Το Athens Open Air και η «Μπλε ταινία» του Κισλόφσκι στην υπέροχη Γαλλική Αρχαιολογική Σχολή

Τo 8o Athens Open Air Film Festival σε συνεργασία με το φεστιβάλ Plein Air του Γαλλικού Ινστιτούτου προβάλουν το πρώτο κεφάλαιο της «Τριλογίας των Χρωμάτων», σήμερα Τετάρτη 4 Ιουλίου.

Μετά την επιτυχία της πρώτης διοργάνωσης, το θερινό Φεστιβάλ Γαλλικού Κινηματογράφου επιστρέφει στους κήπους της Γαλλικής Σχολής Αθηνών για τέσσερις προβολές κάτω από τα αστέρια και το Athens Open Air Film Festival έχει τη χαρά να συνεργάζεται σε μία από αυτές!

Διαβάστε εδώ αναλυτικά το πρόγραμμα προβολών του 2ου Θερινού Φεστιβάλ Γαλλικού Κινηματογράφου.

Η Ζιλί χάνει σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα τον σύζυγό της Πατρίς, διάσημο μουσικοσυνθέτη, και τη μικρή τους κόρη, Άννα. Αντιμέτωπη με την τεράστια απώλεια, προσπαθεί να κάνει μία νέα αρχή και επιλέγει τη μοναξιά. Με όποιο κόστος. Ακόμα κι αν αυτό είναι η μεγάλη της αγάπη για τη μουσική. Όταν ένας μουσικοκριτικός θα υποπτευθεί πως εκείνη κρυβόταν πίσω από τις παρτιτούρες του άντρα της, η Ζιλί θα αρνηθεί κάθε κομμάτι του παρελθόντος που απειλεί την καινούργια της ελευθερία.

Ο Κριστόφ Κισλόφσκι εμπνέεται από τα τρία χρώματα της γαλλικής σημαίας και σε έναν κόσμο που αντανακλά το ψυχρό του «μπλε», κινηματογραφεί τις μικρές επαναστάσεις που οριοθετούν την προσωπική μας ελευθερία. Η επιστροφή της Ζιλί στη ζωή γίνεται στα χέρια του σπουδαίου Πολωνού σκηνοθέτη μία κινηματογραφική παραβολή, που μετουσιώνει σταδιακά τη θρηνωδία της μοναξιάς σε ένα θεϊκό ύμνο για την αγάπη. Σπουδαίες ερμηνείες, με κορυφαία τη Ζιλιέτ Μπινός, πολυβραβευμένη στο Φεστιβάλ Βενετίας και με συνοδεία την υπέροχη μουσική του Ζμπίγκνιου Πράισνερ, το «Μπλε» είναι ένας κατανυκτικός, γενναιόδωρος κινηματογραφικός ύμνος που ανακαλύπτει τη λύτρωση μέσα από τη λήθη. Νυνί δε μένει πίστις, έλπίς, αγάπη, τα τρία ταύτα μείζων δε τούτων η αγάπη. Πάνος Γκένας

Σκηνοθεσία: Κριστόφ Κισλόφσκι | Πρωταγωνιστούν: Ζιλιέτ Μπινός, Μπενουά Ρεζάν, Εμανουέλ Ριβά, Φλοράνς Περνέλ, Σαρλότ Βερί | Διάρκεια: 98'

Πότε: Τετάρτη 4 Ιουλίου | 21:30 | Πού: Γαλλική Αρχαιολογική Σχολή (Διδότου 6, Αθήνα) | Είσοδος Ελεύθερη