aoaff
 

21 Ιουνίου 2018 - «Τα Βήματα που Γοητεύουν», Πεζόδρομος Ερμού

«Listen to the rhythm. Don't be scared!». Τα ευφορικά «Βήματα που Γοητεύουν» (Strictly Ballroom, 1992) του Μπαζ Λούρμαν, έδωσαν την απαραίτητη ώθηση στο κοινό να χορέψει στον πεζόδρομο της Ερμού και να γιορτάσει την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής.

Την Πέμπτη, 21 Ιουνίου, το 8ο Athens Open Air Film Festival γιόρτασε την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής «χορεύοντας» στους ευφορικούς ρυθμούς της ταινίας «Τα Βήματα που Γοητεύουν» (Strictly Ballroom, 1992) του Μπαζ Λούρμαν, στον πεζόδρομο της Ερμού. Η προβολή πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Αυστραλίας στην Αθήνα και την εκλεκτή παρουσία του Andrea Biggi (Debuty Head of Mission) και της Lousi Kalfagian (Public Diplomacy and Visits Officer).

Η γιορτή ξεκίνησε από νωρίς με τον Θοδωρή Βασιλόπουλο της Art of Sound να υποδέχεται το κοινό με ένα χορευτικό dj set. O Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ, Λουκάς Κατσίκας, καλωσόρισε το κοινό και κάλεσε δίπλα του τον Andrea Gibbi, ο οποίος μίλησε με ενθουσιασμό για τη συνεργασία του Φεστιβάλ και της Πρεσβείας της Αυστραλίας και ανέφερε ότι η ταινία του Μπαζ Λούρμαν μας προτρέπει να πιστεύουμε στον εαυτό μας και να κυνηγάμε τα όνειρά μας.

Στη συνέχεια, η κριτικός Έλενα Χριστοπούλου προλόγισε την προβολή με έναν προσωπικό και συγκινητικό λόγο, ανατρέχοντας πίσω στο 1992, όταν έκανε πρεμιέρα το "Strictly Ballroom". Όπως είπε χαρακτηριστικά η ίδια ήταν έφηβη και σε διάθεση darkwave και η ταινία με τα στρας, τα φώτα και τη μεγαλειώδη σκηνοθεσία πήγαινε κόντρα στις προτιμήσεις της. Όταν, όμως, την είδε δεν μπόρεσε παρά να ταυτιστεί με την -στην αρχή- αδέξια πρωταγωνίστρια η οποία εξελίσσεται σε μια καταπληκτική επαναστάτρια χορεύτρια, διεκδικώντας έτσι μια παντοτινή θέση στην καρδιά της!

Επόμενος σταθμός; Δευτέρα, 25 Ιουνίου, ο «Μικρός Δραπέτης», στο Σινέ Ριβιέρα, μια επετειακή προβολή φόρος τιμής για τα 50 χρόνια του Σταύρου Τσιώλη στο ελληνικό σινεμά σε συνεργασία με τη Χαμένη Λεωφόρο του Ελληνικού Σινεμά.

Περισσότερα εδώ
Join Here: https://www.facebook.com/events/2067903060143605/

Η Fischer Beer, η πιο σινεφίλ μπίρα, συνόδευσε γευστικά την προβολή, αλλά και όλη τη διαδρομή του φετινού κινηματογραφικού καλοκαιριού, στο πλαίσιο του 8ου Athens Open Air Film Festival, εντός αλλά και εκτός Αττικής. 



    Hμερομηνία δημοσίευσης: 2018-06-23 11:21:23