aoaff
 

Μία προβολή αφιερωμένη στον Μισέλ Πικολί! Απόψε ο «Μιλού τον Μάη» στην ταράτσα του Άνεσις

Το 10ο Athens Open Air Film Festival παρουσιάζει τον «Μιλού τον Μάη» του Λουί Μαλ, μια εκλεπτυσμένη φαρσοκωμωδία για το τέλος μιας εποχής με την θαυμάσια πρωταγωνιστική ερμηνεία του Μισέλ Πικολί. Προβολή αφιερωμένη στον σπουδαίο, εκλιπόντα ηθοποιό, που πραγματοποιείται με αφορμή την εθνική εορτή της Γαλλίας. Με την υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος.

Γαλλία, Μάιος του 1968. Όταν η μητέρα του Μιλού πεθαίνει, τα μέλη της πολυπληθούς οικογένειας Βιεζάκ συγκεντρώνονται στη γαλλική εξοχή για την κηδεία της. Καθώς τα εκρηκτικά νέα για τον φοιτητικό ξεσηκωμό στο Παρίσι και μια απεργία σαμποτάρουν τα σχέδιά τους, οι συγγενείς, απτόητοι, αναβιώνουν παλιές διαμάχες και εφευρίσκουν νέες γύρω από τα κληρονομικά, ενώ την ίδια στιγμή ένας απρόσμενος (κι ανεπιθύμητος) έρωτας γεννιέται στους κόλπους της οικογένειας. 

Χωρίς να απεικονίζει ποτέ τα ίδια τα γεγονότα του Μάη του ’68, που συγκλόνισαν τη Γαλλία και όχι μόνο, ο Λουί Μαλ φιλοτεχνεί έναν γοητευτικό μικρόκοσμο της γαλλικής κοινωνίας στα τέλη της δεκαετίας του ’60, ο οποίος, όπως και η οικογένεια της ταινίας που μοιάζει να κυριεύεται από το χάος μετά το χαμό της γυναίκας που κρατούσε τις ισορροπίες, αδυνατεί να συλλάβει την κοσμογονική αλλαγή που συντελείται γύρω του.  

Παρατηρώντας με διακριτικό χιούμορ τις αλλοπρόσαλλες συμπεριφορές των χαρακτήρων του, ο Λουί Μαλ ενορχηστρώνει μια εκλεπτυσμένη φαρσοκωμωδία για το τέλος μιας εποχής και την απατηλή ηρεμία ενός ειδυλλιακού παρελθόντος, λίγο πριν τα πάντα ανατραπούν. Επετειακή προβολή 30 ετών από την πρεμιέρα της ταινίας και ένας ελάχιστος φόρος τιμής του Φεστιβάλ στον ανυπέρβλητο Μισέλ Πικολί, ο οποίος έφυγε πρόσφατα από τη ζωή. Θανάσης Πατσαβός

Προβολή αφιερωμένη στον Μισέλ Πικολί. Πραγματοποιείται με αφορμή την εθνική εορτή της Γαλλίας με την υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος. 

Ο Μιλού τον Μάη (Milou en Mai, 1990) του Λουί Μαλ
Πρωταγωνιστούν:
 Μισέλ Πικολί, Μιου Μιου, Μισέλ Ντισοσουά, Ντομινίκ Μπλανκ, Μπρινό Καρέτ
Διάρκεια: 107' 

Πότε: Τρίτη 14 Ιουλίου | 21:00
Πού: Άνεσις (Λ. Κηφισίας 14, Αμπελόκηποι) | Είσοδος Ελεύθερη

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ για την προσέλευση του κοινού στις προβολές

Προκειμένου να διασφαλιστεί η προστασία της δημόσιας υγείας και η ομαλή ροή των θεατών μας στις προβολές, σας ενημερώνουμε ότι: 

- Η είσοδος στον χώρο προβολής θα πραγματοποιείται μόνο με ΔΕΛΤΙΑ ΕΙΣΟΔΟΥ και με αυστηρή τήρηση των αναγκαίων αποστάσεων μεταξύ των ενδιαφερόμενων θεατών. 

- Η διανομή των δελτίων για τις προβολές των 21.30 θα ξεκινά στις 19:30 και των 21.00 στις 19.00, μέχρι εξαντλήσεώς τους.  

- Κάθε θεατής θα δικαιούται ΜΟΝΟ ΕΝΑ δελτίο εισόδου, οπότε παρακαλούμε θερμά να φροντίσετε να έρθετε εγκαίρως μαζί με τους/τις συνοδούς σας σε περίπτωση που επιθυμείτε να καθίσετε κοντά.



    Hμερομηνία δημοσίευσης: 2020-07-14 12:53:37