aoaff
 

«Τα Κουρέλια Τραγουδάνε Ακόμα» στην ταράτσα του ΕΜΣΤ με θέα την Ακρόπολη

To 7ο Athens Open Air Film Festival σε συνεργασία με το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης διοργανώνει μία μαγευτική προβολή για μια από τις αδιαφιλονίκητες και πιο διαχρονικά cult δημιουργίες του ελληνικού σινεμά. Τα ατίθασα «Κουρέλια» του Νίκου Νικολαΐδη είναι μια απρόσμενη ιστορία παρέας, ένα παραβατικό χρονικό σεξ, βίας και ροκ εντ ρολ το οποίο ξεσπά σαν εκτόνωση και σπαρακτικός αποχωρισμός για μια ολόκληρη εποχή.

Πότε: Σάββατο 22 Ιουλίου | 21:30
Που: Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης | Είσοδος Ελεύθερη (Ακατάλληλο για ανηλίκους)

Μια από τις αδιαφιλονίκητες και πιο διαχρονικά cult δημιουργίες του ελληνικού σινεμά, ταινία-τομή στη μοντέρνα μεταστροφή της εγχώριας κινηματογραφίας, τα ατίθασα «Κουρέλια» του Νίκου Νικολαΐδη είναι ο Άλκης Παναγιωτίδης, ο Κωνσταντίνος Τζούμας, ο Χρήστος Βαλαβανίδης και η Ρίτα Μπενσουσάν: τέσσερις σαραντάρηδες φίλοι, μεγαλωμένοι στα χρόνια της δεκαετίας του '50, οι οποίοι ξανασυναντιούνται μετά από πολλά χρόνια για να οργανώσουν ένα άτυπο και επιθετικό ρέκβιεμ στη γενιά τους. Κι αυτό που ο Νικολαΐδης αναπαριστά, μέσα από την εντυπωσιακή σκηνοθετική αντίληψή του, είναι μια απρόσμενη ιστορία παρέας, ένα παραβατικό χρονικό σεξ, βίας και ροκ εντ ρολ το οποίο ξεσπά σαν εκτόνωση και σπαρακτικός αποχωρισμός για μια ολόκληρη εποχή.

Θαυμάσιο σάουντρακ, σαρδόνιο μαύρο χιούμορ, σκηνές-χειροβομβίδες και αλησμόνητες ερμηνείες από το μοναδικό επιτελείο ηθοποιών που συγκέντρωσε για λογαριασμό της ταινίας του συνομωτούν με τον κορυφαίο Έλληνα σκηνοθέτη για ένα αναρχικό πάρτι θανάτου παρακμιακών ιηρώων και φαντασμάτων από το σύνολο της ποπ κουλτούρας. Βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας, ηθοποιού (Χρήστος Βαλαβανίδης), ηχοληψίας και μοντάζ στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας και Καλύτερης Φωτογραφίας από την Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου της Αθήνας.

Την προβολή θα τιμήσουν με την παρουσία τους η σύζυγος και συνεργάτης του δημιουργού, Μαρί-Λουίζ Νικολαΐδη, οι ηθοποιοί Μπέτυ Λιβανού και Χρήστος Βαλαβανίδης και ο κριτικός κινηματογράφου Παναγιώτης Τιμογιαννάκης. Την ταινία θα προλογίσει ο Ζήνος Παναγιωτίδης (διανομέας της ταινίας στην πρώτη της κυκλοφορία).

Είσοδος στην προβολή

Η ταράτσα του ΕΜΣΤ έχει χωρητικότητα 200 ατόμων. Η προβολή είναι ελεύθερη και θα διανεμηθούν, με σειρά προτεραιότητας, 200 ατομικά δελτία για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού. Η διανομή των δελτίων θα ξεκινήσει στις 20:00 στον χώρο του μουσείου. Η επίδειξη του ατομικού δελτίου είναι απαραίτητη για την είσοδο στην ταράτσα. 

Σκηνοθεσία: Νίκος Νικολαΐδης
Πρωταγωνιστούν: Άλκης Παναγιωτίδης, Κων/νος Τζούμας, Ρίτα Μπενσουσάν, Χρήστος Βαλαβανίδης
Διάρκεια: 122'

H ταινία θα προβληθεί με αγγλικούς υπότιτλους.

Σε όλους τους χώρους του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης δεν επιτρέπεται το κάπνισμα.

Υποστήριξη:

Το 7ο Athens Open Air Film Festival, πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με τον Οργανισμό Πολιτισμού & Αθλητισμού Νεολαίας Δήμου Αθηναίων

H ταινία θα προβληθεί με αγγλικούς υπότιτλους και θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα.




    Hμερομηνία δημοσίευσης: 2017-07-21 11:42:47

    Διαβάστε επίσης

    Το 8ο Athens Open Air Film Festival γράφει ιστορία! Κινηματογραφική προβολή για πρώτη φορά στην Επίδαυρο

    Το 8ο Athens Open Air Film Festival γράφει ιστορία! Κινηματογραφική προβολή για πρώτη φορά στην Επίδαυρο

    Το 8ο Athens Open Air Film Festival πλησιάζει και για πρώτη ανακοίνωση έχουμε κάτι πραγματικά ξεχωριστό! Την ιστορική, πρώτη κινηματογραφική προβολή στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου με την 'Ηλέκτρα' του Μιχάλη Κακογιάννη. 30 Ιουνίου 2018 | Είσοδος Ελεύθερη.

    Art Night Athens + «Ο Φίλος μου κι Εγώ»: To Athens Open Air επιστρέφει για μία ακόμη προβολή!

    Art Night Athens + «Ο Φίλος μου κι Εγώ»: To Athens Open Air επιστρέφει για μία ακόμη προβολή!

    Το Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου 2017, oι atenistas καλούν τους Αθηναίους να περιπλανηθούν στην πόλη από τις 8 το βράδυ έως τις 6 το πρωί και να ανακαλύψουν διαφορετικές εκφράσεις της σε πλήθος οργανισμών τέχνης και πολιτισμού.

    Η «Νύχτα του Δαίμονα» στο Άλσος Πετραλώνων κλείνει το φετινό Athens Open Air Film Festival

    Η «Νύχτα του Δαίμονα» στο Άλσος Πετραλώνων κλείνει το φετινό Athens Open Air Film Festival

    Ο αδιαφιλονίκητος μαέστρος του υπαινικτικού τρόμου στο σινεμά, υπεύθυνος για το 'Cat People' και το 'Περπάτησα με ένα Ζόμπι', παραδίδει εδώ ένα από τα αριστουργήματά του, αντλώντας μεγάλες ανατριχίλες.

    1 Σεπτεμβρίου 2017 - «Night of the Demon», Άλσος Πετραλώνων

    1 Σεπτεμβρίου 2017 - «Night of the Demon», Άλσος Πετραλώνων

    Με διάθεση δαιμονική το 7ο Athens Open Air Film Festival αποχαιρέτησε την καλοκαιρινή Αθήνα, στα Πετράλωνα! Η τελευταία μας προβολή, μετά από ένα καλοκαίρι γεμάτο νοσταλγία και ανεξερεύνητες κινηματογραφικές λάμψεις, πραγματοποιήθηκε την 1η Σεπτεμβρίου στο Άλσος Πετραλώνων (στο γήπεδο του μπάσκετ) με την κλασική ταινία τρόμου 'Η Νύχτα του Δαίμονα' ('Νight of the demon', 1957) του Ζακ Τουρνέρ.

    25 Αυγούστου - «Το Φιλί της Γυναίκας Αράχνης», Δ. Αρεοπαγίτου

    25 Αυγούστου - «Το Φιλί της Γυναίκας Αράχνης», Δ. Αρεοπαγίτου

    Το αριστουργηματικό 'Φιλί της Γυναίκας Αράχνης' ('Kiss of the Spider Woman', 1985) του Έκτορ Μπαμπένκο προβλήθηκε στον Πεζόδρομο της Διον. Αρεοπαγίτου και για μια ακόμη φορά οι πιστοί του 7ου AOAFF έπιασαν θέσεις και πεζούλια από νωρίς γεμίζοντας την μικρή πλατεία, κάνοντας παρέα με τον Γουίλιαμ Χαρτ και τον Ραούλ Τζούλια κάτω από την Ακρόπολη

    Το «Φιλί της Γυναίκας Αράχνης» θα δοθεί στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου

    Το «Φιλί της Γυναίκας Αράχνης» θα δοθεί στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου

    Γραμμένο το 1976 από τον εκπατρισμένο Αργεντινό λογοτέχνη Μανουέλ Πουίγκ, το 'Φιλί της Γυναίκας Αράχνης' θριάμβευσε στις Κάννες και κέρδισε 4 υποψηφιότητες στα Όσκαρ, από τα οποία ο Γουίλιαμ Χαρτ κατέληξε με ένα χρυσό αγαλματάκι που του ανήκε δικαιωματικά.