Η «Νύχτα του Δαίμονα» στο Άλσος Πετραλώνων κλείνει το φετινό Athens Open Air Film Festival

Ο αδιαφιλονίκητος μαέστρος του υπαινικτικού τρόμου στο σινεμά, υπεύθυνος για το «Cat People» και το «Περπάτησα με ένα Ζόμπι», παραδίδει εδώ ένα από τα αριστουργήματά του, αντλώντας μεγάλες ανατριχίλες.

Αφιέρωμα «British Gothic»

Πότε: Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου | 21:00
Που: Άλσος Πετραλώνων | Είσοδος Ελεύθερη

Η επίμονη έρευνα ενός Αμερικανού ψυχολόγου (Ντέινα Άντριους) πάνω σε μια βρετανική σατανιστική αίρεση, η οποία φαίνεται να εμπλέκεται σε μία σειρά θανάτων, αποτελεί για τον αταλάντευτα ορθολογιστή πρωταγωνιστή μια μάχη ακλόνητων πεποιθήσεων και προσωπικών αρχών, ενάντια στα σκοτάδια των πιο βαθέων δεισιδαιμονιών. Η «Νύχτα του Δαίμονα» παραμένει, ωστόσο, τόσο για τον ίδιο τον ήρωα όσο και για τον σημερινό θεατή, μια ζοφερή υποχώρηση του επιστημονικώς ορθού μπροστά στην ψυχοβόρα άβυσσο του υπερφυσικού.

Ο αδιαφιλονίκητος μαέστρος του υπαινικτικού τρόμου στο σινεμά, υπεύθυνος για σταθμούς του είδους όπως το «Cat People» και το «Περπάτησα με ένα Ζόμπι», παραδίδει εδώ μια από τις κορυφαίες του ταινίες, αξιοποιώντας με τρόπο υποβλητικό το αόρατο στοιχείο της απειλής και αντλώντας μεγάλες εντάσεις και ανατριχίλες μέσα από την ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα, την αγωνιώδη αβεβαιότητα και το κλίμα πυκνού σκότους που περικυκλώνει τους χαρακτήρες.

Σκηνοθεσία: Ζακ Τουρνέ
Πρωταγωνιστούν: Ντέινα Άντριους, Πέγκυ Κάμινς, Νιλ ΜακΓκίνις
Διάρκεια: 95'

Θα προηγηθεί η προβολή της μικρού μήκους ταινίας «The Mistletoe Bough» (1904) του Πέρσι Στόου.

Υποστήριξη: 

Το 7ο Athens Open Air Film Festival, πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με τον Οργανισμό Πολιτισμού & Αθλητισμού Νεολαίας Δήμου Αθηναίων.

Χορηγός: Strongbow, ο μηλίτης στα καλύτερά του!