aoaff
 

1 Ιουλίου 2020 - «American Graffiti», Λόφος Λυκαβηττού

Την απόλυτη κινηματογραφική εμπειρία του drive-in είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι τυχεροί θεατές του 10ου Athens Open Air Film Festival το βράδυ της Τετάρτης, 1 Ιουλίου, με την προβολή του ταιριαστού «American Graffiti», της θρυλικής νοσταλγικής ταινίας του Τζορτζ Λούκας, στον ειδυλλιακό χώρο του Λυκαβηττού.

Η εκθαμβωτική θέα της Αθήνας σε συνδυασμό με τη νεανική και γλυκύτατη ματιά του μεγάλου Αμερικανού σκηνοθέτη στη δεκαετία του ΄60, την εντυπωσιακών οπτικοακουστικών προδιαγραφών προβολή από τους συνεργάτες μας της ART OF SOUND και ένα ευφορικό ροκ εντ ρολ μουσικό ταξίδι που συνόδεψε τους θεατές πριν το ξεκίνημα της ταινίας δημιούργησαν μια αξέχαστη ατμόσφαιρα. 

Την προβολή του Athens Open Air Film Festival τίμησαν με την εκλεκτή παρουσία τους ο Αμερικανός Πρέσβης, Geoffrey Pyatt, η Πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ, Άννα Ροκοφύλλου, η Υφυπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων, Σοφία Ζαχαράκη, και ο Υφυπουργός Ενέργειας, Γεράσιμος Θωμάς.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ, Λουκάς Κατσίκας, αφού καλωσόρισε προσκεκλημένους και θεατές, συνοψίζοντας σε μια σύντομη αναφορά του την πολιτιστική κληρονομιά του «American Graffiti» σε πολυάριθμες γενιές κινηματογραφόφιλων, απηύθυνε ευχαριστίες προς τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων για τη σταθερή συνδιοργάνωση και την ένθερμη υποστήριξή του και την Πρόεδρό του, κα Άννα Ροκοφύλλου.

Στη συνέχεια ευχαρίστησε θερμότατα την Πρεσβεία των Η.Π.Α. στην Αθήνα και τον Αμερικανό Πρέσβη, Geoffrey Pyatt για την ιδέα και την πρωτοβουλία της συνδιοργάνωσης της χθεσινοβραδινής προβολής. Ο κ. Pyatt μίλησε στο κοινό με ενθουσιασμό για τη συνεργασία της Πρεσβείας με το Athens Open Air Film Festival και εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς την Πρόεδρο της Κινηματογραφικής Εταιρίας Αθηνών, Μαρία Μπόμπολα, τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Φεστιβάλ, Λουκά Κατσίκα, τον Δήμαρχο Αθηναίων, κ. Κώστα Μπακογιάννη, την Πρόεδρο του ΟΠΑΝΔΑ, κα Άννα Ροκοφύλλου και έκλεισε την ομιλία του καλωσορίζοντας όλους τους παρευρισκόμενους στο «καλύτερο drive-in του κόσμου»! 

Τέλος ο Λουκάς Κατσίκας ευχαρίστησε την Fischer η οποία δροσίζει τις προβολές του καλοκαιριού, την Tulip Entertainment για την παραχώρηση της ταινίας και ανέφερε τρεις ακόμη προβολές του Φεστιβάλ σε συνεργασία με την Αμερικανική Πρεσβεία, τη «Ρεβέκκα» του Άλφρεντ Χίτσκοκ στους Στύλους του Ολυμπίου Διός, το «Όλα Για την Εύα» με την αξεπέραστη Μπέτι Ντέιβις στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο και την «Ανατομία ενός Εγκλήματος» του Ότο Πρέμινγκερ στον θερινό κινηματογράφο Ριβιέρα, ίσως το καλύτερο δικαστικό δράμα που έγινε ποτέ στο Χόλιγουντ.

Φωτογραφίες: Θάλεια Γαλανοπούλου

Επόμενο ραντεβού στο Βοξ με το τολμηρό «Singapore Sling» του Νίκου Νικολαΐδη.  
Επετειακή προβολή για τα 30 χρόνια από την πρεμιέρα της ταινίας. Παρουσία συντελεστών.

Τετάρτη, 8 Ιουλίου 2020.
Ώρα έναρξης: 23:30 | ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ | Διάθεση δελτίων εισόδου από τις 22.00

Για όλο το πρόγραμμα του 10ου Athens Open Air Film Festival επισκεφθείτε τα: www.cinemagazine.gr, www.aoaff.gr

#menoumeasfaleis
#aoaff10 #aoaff2020 #AOAFF #AthensOpenAirFilmFestival #Cinemagazine #Cinemagazine_gr #Σ #FischerBeer #ItsAboutTaste #ΟΠΑΝΔΑ



    Hμερομηνία δημοσίευσης: 2020-07-03 16:21:51