aoaff
 

Το 8ο Athens Open Air Film Festival στο πιο ανατρεπτικό «Weekend» του σινεμά

Με πνεύμα επαναστατικό και απολαυστικά Γκονταρικό, γιορτάσαμε το Σάββατο την επέτειο της Γαλλικής Ανεξαρτησίας, με την προβολή της ταινίας - σοκ «Γουίκεντ» (“Weekend”, 1967) του μεγάλου δημιουργού της νουβέλ-βαγκ, Ζαν-Λικ Γκοντάρ στον αρμόζοντα χώρο στο Τρένο στο Ρουφ.

 

Στην κατάμεστη προβολή, με νέους και νέες όλων των ηλικιών να ξαπλώνουν ακόμα και στο έδαφος, υποδέχτηκε το κοινό ο καλλιτεχνικός Διευθυντής του Athens Open Air Film Festival και των Νυχτών Πρεμιέρας, Λουκάς Κατσίκας παρέα με τη Laetitia Kulyk, ακόλουθο Οπτικοακουστικών Μέσων του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών.

Η Laetitia Kulyk μίλησε για τον αντίκτυπο αυτής της ιστορικής ταινίας και τον πολιτικό της χαρακτήρα που εξακολουθεί να είναι επίκαιρος και, στη συνέχεια, ο Λουκάς Κατσίκας ανέφερε ότι «50 χρόνια μετά εξακολουθεί να αποτελεί μια ταινία-σοκ και ο Γκοντάρ μας τρίβει κατάμουτρα μια ανελέητη κριτική του δυτικού πολιτισμού, του καπιταλισμού και όλων των -ισμών, με παιγνιώδες ύφος, αποδομώντας ταυτόχρονα και το ίδιο το σινεμά».
Ευχαριστούμε θερμά το Γαλλικό Ινστιτούτο και για την φετινή μας συνεργασία.

Επόμενος ιστορικός σταθμός του 8ου Athens Open Air Film Festival: Σήμερα θα πραγματοποιήσουμε τη δεύτερη προβολή σε μεγάλη οθόνη -30 χρόνια μετά, χωρίς λογοκρισία- μιας από τις πιο πολυσυζητημένες δημιουργίες στην χώρα μας: «Ο Τελευταίος Πειρασμός», του Μάρτιν Σκορσέζε // 21.30 // Θέατρο Πειραιώς 260.

Συνδιοργάνωση: Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων

Η Fischer Beer, η πιο σινεφίλ μπίρα, συνόδευσε γευστικά την προβολή, αλλά και όλη τη διαδρομή του φετινού κινηματογραφικού καλοκαιριού, στο πλαίσιο του 8ου Athens Open Air Film Festival, εντός αλλά και εκτός Αττικής. 



    Hμερομηνία δημοσίευσης: 2018-07-16 13:48:07