Το 8ο Athens Open Air Film Festival στο πιο ανατρεπτικό «Weekend» του σινεμά

Με πνεύμα επαναστατικό και απολαυστικά Γκονταρικό, γιορτάσαμε το Σάββατο την επέτειο της Γαλλικής Ανεξαρτησίας, με την προβολή της ταινίας - σοκ «Γουίκεντ» (“Weekend”, 1967) του μεγάλου δημιουργού της νουβέλ-βαγκ, Ζαν-Λικ Γκοντάρ στον αρμόζοντα χώρο στο Τρένο στο Ρουφ.

 

Στην κατάμεστη προβολή, με νέους και νέες όλων των ηλικιών να ξαπλώνουν ακόμα και στο έδαφος, υποδέχτηκε το κοινό ο καλλιτεχνικός Διευθυντής του Athens Open Air Film Festival και των Νυχτών Πρεμιέρας, Λουκάς Κατσίκας παρέα με τη Laetitia Kulyk, ακόλουθο Οπτικοακουστικών Μέσων του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών.

Η Laetitia Kulyk μίλησε για τον αντίκτυπο αυτής της ιστορικής ταινίας και τον πολιτικό της χαρακτήρα που εξακολουθεί να είναι επίκαιρος και, στη συνέχεια, ο Λουκάς Κατσίκας ανέφερε ότι «50 χρόνια μετά εξακολουθεί να αποτελεί μια ταινία-σοκ και ο Γκοντάρ μας τρίβει κατάμουτρα μια ανελέητη κριτική του δυτικού πολιτισμού, του καπιταλισμού και όλων των -ισμών, με παιγνιώδες ύφος, αποδομώντας ταυτόχρονα και το ίδιο το σινεμά».
Ευχαριστούμε θερμά το Γαλλικό Ινστιτούτο και για την φετινή μας συνεργασία.

Επόμενος ιστορικός σταθμός του 8ου Athens Open Air Film Festival: Σήμερα θα πραγματοποιήσουμε τη δεύτερη προβολή σε μεγάλη οθόνη -30 χρόνια μετά, χωρίς λογοκρισία- μιας από τις πιο πολυσυζητημένες δημιουργίες στην χώρα μας: «Ο Τελευταίος Πειρασμός», του Μάρτιν Σκορσέζε // 21.30 // Θέατρο Πειραιώς 260.

Συνδιοργάνωση: Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων

Η Fischer Beer, η πιο σινεφίλ μπίρα, συνόδευσε γευστικά την προβολή, αλλά και όλη τη διαδρομή του φετινού κινηματογραφικού καλοκαιριού, στο πλαίσιο του 8ου Athens Open Air Film Festival, εντός αλλά και εκτός Αττικής.