aoaff
 

Ξεσαλώστε! Το 10ο AOAFF παρουσιάζει το «The Rocky Horror Picture Show» στην Τεχνόπολη

Enter at your own risk! Το 10ο Athens Open Air Film Festival προβάλει σήμερα Σάββατο 27 Ιουνίου στην Τεχνόπολη (Γκάζι) το φιλήδονο, glam rock μιούζικαλ «The Rocky Horror Picture Show»

Το 10ο Athens Open Air Film Festival ξεκίνησε πανηγυρικά τις φετινές προβολές του με ένα εντυπωσιακό κινηματογραφικό τριήμερο σε συνεργασία με την Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, στο Γκάζι. Μετά τη σαγηνευτική «Jackie Brown» του Κουέντιν Ταραντίνο και το αριστούργημα του Πέδρο Αλμοδόβαρ «Όλα για τη Μητέρα μου», σήμερα Σάββατο 27 Ιουνίου γιορτάζουμε τα 45 χρόνια από την πρεμιέρα του πιο διαχρονικού cult φαινομένου στην ιστορία του σινεμά, προβάλλοντας το θρυλικό «Rocky Horror Picture Show»

Σαράντα πέντε συναπτά χρόνια, η παρέα με τις ζαρτιέρες και τα δερμάτινα επισκέπτεται αδιάλειπτα και καθημερινά μία κινηματογραφική αίθουσα, ουρανοκατέβατη και διαδραστική, για να μεταλάβει κάθε πουριτανό και να επικοινωνήσει ένα ευφορικό κάλεσμα αταξίας. Ελάτε ακομπλεξάριστα κι ανυπότακτα, ντυμένα και μακιγιαρισμένα, έτοιμα να τραγουδήσουμε μαζί!

Όλες οι προβολές είναι προσβάσιμες και με ελεύθερη είσοδο. 

Διαβάστε το αναλυτικό πρόγραμμα προβολών του 10ου Athens Open Air Film Festival εδώ.

Σάββατο 27 Ιουνίου | 22:45
THE ROCKY HORROR PICTURE SHOW (1975)  του Τζιμ Σάρμαν
Πρωταγωνιστούν: Τιμ Κάρι, Σούζαν Σαράντον, Μπάρι Μπόστγουϊκ,  Ρίτσαρντ Ο' Μπράιαν, Πατρίσια Κουίν 
Έτος παραγωγής: 1975 
Διάρκεια: 100'

Μια νύχτα με καταιγίδα, ένα νεόνυμφο ζευγάρι που μένει από λάστιχο στη μέση του πουθενά, ένας πύργος που κρύβει μέσα του τους πιο (κυριολεκτικά) ουρανοκατέβατους ενοίκους, ένας διαστημικός επιστήμονας με δερμάτινα και ζαρτιέρες που ετοιμάζεται να φέρει στον κόσμο το απόλυτο αρσενικό, ένας ευφορικός και ασταμάτητα παιχνιδιάρης εορτασμός της εξαλλοσύνης, του ηδονισμού, της πανσεξουαλικότητας και της ισοπέδωσης κάθε σοβαροφάνειας. 

Μεταφορά του ομότιτλου ροκ μιούζικαλ από τη θεατρική σκηνή στη μεγάλη οθόνη, το «Rocky Horror Picture Show» ενώνει έναν απολαυστικό φόρο τιμής στα b movies φαντασίας και τρόμου της δεκαετίας του ’50 με την rock’n’roll ελευθεριότητα των seventies σε έναν απίθανα kinky και απενοχοποιημένα queer συνδυασμό για ανοιχτόμυαλους θεατές, αμετανόητα party animals και ορκισμένους εχθρούς κάθε πουριτανισμού, συνοδεία ενός από τα ωραιότερα σάουντρακ που έχουν γραφτεί ποτέ. 

Ταινία-φαινόμενο, με τον χαρακτηρισμό του ύψιστου cult movie στην ιστορία του σινεμά να έχει επάξια κερδηθεί και εκατομμύρια θεατές να έχουν μετατρέψει την παρακολούθησή της μέσα στα χρόνια σε μια ξέφρενη και λατρευτική τελετουργία μαζικής συμμετοχής, η θρυλική μουσικοχορευτική εξτραβαγκάντζα του Τζιμ Σάρμαν φιλοξενείται στο Φεστιβάλ σε επετειακή προβολή σαράντα πέντε χρόνων από την πρώτη της κυκλοφορία στις αίθουσες, το καλοκαίρι του 1975, για όσους θέλουν να την δουν για πρώτη ή για…πεντηκοστή φορά. Let’s do the time warp again! Λουκάς Κατσίκας

Επετειακή προβολή για τα 45 χρόνια από την πρεμιέρα της ταινίας, με την υποστήριξη της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων.  #AthensPride

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ για την προσέλευση του κοινού στις προβολές 

Προκειμένου να διασφαλιστεί η προστασία της δημόσιας υγείας και η ομαλή ροή των θεατών μας στις προβολές, σας ενημερώνουμε ότι:

- Η είσοδος στον χώρο προβολής θα πραγματοποιείται με ΔΕΛΤΙΑ ΕΙΣΟΔΟΥ (εξασφαλίσαμε περισσότερες θέσεις και πλέον θα διατίθενται 350 ανα προβολή) από την οδό Ιάκχου και με αυστηρή τήρηση των αναγκαίων αποστάσεων μεταξύ των ενδιαφερόμενων θεατών.

- Η διανομή των δελτίων για την προβολή του «The Rocky Horror Picture Show» (Σάββατο 27 Ιουνίου) θα ξεκινήσει στις 21:00 γιατί η έναρξη της ταινίας έχει προγραμματιστεί για τις 22:45.

- Κάθε θεατής θα δικαιούται ΜΟΝΟ ΕΝΑ δελτίο εισόδου, οπότε παρακαλούμε θερμά να φροντίσετε να έρθετε εγκαίρως μαζί με τους/τις συνοδούς σας σε περίπτωση που επιθυμείτε να καθίσετε κοντά.

Σας περιμένουμε! 

Για διαρκή ενημέρωση, το πλήρες πρόγραμμα του 10ου Athens Open Air Film Festival και περισσότερες πληροφορίες συντονιστείτε στα site του cinemagazine.gr, του aiff.gr και του aoaff.gr και στις σχετικές σελίδες στα social media: Facebook AIFFInstagramTwitter.



    Hμερομηνία δημοσίευσης: 2020-06-27 12:43:55