aoaff

Το 13ο AOAFF παρουσιάζει την «Βασίλισσα Μαργκό» την Τετάρτη 30 Αυγούστου στη Ριβιέρα

Το 13ο Athens Open Air Film Festival ανακοινώνει νέα ημερομηνία για την προβολή της επιβλητικής «Βασίλισσας Μαργκό» του Πατρίς Σερό με τις αξέχαστες ερμηνείες των Ιζαμπέλ Ατζανί, Βίρνα Λίζι. Η ταινία θα προβληθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα στην πλήρη διάρκειά της. Είσοδος ελεύθερη.

Πότε: Τετάρτη 30 Αυγούστου | 21:00
Που: Ριβιέρα (Βαλτετσίου 46, Εξάρχεια) | Είσοδος ελεύθερη

Μετά την αναβολή της προβολής της «Βασίλισσας Μαργκό» στο Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας, το 13ο Athens Open Air Film Festival σας προσκαλεί να απολαύσετε την τολμηρή «κορωνίδα» της φιλμογραφίας του Πατρίς Σερό στον θερινό κινηματογράφο Ριβιέρα την Τετάρτη 30 Αυγούστου.

Η ταινία θα προβληθεί σε ψηφιακή αποκατάσταση και για πρώτη φορά στην Ελλάδα στην πλήρη διάρκειά της.

Λίγα λόγια για την ταινία

Στη μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρας του, που διακόπηκε πρόωρα το 2013 με το θάνατο του σκηνοθέτη, ο σπουδαίος Πατρίς Σερό καταθέτει τη δική του, ασύγκριτα βάναυση και αισθησιακή εκδοχή μιας ταινίας εποχής. Έτη φωτός μακριά από τις συνήθεις καλλιγραφίες τυπολατρίας και πολυτέλειας που μας επιφυλάσσουν συνήθως τέτοια ιστορικά έπη, η «Βασίλισσα Μαργκό» ξεχειλίζει από πίδακες πορφυρού αίματος και δυσώδους παρακμής, γυμνά κορμιά και θανάσιμες περιπτύξεις, με έναν μεγαλειωδώς ωμό ρεαλισμό που όμοιό του δεν έχουμε δει στα κινηματογραφικά χρονικά του συγκεκριμένου είδους.

Βασισμένη στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Αλέξανδρου Δουμά, η ταινία ξετυλίγει τα γεγονότα που οδήγησαν στη σφαγή της Νύχτας του Αγίου Βαρθολομαίου, στη Γαλλία του 1572, με μια εκθαμβωτική Ιζαμπέλ Ατζανί στο ρόλο της νεαρής Μαργκερίτ ντε Βαλουά, παγιδευμένη ανάμεσα στα προσωπικά της πάθη κι έναν γάμο συμφέροντος, δηλητηριώδεις δολοπλοκίες κι αδυσώπητα μακιαβελικούς χαρακτήρες, στο επίκεντρο της βίαιης διαμάχης μεταξύ Καθολικών και Προτεσταντών. Με σκηνές που μοιάζουν να έχουν αναδυθεί από πίνακες του Ντελακρουά κι ένα επιβλητικό σάουντρακ από τον Γκόραν Μπρέγκοβιτς, το τολμηρό αριστούργημα του Σερό απέσπασε το Βραβείο της Επιτροπής και το Βραβείο Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας για τη Βίρνα Λίζι στο Φεστιβάλ Καννών του 1994, πέντε Σεζάρ (τρία εκ των οποίων για τις ερμηνείες των Ατζανί, Λίζι και Ανγκλάντ), καθώς και μια υποψηφιότητα για Όσκαρ κοστουμιών. Θανάσης Πατσαβός

Προβολή σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Plein Air του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος.

Σκηνοθεσία: Πατρίς Σερό | Πρωταγωνιστούν: Ιζαμπέλ Ατζανί, Ντανιέλ Οτέιγ, Ζαν-Ιγκ Ανγκλάντ, Βίρνα Λίζι, Βενσάν Περέζ, Άζια Αρτζέντο, Πασκάλ Γκρεγκορί | Διάρκεια: 161’ | Έτος Παραγωγής: 1994 | Γλώσσα: Γαλλικά | Υπότιτλοι: Ελληνικοί

To Αthens Open Air Film Festival ο πολυαγαπημένος καλοκαιρινός κινηματογραφικός θεσμός που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτιστικής εμπειρίας των κατοίκων και επισκεπτών της πρωτεύουσας, διοργανώνεται από το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας και τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), με μεγάλο χορηγό τη Nova.

Για διαρκή ενημέρωση, νέες ανακοινώσεις και περισσότερες πληροφορίες συντονιστείτε στα site του cinemagazine.grτου aiff.gr και του aoaff.gr και στις σχετικές σελίδες στα social media: Facebook AIFFInstagram Cinemagazine,  Instagram AIFFTwitter.

 



    Hμερομηνία δημοσίευσης: 2023-08-02 09:11:35

    Διαβάστε επίσης

    13o AOAFF: Αυλαία με το «Όσα Έσβησε ο Άνεμος» στους Κήπους της Γαλλικής Σχολής

    13o AOAFF: Αυλαία με το «Όσα Έσβησε ο Άνεμος» στους Κήπους της Γαλλικής Σχολής

    Η τελευταία προβολή του 13ου Athens Open Air Film Festival πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2023 στους Κήπους της Γαλλικής Σχολής Αθηνών.

    13ο AOAFF: Το βραβευμένο με Χρυσό Φοίνικα «Όσα Έσβησε ο Άνεμος» στη Γαλλική Σχολή

    13ο AOAFF: Το βραβευμένο με Χρυσό Φοίνικα «Όσα Έσβησε ο Άνεμος» στη Γαλλική Σχολή

    Το 13ο Athens Open Air Film Festival προβάλλει το 'Όσα Έσβησε ο Άνεμος' του Ανρί Κολπί στους κήπους της Γαλλικής Σχολής Αθηνών την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου. Είσοδος ελεύθερη, σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Plein-Air του Γαλλικού Ινστιτούτου.

    13o AOAFF: Η στέψη της «Βασίλισσας Μαργκό» στην Ριβιέρα

    13o AOAFF: Η στέψη της «Βασίλισσας Μαργκό» στην Ριβιέρα

    Η τολμηρή 'κορωνίδα' της φιλμογραφίας του Πατρίς Σερό 'Βασίλισσα Μαργκό' προβλήθηκε την Τετάρτη 30 Αυγούστου στη Ριβιέρα, σε συνεργασία με το 7ο Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος!

    Επιτέλους λίγη ομορφιά: Το 13ο AOAFF παρουσιάζει την «Πεντάμορφη και το Τέρας» του Κοκτώ στη Γαλλική Σχολή

    Επιτέλους λίγη ομορφιά: Το 13ο AOAFF παρουσιάζει την «Πεντάμορφη και το Τέρας» του Κοκτώ στη Γαλλική Σχολή

    Το 13ο Athens Open Air Film Festival σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Plein-Air του Γαλλικού Ινστιτούτου παρουσιάζουν το ποιητικό κόσμημα του Ζαν Κοκτώ στους κήπους της Γαλλικής Σχολής Αθηνών την Πέμπτη 31 Αυγούστου. Είσοδος ελεύθερη.

    13o AOAFF: Η Πανελλήνια πρεμιέρα του φετινού Χρυσού Φοίνικα «Ανατομία μιας Πτώσης»

    13o AOAFF: Η Πανελλήνια πρεμιέρα του φετινού Χρυσού Φοίνικα «Ανατομία μιας Πτώσης»

    Την Τετάρτη 23 Αυγούστου, το Athens Open Air Film Festival και το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας, σε συνεργασία με τη Spentzos Film, παρουσίασαν σε πανελλήνια πρεμιέρα τον πανηγυρικό φετινό Χρυσό Φοίνικα του Φεστιβάλ των Καννών, ΑΝΑΤΟΜΙΑ ΜΙΑΣ ΠΤΩΣΗΣ της Ζιστίν Τριέ στην ΑΙΓΛΗ Ζαππείου.