aoaff
 

Το Athens Open Air Film Festival σας καλεί για μια παρτίδα από το «Παιχνίδι των Λυγμών»

Σήμερα το βράδυ στις 21:30, στην Πλατεία Αυδή, μια από τις καλύτερες ταινίες της δεκαετίας του 90 που πορεύτηκε για χρόνια μαζί με το μικρό μυστικό της, θα το αποκαλύψει ξανά στο κοινό του Athens Open Air Film Festival. 

Πότε: Παρασκευή 8 Ιουνίου | 21:30
Πού: Πλατεία Αυδή (Λεωνίδου 35, Αθήνα) | Είσοδος Ελεύθερη (Ακατάλληλο για ανηλίκους)

Η τρομοκρατία ως αδιέξοδη λύση στην πολιτική αντιπαλότητα, η ιστορία του σκορπιού και του βατράχου ως παραβολή για τη φύση του καθενός, ένα σεναριακό εύρημα που μπορούσε να μείνει ζωντανό σε χρόνια που δεν υπήρχε η αμεσότητα των social media και η διασκευή στο τραγούδι του Ντέιβ Μπέρι από τον Μπόι Τζορτζ σε παραγωγή των Pet Shop Boys, ήταν τα μικρά κομμάτια μιας μεγάλης ταινίας του 1992. 

Βραβευμένη με Όσκαρ Πρωτότυπου Σεναρίου, μια από τις καλύτερες (και πιο πολυσυζητημένες) ταινίες της δεκαετίας του ’90 έχει ως πρωταγωνιστή ένα μετανοημένο εκτελεστή του ΙΡΑ ο οποίος συναντά απρόσμενη λύτρωση και ασυνήθιστη αγάπη στο πρόσωπο της ερωμένης ενός θύματός του. Μόνο που τίποτα δεν είναι τόσο απλό στον πανούργο κινηματογραφικό ιστό που υφαίνει ο σπουδαίος Ιρλανδός σκηνοθέτης («Μόνα Λίζα», «Το Τέλος μιας Σχέσης»), συνδυάζοντας πολιτικό θρίλερ, μοντέρνο νουάρ και ερωτικό δράμα σε έναν σύνθετο και γεμάτο ανατροπές στοχασμό πάνω στη μυστηριώδη φύση της ανθρώπινης σεξουαλικότητας και ηθικής και στα παράδοξα παιχνίδια της μοίρας και της ζωής. Όσοι θεατές έχουν ήδη δει την ταινία και θα σπεύσουν να την ξαναδούν, καλό είναι να φυλάξουν το μυστικό της κρυμμένο σε όσους θα την παρακολουθήσουν για πρώτη φορά. 

Σκηνοθεσία: Νιλ Τζόρνταν
Πρωταγωνιστούν: Στίβεν Ρία, Μιράντα Ρίτσαρντσον, Τζέι Ντέιβιντσον, Φόρεστ Γουίτακερ, Τζιμ Μπρόουντμπεντ
Διάρκεια: 111'

Το 8ο Athens Open Air Film Festival, πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με τον Οργανισμό Πολιτισμού & Αθλητισμού Νεολαίας Δήμου Αθηναίων.

Προβολή στο πλαίσιο του Athens Pride, σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου και το Διεθνές Φεστιβάλ και Αγορά Κινουμένων σχεδίων Animasyros. Θα προηγηθεί μια επιλογή animated ταινιών μικρού μήκους queer θεματολογίας.

Η Fischer, η πιο σινεφίλ μπίρα, δεν θα μπορούσε να λείπει από τη μεγαλύτερη καλοκαιρινή κινηματογραφική γιορτή της Αθήνας που επιστρέφει για 8η χρονιά. Έτσι, θα ταξιδέψει, με την ξεχωριστή της γεύση, όλο το καλοκαίρι τους λάτρεις της, σε κινηματογραφικούς ρυθμούς κάτω από τον έναστρο αττικό ουρανό, χορηγώντας το 8ο Athens Open Air Film Festival!

Η προβολή της ταινίας είναι προσβάσιμη σε ΑμεΑ. 



    Hμερομηνία δημοσίευσης: 2018-06-07 17:32:04