Το «Φιλί της Γυναίκας Αράχνης» θα δοθεί στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου

Γραμμένο το 1976 από τον εκπατρισμένο Αργεντινό λογοτέχνη Μανουέλ Πουίγκ, το «Φιλί της Γυναίκας Αράχνης» θριάμβευσε στις Κάννες και κέρδισε 4 υποψηφιότητες στα Όσκαρ, από τα οποία ο Γουίλιαμ Χαρτ κατέληξε με ένα χρυσό αγαλματάκι που του ανήκε δικαιωματικά.

Πότε: Παρασκευή 25 Αυγούστου | 21:00
Που: Πεζόδρομος Δ. Αρεοπαγίτου (απέναντι από το Μουσείο Ακρόπολης) | Είσοδος Ελεύθερη (Ακατάλληλο για ανηλίκους)

Γραμμένο το 1976 από τον εκπατρισμένο Αργεντινό λογοτέχνη Μανουέλ Πουίγκ, το «Φιλί της Γυναίκας Αράχνης» έφτασε στην οθόνη ως ανεξάρτητη παραγωγή αφού προηγουμένως θριάμβευσε στις Κάννες και κέρδισε τέσσερις υποψηφιότητες στα Όσκαρ, από τα οποία ο Γουίλιαμ Χαρτ κατέληξε με ένα χρυσό αγαλματάκι που του ανήκε δικαιωματικά. Η ερμηνεία του στο ρόλο ενός φυλακισμένου ομοφυλόφιλου σε μια χώρα της Λατινικής Αμερικής και η σύνθετη σχέση του με τον πολιτικό κρατούμενο (ο αλησμόνητος Ραούλ Τζούλια) που μοιράζεται μαζί του το κελί αποτελούν τη ραχοκοκκαλιά μιας ταινίας η οποία μιλά για τη φιλία, την αγάπη αλλά και την ατομική ευθύνη, το καθήκον και τη θυσία με τρόπο συγκλονιστικό.

Είναι ευτύχημα, στο μεταξύ, ότι το φιλμ υπήρξε «θύμα» της πιο εμπνευσμένης κινηματογραφικής ανταρσίας στην οποία οι δυο πρωταγωνιστές αποφάσισαν να ανταλλάξουν τους ρόλους τους, δίχως την έγκριση του σκηνοθέτη, την πρώτη κιόλας μέρα των γυρισμάτων, δημιουργώντας στην πορεία ένα από τα πιο παράδοξα και δυνατά «ζευγάρια» του σινεμά. Ως αποτέλεσμα όλων αυτών, η αξέχαστη δημιουργία του βραζιλιάνικης καταγωγής Έκτορ Μπαμπένκο κατόρθωσε να καταρρίψει ταμπού και να αλλάξει νοοτροπίες τόσο στον ανεξάρτητο κινηματογράφο όσο και στο ίδιο το Χόλιγουντ.

Σκηνοθεσία: Έκτορ Μπαμπένκο
Πρωταγωνιστούν: Γουίλιαμ Χαρτ, Ραούλ Τζουλιά, Σόνια Μπράγκα
Διάρκεια: 120'

Υποστήριξη: 

Το 7ο Athens Open Air Film Festival, πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με τον Οργανισμό Πολιτισμού & Αθλητισμού Νεολαίας Δήμου Αθηναίων.

Χορηγός: Strongbow, ο μηλίτης στα καλύτερά του!

Η προβολή της ταινίας είναι προσβάσιμη σε ΑμεΑ.