aoaff

11ο AOAFF: Έναρξη ηλεκτρονικής προκράτησης για την ταινία «Δι' Aσήμαντον Aφορμήν»

Το 11ο Athens Open Air Film Festival σε συνεργασία με την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου παρουσιάζουν το «Δι' Aσήμαντον Aφορμήν» του Τάσου Ψαρρά σε μία σπάνια προβολή, στη μνήμη της σκηνογράφου - ενδυματολόγου Ιουλίας Σταυρίδου. Παρασκευή 9 Ιουλίου στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος (21:30). Είσοδος ελεύθερη.

1953. Ένας αγρότης δολοφονείται έξω απ’ το σπίτι του σε ένα καπνοχώρι της Μακεδονίας. Αν και η χωροφυλακή προσεγγίζει αρχικά την υπόθεση ως ξεκαθάρισμα κτηματικών διαφορών, η συνέχεια δίνεται στο δικαστήριο όπου οι καταθέσεις των μαρτύρων αποκαλύπτουν ένα αρκετά διαφορετικό σκηνικό. Από την μία πλευρά, βρίσκονται οι καλλιεργητές και η απόπειρά τους να ιδρύσουν ένα συνεταιρισμό ώστε να ενδυναμώσουν την διαπραγματευτική τους ισχύ και από την άλλη οι καπνέμποροι, οι οποίοι με δόλια τεχνάσματα προσπαθούν να διχάσουν τους αγρότες και να επωφεληθούν αγοράζοντας τα κάπνα σε εξευτελιστικές τιμές. Σε αυτή τη μάχη που μαίνεται μεταξύ τους, όμως, όχι μόνο υπάρχουν θύματα αλλά και ο νικητής φαίνεται να είναι προαποφασισμένος.

Περιοδεύοντες πολιτικοί που μοιράζουν προεκλογικές υποσχέσεις, έμποροι και μεσάζοντες που θησαυρίζουν πάνω στον μόχθο των εργατών, εξαθλιωμένοι κάτοικοι που προσπαθούν να ορθοποδήσουν κάτω από αντίξοες συνθήκες και μια χώρα που μετράει τις πληγές του εμφυλίου πολέμου βρίσκονται στο επίκεντρο του σκηνοθετικού ντεμπούτου του Τάσου Ψαρρά, το οποίο με αφορμή ένα αληθινό γεγονός σκιαγραφεί αποστασιοποιημένα και ψύχραιμα την οδυνηρή καθημερινότητα της ελληνικής υπαίθρου του 50.

Η ταινία αποτελεί την πρώτη μεγάλου μήκους δουλειά της Ιουλίας Σταυρίδου ως σκηνογράφος και ενδυματολόγος και έχει αποσπάσει στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Ρότερνταμ το βραβείο Β’ Καλύτερης Ταινίας και στο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης το βραβείο Α’ Ανδρικού Ρόλου.Κωστής Θεοδοσόπουλος

Σενάριο και σκηνοθεσία: Τάσος Ψαρράς | Πρωταγωνιστούν: Μιχάλης Μπογιαρίδης, Βάννα Φιτσώλη, Στέλιος Καπάτος, Βύρων Τσαμπουλάς | Παραγωγή: Γιώργος Παπαλιός | Έτος παραγωγής: 1974 | Διάρκεια: 97' 

Προβολή σε συνεργασία με την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου, στη μνήμη της σκηνογράφου - ενδυματολόγου Ιουλίας Σταυρίδου.

Η ταινία αποτελεί την πρώτη μεγάλου μήκους δουλειά της Ιουλίας Σταυρίδου ως σκηνογράφου και ενδυματολόγου, είχε επίσημη συμμετοχή στο Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών του Φεστιβάλ Καννών και έχει αποσπάσει στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Ρότερνταμ το βραβείο Β’ Καλύτερης Ταινίας και στο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης το βραβείο Α’ Ανδρικού Ρόλου.

Η ταινία «Δι' Ασήμαντον Αφορμή» του Τάσου Ψαρρά θα προβληθεί την Παρασκευή 9 Ιουλίου στις 21:30 στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος - Λαΐς, θερινός κινηματογράφος (Ιερά Οδός 48 & Μεγ. Αλεξάνδρου, Γκάζι).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΡΟΚΡΑΤΗΣΗ ΔΕΛΤΙΩΝ ΕΙΣΟΔΟΥ

Παρακαλούμε κάντε κράτηση του δωρεάν Δελτίου Εισόδου στον παρακάτω σύνδεσμο (μέχρι εξαντλήσεως των δελτίων)

Δελτία Εισόδου για την ταινία «Δι' Ασήμαντον Αφορμή» (The Reason Why):
https://forms.gle/6CREjXRhU6oJA3SBA

ΠΡΟΣΟΧΗ: Στο e-mail επικοινωνίας που θα δώσετε, θα λάβετε το μηδενικό σας εισιτήριο. Η επίδειξη του συγκεκριμένου ηλεκτρονικού Δελτίου Εισόδου είναι απαραίτητη για την είσοδό σας στον χώρο προβολής.

ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΣΤΙΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

- Η είσοδος στο χώρο προβολής θα πραγματοποιείται μόνο με ΔΕΛΤΙΑ ΕΙΣΟΔΟΥ τα οποία οι θεατές θα μπορούν

α. είτε να προμηθεύονται επί τόπου στην τοποθεσία της εκδήλωσης.

β. είτε να εξασφαλίζουν με ηλεκτρονική προκράτησηδυο ημέρες πριν από κάθε προβολή (η προκράτηση θα ανοίγει στις 12 το μεσημέρι) στο aoaff.gr.

- Κάθε θεατής θα δικαιούται ΜΟΝΟ ΕΝΑ δελτίο εισόδου.

- Η είσοδος και διάθεση δελτίων θα ξεκινά μιάμιση ώρα πριν από κάθε προβολή. 

- Οι θεατές που έχουν κάνει ηλεκτρονική προκράτηση θα πρέπει να παραλαμβάνουν το δελτίο τους τουλάχιστον 15' νωρίτερα από την έναρξη της προβολής, διαφορετικά η θέση θα απελευθερώνεται και θα διατίθεται επιτόπου.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ενημερωθείτε αναλυτικά για το πρόγραμμα του 11ου Athens Open Air Film Festival στο άρθρο:
Μία αγκαλιά γεμάτη σινεμά! Το πρόγραμμα του 11ου Athens Open Air Film Festival.

Κατεβάστε το ωρολόγιο πρόγραμμα του 11ου Athens Open Air Film Festival.  Hμερομηνία δημοσίευσης: 2021-07-07 12:00:00

  Διαβάστε επίσης

  11ο AOAFF: Έναρξη ηλεκτρονικής προκράτησης Δελτίων Εισόδου για τoν «Κάνε το Σωστό

  11ο AOAFF: Έναρξη ηλεκτρονικής προκράτησης Δελτίων Εισόδου για τoν «Κάνε το Σωστό

  Το 11ο Athens Open Air Film Festival παρουσιάζει σε συνεργασία με την Πρεσβεία των Η.Π.Α. στην Αθήνα, το εκρηκτικό 'Κάνε το Σωστό' (Do the Right Thing) του Σπάικ Λι στο Άλσος Πετραλώνων (Γήπεδο μπάσκετ αθλητικού κέντρου, πεζόδρομος Τρώων, Πετράλωνα), αυτή την Τετάρτη 21 Ιουλίου στις 21:30 το βράδυ.

  Το AOAFF στην Ελευσίνα 2023 Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης: Τοποθεσίες και Προκράτηση ΔΕΛΤΙΩΝ ΕΙΣΟΔΟΥ

  Το AOAFF στην Ελευσίνα 2023 Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης: Τοποθεσίες και Προκράτηση ΔΕΛΤΙΩΝ ΕΙΣΟΔΟΥ

  Συνομιλίες τοπίων και εικόνων ως μια τελετουργία μεταμόρφωσης και μετάβασης. Το Athens Open Air Film Festival παρουσιάζει πέντε αριστουργηματικές ταινίες σε απροσδόκητα σημεία στην Ελευσίνα.

  11ο AOAFF: Έναρξη ηλεκτρονικής προκράτησης Δελτίων Εισόδου για τoν «Κήπο των Φίτζι Κοντίνι»

  11ο AOAFF: Έναρξη ηλεκτρονικής προκράτησης Δελτίων Εισόδου για τoν «Κήπο των Φίτζι Κοντίνι»

  Το 11ο Athens Open Air Film Festival παρουσιάζει σε συνεργασία με το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών τoν 'Κήπο των Φίτζι Κοντίνι' του Βιτόριο Ντε Σίκα. Θερινός κινηματογράφος Ριβιέρα την Δευτέρα 19 Ιουλίου (21:30). Είσοδος ελεύθερη.

  11ο AOAFF: Έναρξη ηλεκτρονικής προκράτησης Δελτίων Εισόδου για τoν «Εφημέριο»

  11ο AOAFF: Έναρξη ηλεκτρονικής προκράτησης Δελτίων Εισόδου για τoν «Εφημέριο»

  Το 11ο Athens Open Air Film Festival παρουσιάζει την επετειακή προβολή 60 χρόνων του 'Εφημέριου' του Ζαν-Πιερ Μελβίλ με αφορμή την εθνική εορτή της Γαλλίας στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο την Τετάρτη 14 Ιουλίου (21:30). Είσοδος ελεύθερη.

  Μία αγκαλιά γεμάτη σινεμά! Το πρόγραμμα του 11ου Athens Open Air Film Festival

  Μία αγκαλιά γεμάτη σινεμά! Το πρόγραμμα του 11ου Athens Open Air Film Festival

  Το Athens Open Air Film Festival, ο πολυαγαπημένος καλοκαιρινός κινηματογραφικός θεσμός που αποτελεί εδώ και μια δεκαετία αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτιστικής εμπειρίας των κατοίκων και επισκεπτών της πρωτεύουσας και διοργανώνεται από το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας, με τη συνδιοργάνωση του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), επιστρέφει με διάθεση να μετατρέψει την πόλη σε μια μεγάλη κινηματογραφική αγκαλιά.

  11ο AOAFF: Έναρξη ηλεκτρονικής προκράτησης Δελτίων Εισόδου για το «Φάργκο»

  11ο AOAFF: Έναρξη ηλεκτρονικής προκράτησης Δελτίων Εισόδου για το «Φάργκο»

  Το 11ο Athens Open Air Film Festival παρουσιάζει μία επετειακή προβολή του σύγχρονου αριστουργήματος των αδελφών Κοέν 'Φάργκο' στο θερινό κινηματογράφο Σινέ Φλερύ, την Δευτέρα 12 Ιουλίου (21:30). Είσοδος ελεύθερη.