aoaff
 

#menoumespiti: Κινηματογραφικές αποδράσεις με τις οδηγίες του ΣΙΝΕΜΑ

Στον καιρό της πανδημίας και του #menoumespiti θέλουμε να σας κρατήσουμε συντροφιά με κινηματογραφικές προτάσεις, online επιλογές, αφιερώματα «εσωτερικής» κατανάλωσης (pun intended!) και λυτρωτικό χιούμορ.

Η ομάδα του ΣΙΝΕΜΑ cinemagazine.gr αποφάσισε να συγκεντρώνει σ' αυτό το άρθρο όλα τα κινηματογραφικά θέματα που θα γεμίσουν με έβδομη τέχνη τον χρόνο σας. Θα ανανεώνουμε τη δημοσίευση καθημερινά και θα χαρούμε πολύ να διαβάσουμε τις δικές σας προτάσεις στα σχόλια κάτω από το άρθρο.

Να βλέπετε ΣΙΝΕΜΑ, να διοργανώνετε δικές σας οικιακές Νύχτες Πρεμιέρας, να ζείτε μπαλκονάτες στιγμές Open Air, να είστε ασφαλείς.

credit κεντρικής φωτογραφίας: CHEYNE GATELEY/VARIETY INTELLIGENCE PLATFORM

Από το αρχείο του ΣΙΝΕΜΑ: Οι 50 καλύτερες ταινίες που έγιναν ποτέ
Το cinemagazine.gr αναδημοσιεύει τη λίστα με τις 50 καλύτερες ταινίες που έγιναν ποτέ, έτσι όπως είχαν επιλεγεί για τη συλλεκτική έξτρα έκδοση του περιοδικού ΣΙΝΕΜΑ (τεύχος 200).

Σινεμά και καραντίνα: 30 ταινίες «κλειστού χώρου»
Αφού η πανδημία του κορονοϊού μας ανάγκασε σε οικιακό περιορισμό, ξαναβλέπουμε τις ταινίες που είπαν λίγο νωρίτερα #menoumespiti.

Καλύτερα δεν γίνεται; Ένα μικρό αντίδοτο ευθυμίας στις μέρες της κατήφειας
Αναζήτηση αίσιας διάθεσης σε μια σκυθρωπή εποχή. Απευθυνθήκαμε στο...αντικείμενό μας, έτσι, ελεύθερα και χωρίς μια συγκεκριμένη «δομή λίστας» και μας απάντησε πρόθυμα με πρώτες βοήθειες σκηνών, φράσεων, μουσικής και όψεων ανθρώπων που αγαπήσαμε (και πάντα θα αγαπάμε) στη μεγάλη οθόνη. 

Σινεμά και καραντίνα: 10 «σπίτια με άποψη»
«Σπίτι μου σπιτάκι μου» και μια (αναπόφευκτη) επιλογή από ταινίες στις οποίες ένα σπίτι διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην ατμόσφαιρα και την πλοκή τους.

Σινεμά μικρού μήκους και μεγάλων σκηνοθετών: 15 ταινίες που κυκλοφορούν δωρεάν στο διαδίκτυο
Πρώτες δουλειές σκηνοθετών όπως ο Λιντς, ο Σκορσέζε και ο Νόλαν αλλά και βραβευμένες μικρού μήκους νέων ονομάτων, όλα δωρεάν στην οθόνη σας.

Το cinemagazine ψηφίζει τις 100 καλύτερες ταινίες της δεκαετίας 2010-2019
Γράψαμε το άρθρο τον Δεκέμβριο του 2019 με σκοπό να γιορτάσουμε μία κινηματογραφική δεκαετία, λίγο πριν καλωσορίσουμε την επόμενη. Δυστυχώς λίγους μήνες μετά, η πανδημία του κορονοϊού επέβαλε τη συνθήκη του #stayhome και #flattenthecurve. Επαναφέρουμε, λοιπόν, τη δημοσίευση ως μία λίστα κινηματογραφικών προτάσεων για οικιακή «απόδραση».

Κινηματογραφικό κέρασμα! Δείτε ταινίες του Αντρέι Ταρκόφσκι στο διαδίκτυο
Οι θαυμαστές το γνωρίζουν, καιρός να υπάρξουν καινούργιοι θαυμαστές. Η περίφημη Mosfilm διαθέτει ελεύθερα 5 ταινίες του Αντρέι Ταρκόφσκι σε υψηλή ευκρίνεια.

Σινεμά και καραντίνα: Τα κινηματογραφικά εσωτερικά που λατρέψαμε
Δωμάτια, σάλες και σαλόνια, διάδρομοι και διαμερίσματα, σπηλιές, ακόμα και... κελιά και υποβρύχια, που έμειναν στην κινηματογραφική μνήμη.

Οι (Α)κατάλληλοι άνθρωποι: Όταν τα λάθος πράγματα συμβαίνουν στους σωστούς ηθοποιούς
Σπουδαίοι πρωταγωνιστές, ξακουστοί σκηνοθέτες και ακριβοθώρητοι ρόλοι έχουν πέσει κατά καιρούς θύματα κακού και αψυχολόγητου κάστινγκ. Μάθετε πώς ακριβώς συνέβη, ρίχνοντας μια ματιά σε μερικές από τις πιο άστοχες ερμηνευτικές επιλογές που έκανε ποτέ του το Χόλιγουντ.

Οι 20 καλύτερες κωμωδίες σύμφωνα με το Αμερικάνικο Ινστιτούτο Κινηματογράφου
Ταινιοθεραπεία πανδημίας με μια λίστα των 20 πιο αστείων στιγμών του αγγλόφωνου κινηματογράφου από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου.

Μία ώρα με την Τίλντα Σουίντον: Ένα βίντεο και μια επιλογή των αγαπημένων της ταινιών
H βρετανίδα ηθοποιός τιμήθηκε από το BFI και με αυτή την αφορμή πρόλαβε να ολοκληρώσει (λίγο πριν το κλείσιμο των κινηματογράφων) ένα δικό της αφιέρωμα επιλέγοντας αγαπημένες της ταινίες και μιλώντας για την καριέρα της. 

Βίντεο: Η μυθολογία της ελπίδας στον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών»
Ούτε παραγγελία να τον είχαμε τον δημιουργό του «Άρχοντα του Δαχτυλιδιών» στην κατάσταση πολιορκίας που διανύουμε. 

Όταν ο Σαλβαντόρ Νταλί συνάντησε τον Γουόλτ Ντίσνεϊ: Δείτε το «Destino»
Περισσότερα από 70 χρόνια πριν, τα μεγάλα πνεύματα των Γουόλτ Ντίσνεϊ και Σαλβαντόρ Νταλί βρήκαν «προορισμό» σε μία μυθική συνεργασία.

40 μέρες για να «μάθεις» σινεμά
Ο ιστορικός, θεωρητικός, κριτικός και σκηνοθέτης Μαρκ Κάζινς, ο άνθρωπος πίσω από την «Οδύσσεια του Κινηματογράφου» και τις έξοχες αφηγήσεις πολλών βίντεο-δοκιμιών που έχουμε παρουσιάσει και από τις σελίδες μας, έχει τη λύση.

COSMOTE HISTORY HD στο YouTube: Tα ντοκιμαντέρ της COSMOTE TV ελεύθερα για όλο το ελληνικό κοινό
Η COSMOTE TV διαθέτει επιλεγμένες παραγωγές ντοκιμαντέρ και εκπομπές για την ιστορία και τον πολιτισμό της Ελλάδας, ελεύθερες για το κοινό στο επίσημο κανάλι της στο YouTube.

Βασική φιλμογραφία Nouvelle Vague
Κανένα κίνημα ή κινηματογραφική σχολή δεν είχε τόσο μεγάλη επίδραση στο διεθνή κινηματογράφο της δεκαετίας του '60, όσο οι ταινίες μιας παρέας οργισμένων νέων, αλλά και ορκισμένων σινεφίλ. Κρατήστε σημειώσεις και ετοιμαστείτε για ταινιοθεραπεία!

Αφιέρωμα Στάνλεϊ Κιούμπρικ: Η φιλμογραφία μιας διάνοιας
Κείμενα για όλες τις ταινίες του ιδιοφυούς Στάνλεϊ Κιούμπρικ. Ευκαιρία να θυμηθούμε γιατί είναι αθάνατος.

Ακίρα Κουροσάβα: Η άλλη πλευρά του κόσμου μας
Με αφορμή τα σημερινά γενέθλια του διασημότερου και πιο αναγνωρισμένου στη Δύση Ιάπωνα σκηνοθέτη, προτείνουμε 10 ταινίες από μια συμπαγή, πολυσήμαντη φιλμογραφία που κάθε φίλος του κινηματογράφου οφείλει στον εαυτό του.

Στίβεν Σπίλμπεργκ! Οι συντάκτες του ΣΙΝΕΜΑ αξιολογούν τις ταινίες του
Το cinemagazine.gr θυμάται πως οι λέξεις «A film by Steven Spielberg» είναι μερικές από τις πιο συναρπαστικές που εμφανίστηκαν ποτέ στη μεγάλη οθόνη και βάζει στη σειρά τις ταινίες ενός σπουδαίου και επιδραστικού δημιουργού.

Μάρτιν Σκορσέζε! Οι συντάκτες του ΣΙΝΕΜΑ αξιολογούν τις ταινίες του (σε τρία μέρη)
Η φιλμογραφία του Μάρτιν Σκορσέζε (#01 - #05)
Η φιλμογραφία του Μάρτιν Σκορσέζε (#06 - #15)
Η φιλμογραφία του Μάρτιν Σκορσέζε (#16 - #25)

Το cinemagazine.gr επισκέπτεται ξανά τη φιλμογραφία του Μάρτιν Σκορσέζε και αξιολογεί τις ταινίες του μεγάλου δημιουργού. 

 



    Hμερομηνία δημοσίευσης: 2020-03-19 15:34:20