Art Night Athens + «Ο Φίλος μου κι Εγώ»: To Athens Open Air επιστρέφει για μία ακόμη προβολή!

Το Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου 2017, oι atenistas καλούν τους Αθηναίους να περιπλανηθούν στην πόλη από τις 8 το βράδυ έως τις 6 το πρωί και να ανακαλύψουν διαφορετικές εκφράσεις της σε πλήθος οργανισμών τέχνης και πολιτισμού.

Το Art Night Athens λειτουργεί ως θεσμός επιτυχημένα εδώ και δεκαετίες σε μεγάλες πόλεις σ’ όλον τον κόσμο. Μία μεγάλη καλλιτεχνική δράση όπου συμμετέχουν ενεργά μικροί και μεγάλοι, δημόσιοι και ιδιωτικοί πολιτιστικοί φορείς και καλλιτέχνες.

Πρόκειται για την ανταπόκριση των πολιτιστικών οργανισμών στο κάλεσμα των atenistas να ανοίξουν τις πόρτες τους το βράδυ, πέρα από το συνηθισμένο πρόγραμμα λειτουργίας και να υποδεχθούν τους Αθηναίους με εικαστικά, μουσική, χορό, θέατρο, φωτογραφία, βίντεο, συλλογές αρχείων και τεκμηρίων, τέχνη του δρόμου, προφορική αφήγηση, στους εσωτερικούς και εξωτερικούς τους χώρους.

To Athens Open Air Film Festival ανταποκρίθηκε θετικά στο κάλεσμα και με την υποστήριξη του British Council προβάλουν το θρυλικό «Ο Φίλος μου κι Εγώ» το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου στο Τριανόν στις 21:30.

Ο Φίλος μου κι Εγώ (Withnail & I, 1987)
Σκηνοθεσία: Μπρους Ρόμπινσον
Πρωταγωνιστούν: Ρίτσαρντ Γκραντ, Πολ ΜακΓκαν, Ρίτσαρντ Γκρίφιθς
Διάρκεια: 107'

Ο Ρόζενκραντς και ο Γκίλντερστεν της Βρετανίας των sixties είναι ο Γουιθνέιλ και ο Μάργουντ, δυο άνεργοι και πάμφτωχοι ηθοποιοί που όπως τόσοι άλλοι σαιξπηρικοί δορυφόροι ακροβατούν στη λεπτή γραμμή που χωρίζει το ξέφρενα κωμικό και το σπαρακτικά τραγικό. Οι δυο έκπτωτοι δανδήδες ζουν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας σ' ένα παγωμένο λονδρέζικο διαμέρισμα που θυμίζει χωματερή, αλλά δεν βρίσκουν παρηγοριά ούτε στο ρόλο του μοδάτου αποσυναγωγού ούτε στη λυτρωτική ανία της επαρχίας στην οποία καταφεύγουν για μια περιπετειώδη εκδρομή.

Αντλώντας υλικό από την προσωπική του ζωή, ο Μπρους Ρόμπινσον έγραψε ίσως τους πιο καλογραμμένους διαλόγους (κι ένα μοναδικό φινάλε) στην ιστορία του βρετανικού σινεμά γι' αυτούς τους δυο συναρπαστικούς χαρακτήρες, που είναι διαρκώς μεθυσμένοι από τόνους αλκοόλ και από μια απροσδιόριστη ενόρμηση να ξεπεράσουν τα όρια της σκηνής και της ζωής, τα οποία μοιάζουν συχνά να ταυτίζονται. Σε έναν από τους κορυφαίους ρόλους που γράφτηκαν ποτέ για ηθοποιό, ο Ρίτσαρντ Γκραντ σκορπίζει τη μια σαρδόνια ατάκα μετά την άλλη και αποτελεί έναν από τους βασικούς λόγους για τους οποίους αυτή η αλησμόνητη μαύρη κωμωδία έφτασε να αποτελεί το απόλυτο cult δημιούργημα της μοντέρνας βρετανικής οθόνης. Η προβολή της ταινίας γίνεται με αποκατεστημένη κόπια, για τον εορτασμό 30 ετών από την πρώτη της κυκλοφορία.

Περισσότερα για το Art Night Athens

Το Art Night Athens είναι μια διοργάνωση που έχει στόχο να δημιουργήσει αισιοδοξία, να τροφοδοτήσει την ελπίδα και να μας φέρει όλους πιο κοντά με όχημα την τέχνη και τη μοναδική της επίδραση στον ανθρώπινο νου. Να καταδείξει άλλη μια φορά ότι η τέχνη φωτίζει το σκοτάδι. Να δείξει πόσα πολλά μπορούμε να επιτύχουμε όταν δουλεύουμε μαζί και με κοινούς στόχους. Να χαρούμε την Αθήνα ως πόλη θελκτική, ζωντανή και ενδιαφέρουσα, μια σύγχρονη και σημαντική μητρόπολη.

Πρόκειται για μια διοργάνωση που απαίτησε από τους πολιτιστικούς οργανισμούς να ξεπεράσουν τεχνικά και οικονομικά εμπόδια, να συνεργαστούν με καινούριο τρόπο και με καινούρια σχήματα, διοργανώνοντας ακόμη και ειδικές παραγωγές και να αφιερώσουν, σ’ αυτήν την εποχή οικονομικής δυσχέρειας, τους πόρους τους για τη δωρεάν προσφορά στο κοινό της Αθήνας. Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, συστρατεύθηκαν χωρίς υλική ανταμοιβή μουσικοί, χορευτές, ηθοποιοί, αφηγητές, εικαστικοί, φωτογράφοι, κινηματογραφιστές που μας εκπλήσσουν με την παρουσία τους σε ασυνήθιστα περιβάλλοντα και καινούρια οπτική.

Περισσότερα στο εδώ