27 Ιουνίου 2019 - «Η Κρυφή Γοητεία της Μπουρζουαζίας», Γαλλική Αρχαιολογική Σχολή

Ένα από τα πιο καλά κρυμμένα μυστικά της Αθήνας, ο κήπος της Γαλλικής Αρχαιολογικής Σχολής υποδέχτηκε χθες τους πιστούς θεατές του Athens Open Air Film Festival που συνεργάστηκε με το Plein Air του Γαλλικού Ινστιτούτο της Ελλάδος για την προβολή της ταινίας «Η Κρυφή Γοητεία της Μπουρζουαζίας» του Λουίς Μπουνιουέλ.

Η Laëticia Kulyk και ο Λουκάς Κατσίκας καλωσόρισαν και ευχαρίστησαν το κοινό που δείχνουν τόσο έμπρακτα την υποστήριξή τους στα δύο Φεστιβάλ και επισήμαναν την άψογη συνεργασία που έχουν όλα αυτά τα χρόνια κάνοντας από κοινού μερικές από τις πιο όμορφες προβολές.

Ο Λουκάς Κατσίκας προλόγισε την ταινία δίνοντας ενδιαφέροντα στοιχεία για την προσωπικότητα του Μπουνιουέλ τα οποία είναι εμφανή σε μεγάλο βαθμό και στην «Κρυφή Γοητεία της Μπουρζουαζίας, αναφέροντας ότι ο πάντοτε είρων αναρχικός και χιουμορίστας Μπουνιουέλ που καθόλου δεν χάρηκε με τη βράβευση της συγκεκριμένη ταινίας του με το Όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας, για αυτό και δεν το παρέλαβε, έβγαλε την αναμνηστική φωτογραφία που ζήτησε η Ακαδημία φορώντας αποκριάτικα γυαλιά και περούκα.

Λίγο πριν παραδώσουν το κοινό στην γοητεία της μπουρζουαζίας και στο χιούμορ του Μπουνιουέλ η Laëticia Kulyk και ο Λουκάς Κατσίκας ανέφεραν την επόμενη κοινή τους προβολή στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο στις 12 Ιουλίου με την ταινία «Η Στρατιά των αφανών ηρώων».

Επίσης ο Λουκάς Κατσίκας υπενθύμισε ότι μια από τις μεγαλύτερες παραγωγές και εκδηλώσεις στα χρονικά του Athens Open Air Film Festival έρχεται το Σάββατο 29 Ιουνίου με την προβολή της εκπληκτικής ταινίας «Επικίνδυνες Σχέσεις» για πρώτη φορά στο Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας στην Πεντέλη, έναν εκθαμβωτικό χώρο.

📸 Thalia Galanopoulou
#aoaff #aoaff9 #aoaff2019 #british80 #FischerBeer #ItsAboutTaste  Hμερομηνία δημοσίευσης: 2019-06-28 16:24:51

  Διαβάστε επίσης

  2 Σεπτεμβρίου 2019 - «Brazil», Θεατρο Δουργούτι

  2 Σεπτεμβρίου 2019 - «Brazil», Θεατρο Δουργούτι

  Το 9ο Athens Open Air Film Festival έριξε αυλαία με την προβολή του 'Brazil' του Τέρι Γκίλιαμ.

  23 Αυγούστου 2019 - «Ο Φανφαρόνος», Νομισματικό Μουσείο

  23 Αυγούστου 2019 - «Ο Φανφαρόνος», Νομισματικό Μουσείο

  Το αριστούργημα του Ντίνο Ρίζι ταξίδεψε στο παρελθόν τους θεατές του 9ου Athens Open Air Film Festival στον κήπο του Νομισματικού Μουσείου.

  26 Ιουλίου 2019 - «Το Πνεύμα του Κακού», Άλσος Πετραλώνων

  26 Ιουλίου 2019 - «Το Πνεύμα του Κακού», Άλσος Πετραλώνων

  Στον φαντασμαγορικό εφιάλτη του 'Poltergeist' βυθίστηκαν οι θεατές στο άλσος Πετραλώνων, με την τελευταία προβολή του 9ου Athens Open Air Film Festival πριν το σύντομο διάλειμμα για τις διακοπές του καλοκαιριού.

  24 Ιουλίου 2019 - «Μπλόου Απ», Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

  24 Ιουλίου 2019 - «Μπλόου Απ», Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

  Μια θριαμβευτική προβολή σε μια από τις πλέον δημοφιλείς τοποθεσίες του Athens Open Air Film Festival, την Τεχνόπολη του Δ. Αθηναίων πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ Τετάρτη, 24 Ιουλίου.

  18 Ιουλίου 2019 - «Τα Κόκκινα Παπούτσια», Ακαδημία Πλάτωνος

  18 Ιουλίου 2019 - «Τα Κόκκινα Παπούτσια», Ακαδημία Πλάτωνος

  Την Πέμπτη 18 Ιουλίου βυθιστήκαμε σε έναν παροξυσμό χρώματος, μουσικής και κινηματογραφικής μαγείας.

  17 Ιουλίου 2019 - «Αυτή είναι η Ζωή μου», Πεζόδρομος Δ. Αρεοπαγίτου

  17 Ιουλίου 2019 - «Αυτή είναι η Ζωή μου», Πεζόδρομος Δ. Αρεοπαγίτου

  Το 9o Athens Open Air Film Festival επέστρεψε στο κέντρο της Αθήνας για μια συγκινησιακά φορτισμένη προβολή κάτω από την Ακρόπολη.