aoaff
 

Jackie Brown (1997)

Πότε: Πέμπτη 25 Ιουνίου | 21:30
Πού: Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς 100, Γκάζι) | Είσοδος Ελεύθερη

Σκηνοθεσία: Κουέντιν Ταραντίνο
Πρωταγωνιστούν: Παμ Γκριρ, Ρόμπερτ Φόρστερ, Σάμιουελ Λ. Τζάκσον, Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Μπρίτζετ Φόντα, Μάικλ Κίτον
Διάρκεια: 154' 
Έτος παραγωγής: 1997

Με την τρίτη ταινία του, ο Ταραντίνο έπαιρνε ένα αστυνομικό μυθιστόρημα του Έλμορ Λέοναρντ και το μετέτρεπε αναπάντεχα σε έναν λατρευτικό φόρο τιμής στο blaxploitation σινεμά της δεκαετίας του '70, αναβαθμίζοντας το σύμπαν των ταινιών εκείνων σε κάτι μεστότερο και πιο σύνθετο. Καθώς μια 44χρονη αεροσυνοδός, που μεταφέρει παράνομα χρήματα για λογαριασμό ενός αδίστακτου εμπόρου όπλων, παγιδεύεται από πράκτορες του FBI και καλείται να προδώσει το αφεντικό της, ο Ταραντίνο χαμηλώνει για σπάνια φορά τους σκηνοθετικούς τόνους και αφοσιώνεται, δίχως τις συνήθεις τεχνικές εντυπωσιασμού του, στο να μεταφράσει έναν κόσμο pulp στερεοτύπων σε κάτι ρεαλιστικό και ανθρώπινο. 

Αλλοτινή ιέρεια και εκθαμβωτική καλλονή της μαύρης οθόνης των seventies, ολότελα μαγνητική εδώ στον πρωταγωνιστικό ρόλο, και με ευεργετικό παρτενέρ της τον Ρόμπερτ Φόρστερ (επίσης έναν υποτιμημένο ηθοποιό εκείνης της εποχής), η Παμ Γκριρ διασχίζει τις πιο προφανείς λεπτομέρειες μιας πλοκής προκειμένου να οδηγήσει τον θεατή στο πραγματικό μεδούλι της ταινίας: σε μια ιστορία αυτογνωσίας για δυο μεσήλικες ανθρώπους οι οποίοι παλεύουν με τις προσωπικές τους διαψεύσεις και αποτυχίες, διεκδικώντας μερίδιο και δεύτερη ευκαιρία σε μια αξιοπρεπή ζωή. Λιγότερο χαρακτηριστική από τις άλλες του ταινίες, πλημμυρισμένη με σαγηνευτικά σόουλ διαμάντια της χρυσής εποχής του '70 και με στιγμιότυπα ερμηνευτικού χρυσού, η «Jackie Brown» παραμένει η ωριμότερη δημιουργία του Ταραντίνο και για πολλούς ίσως η καλύτερή του. Λουκάς Κατσίκας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ για την προσέλευση του κοινού στις προβολές 

Προκειμένου να διασφαλιστεί η προστασία της δημόσιας υγείας και η ομαλή ροή των θεατών μας στις προβολές, σας ενημερώνουμε ότι:

- Η είσοδος στον χώρο προβολής θα πραγματοποιείται με ΔΕΛΤΙΑ ΕΙΣΟΔΟΥ από την οδό Ιάκχου και με αυστηρή τήρηση των αναγκαίων αποστάσεων μεταξύ των ενδιαφερόμενων θεατών.

- Η διανομή των δελτίων για την προβολή των ταινιών «Jackie Brown» (Πέμπτη 25 Ιουνίου) και «Όλα για τη Μητέρα μου» (Παρασκευή 26 Ιουνίου) θα ξεκινήσει στις 19:30 μέχρι εξαντλήσεώς τους. Για την προβολή του «Rocky Horror Picture Show» (Σάββατο 27 Ιουνίου) η διανομή των δελτίων θα ξεκινήσει στις 21:00 γιατί η έναρξη της ταινίας έχει προγραμματιστεί για τις 22:45.

- Κάθε θεατής θα δικαιούται ΜΟΝΟ ΕΝΑ δελτίο εισόδου, οπότε παρακαλούμε θερμά να φροντίσετε να έρθετε εγκαίρως μαζί με τους/τις συνοδούς σας σε περίπτωση που επιθυμείτε να καθίσετε κοντά.



    Hμερομηνία δημοσίευσης: 2020-06-18 14:10:31