aoaff
 

9ο Athens Open Air Film Festival: Το επόμενο καλοκαίρι ξαναπάμε Επίδαυρο!

Μετά την επιτυχημένη, ιστορική πρώτη κινηματογραφική προβολή στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου το καλοκαίρι 2018, το Athens Open Air Film Festival ανανεώνει τη συνεργασία του με το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου, και ανοίγει ξανά τις πύλες του αρχαίου θεάτρου στον κινηματογράφο στις 22 Ιουνίου 2019.

Σημειώστε τις ατζέντες σας!

Το Σάββατο 22 Ιουνίου 2019 σας περιμένουμε ξανά στο ατμοσφαιρικό Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου για να ζήσουμε μία ακόμη μαγική, κινηματογραφική προβολή! Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας και συγκεκριμένα το Athens Open Air Film Festival, η πιο θερμή (!) κινηματογραφική γιορτή της πόλης, ανανέωσε για πέμπτη χρονιά τη συνεργασία του με το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. 

Στη Συνέντευξη Τύπου (22/10) του Φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκε στο Ωδείο Αθήνων, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος ανακοίνωσε το φετινό πρόγραμμα της Επιδαύρου για το 2019 και ανάμεσα στις εξαιρετικά ενδιαφέρουσες προτάσεις για ένα πλούσιο φεστιβαλικό καλοκαίρι, ανακοινώθηκε και η ημερομηνία της επόμενης κινηματογραφικής προβολής- έκπληξη που θα ανοίξει επίσημα το πρόγραμμα της Μικρής Επιδαύρου. 

Η φετινή θεματική της έρευνας στο Λύκειο Επιδαύρου σχετίζεται με τη δραματουργική και τη σκηνική πρόσληψη έργων και μύθων από τα ελληνιστικά χρόνια ως σήμερα με τίτλο: «Επανεφευρίσκοντας το αρχαίο δράμα». Σύμφωνα με τον κο Θεοδωρόπουλο: «Η θεματική αυτή προεκτείνεται με ιδιαίτερο τρόπο στο πρόγραμμα ειδικά της Μικρής Επιδαύρου, που "ανοίγει" σε αρχαιόθεμα έργα, εμπνευσμένα είτε από το αρχαίο ελληνικό δράμα είτε από αρχαίους ελληνικούς μύθους. Το πρόγραμμα της Μικρής Επιδαύρου ξεκινά στις 22 Ιουνίου με μια κινηματογραφική προβολή – έκπληξη σε συνεργασία με τις Νύχτες Πρεμιέρας, το Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας».

Με στόχο την εξωστρέφεια και τον διεθνή προσανατολισμό, το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου θα παρουσιάσει αρκετές πρωτιές. Η Κομεντί Φρανσαίζ κατεβαίνει για πρώτη φορά στην Επίδαυρο με την παράσταση «Ηλέκτρα / Ορέστης» του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Ίβο βαν Χόβε, ενώ ο εμβληματικός Μπομπ Γουίλσον έρχεται για πρώτη φορά στην Επίδαυρο με την παράσταση «Οιδίπους», που έχει παιχτεί μόνο στην Πομπηία και στη Βιτσέντζα. Επίσης στην Επίδαυρο θα εμφανιστεί για πρώτη φορά η Κάθριν Χάντερ, μία από τις σημαντικότερες ηθοποιούς της Αγγλίας και του κόσμου, στον επώνυμο ρόλο του «Προμηθέα Δεσμώτη» σε συμπαραγωγή του Φεστιβάλ με το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας.  

Κατεβάστε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ για την Επίδαυρο 2019

Με δεδομένη τη διάθεση να εμπλουτιστεί το «Άνοιγμα στην Πόλη», το Athens Open Air Film Festival μαζί με το Φεστιβάλ Αθηνών θα συνεχίσουν τη συνεργασία τους και στις κινηματογραφικές προβολές της Πειραιώς 260.

Δείτε παρακάτω ένα βίντεο με τα highlights του 8ου Athens Open Air Film Festival και μετρήστε αντίστροφα για το επόμενο (σινεφίλ) καλοκαίρι!



    Hμερομηνία δημοσίευσης: 2019-01-30 12:55:42