ο Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος!

    Επιτέλους λίγη ομορφιά: Το 13ο AOAFF παρουσιάζει την «Πεντάμορφη και το Τέρας» του Κοκτώ στη Γαλλική Σχολή

    Επιτέλους λίγη ομορφιά: Το 13ο AOAFF παρουσιάζει την «Πεντάμορφη και το Τέρας» του Κοκτώ στη Γαλλική Σχολή

    Το 13ο Athens Open Air Film Festival σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Plein-Air του Γαλλικού Ινστιτούτου παρουσιάζουν το ποιητικό κόσμημα του Ζαν Κοκτώ στους κήπους της Γαλλικής Σχολής Αθηνών την Πέμπτη 31 Αυγούστου. Είσοδος ελεύθερη.

    Το 13ο AOAFF παρουσιάζει την «Βασίλισσα Μαργκό» την Τετάρτη 30 Αυγούστου στη Ριβιέρα

    Το 13ο AOAFF παρουσιάζει την «Βασίλισσα Μαργκό» την Τετάρτη 30 Αυγούστου στη Ριβιέρα

    Το 13ο Athens Open Air Film Festival ανακοινώνει νέα ημερομηνία για την προβολή της επιβλητικής 'Βασίλισσας Μαργκό' του Πατρίς Σερό με τις αξέχαστες ερμηνείες των Ιζαμπέλ Ατζανί, Βίρνα Λίζι. Η ταινία θα προβληθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα στην πλήρη διάρκειά της. Είσοδος ελεύθερη.

    13o AOAFF: Η Πανελλήνια πρεμιέρα του φετινού Χρυσού Φοίνικα «Ανατομία μιας Πτώσης»

    13o AOAFF: Η Πανελλήνια πρεμιέρα του φετινού Χρυσού Φοίνικα «Ανατομία μιας Πτώσης»

    Την Τετάρτη 23 Αυγούστου, το Athens Open Air Film Festival και το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας, σε συνεργασία με τη Spentzos Film, παρουσίασαν σε πανελλήνια πρεμιέρα τον πανηγυρικό φετινό Χρυσό Φοίνικα του Φεστιβάλ των Καννών, ΑΝΑΤΟΜΙΑ ΜΙΑΣ ΠΤΩΣΗΣ της Ζιστίν Τριέ στην ΑΙΓΛΗ Ζαππείου.