aoaff
 

Ο Λόρενς Ολίβιε ντύνεται τον «Ερρίκο Ε'» στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου

Πόλεμος, διαφθορά, ρομαντισμός και …Λόρενς Ολίβιε! Σε ένα από τα ομορφότερα σημεία της πόλης, το Athens Open Air Film Festival προβάλλει κάτω από την Ακρόπολη το σκηνοθετικό ντεμπούτο του μεγάλου ηθοποιού.

Προβολή στο πλαίσιο του αφιερώματος «Shakespeare in the City» σε συνεργασία με το British Council και τη Βρετανική Πρεσβεία

 

 

 

Σκηνοθεσία: Λόρενς Ολίβιε
Πρωταγωνιστούν: Λόρενς Ολίβιε, Λέσλι Μπανκς, Ρενέ Άσερτον
Διάρκεια: 136'

Ο ηγετικός, τολμηρός και στρατιωτικά ευφυής Ερρίκος Ε' (Λόρενς Ολίβιε) αναλαμβάνει σε νεαρή ηλικία τη διακυβέρνηση της Αγγλίας και αποφασίζει να λήξει τη διαμάχη μεταξύ της χώρας του και της Γαλλίας. Μετά την πρώτη συντριβή στο κάστρο του Άρφλερ, ο αποδυναμωμένος αγγλικός στρατός θα βρει οργανωμένη γαλλική αντίσταση στο Αζινκούρ και ο Ερρίκος θα κληθεί να αντιμετωπίσει μία δύναμη που υπερτερεί σημαντικά του στρατού του. Αυτό που ξεκίνησε ως μία παρακινδυνευμένη και προκλητική εκστρατεία, μετατρέπεται σταδιακά σε θρίαμβο.

Ο Λόρενς Ολίβιε, ο ηθοποιός που αποτέλεσε συνώνυμο της σαιξπηρικής αναπαράστασης σε θέατρο και σινεμά, αναλαμβάνει το ρόλο του Ερρίκου Ε' και ενορχηστρώνει ως σκηνοθέτης μερικές από τις πιο επικές (και αιματηρές) σκηνές μάχης της 7ης τέχνης. Λίγο πριν τη λήξη του Β' Παγκόσμιου, ο Ολίβιε εμπνέεται από το κλασικό κείμενο του Σαίξπηρ και καταθέτει στο σαρωτικό, σκηνοθετικό του ντεμπούτο μία θαρραλέα αποτύπωση εικαστικού μαξιμαλισμού. Η ιστορία του Βασιλιά που ξεπερνά τις συντριπτικές πιθανότητες εναντίον του και βγαίνει νικητής, αποδίδεται σε πολυτελές technicolor με τον Ολίβιε να επιδεικνύει τη δημιουργική ακμή του. Η ανασύσταση της μάχης του Αζινκούρ στην ταινία αποτελεί υπόδειγμα κινηματογραφικού συντακτικού και επηρέασε μετέπειτα κάθε σκηνοθέτη που προσπάθησε να χωρέσει τη λέξη «έπος» στη μεγάλη οθόνη. Πάνος Γκένας

Πότε: Παρασκευή 26 Αυγούστου | 21:30
Που: Πεζόδρομος Δ. Αρεοπαγίτου (απέναντι από το Μουσείο της Ακρόπολης) | Είσοδος Ελεύθερη



    Hμερομηνία δημοσίευσης: 2016-08-26 09:56:52

    Διαβάστε επίσης

    Athens Open Air: Ποια ελληνική ταινία ψηφίσατε ως καλύτερη;

    Athens Open Air: Ποια ελληνική ταινία ψηφίσατε ως καλύτερη;

    Η τιμητική προβολή της καλύτερης ελληνικής ταινίας 1976-2016, όπως αναδείχθηκε από το κοινό του Αθηνοράματος, τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου στην τελετή λήξης του 6ου Αthens Open Air Film Festival, στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος.

    Απόψε οι «Αταίριαστοι» Κλαρκ Γκέιμπλ, Μέριλιν Μονρό και Μοντγκόμερι Κλιφτ στο Athens Open Air

    Απόψε οι «Αταίριαστοι» Κλαρκ Γκέιμπλ, Μέριλιν Μονρό και Μοντγκόμερι Κλιφτ στο Athens Open Air

    Ένα μελαγχολικό και ελεγειακό ρέκβιεμ για τους υπέροχους losers αυτού του κόσμου με πρωταγωνιστές τους Κλαρκ Γκέιμπλ, Μέριλιν Μονρό και Μοντγκόμερι Κλιφτ στις τελευταίες κινηματογραφικές παρουσίες τους.

    Μία προβολή που δεν χάνεται! Το εμβληματικό «Κάποτε στη Δύση» απόψε στο Athens Open Air

    Μία προβολή που δεν χάνεται! Το εμβληματικό «Κάποτε στη Δύση» απόψε στο Athens Open Air

    Οι αξεπέραστες μουσικές παρτιτούρες του Ενιο Μορικόνε, το κοφτερό σαν μαχαίρι βλέμμα του Χένρι Φόντα, η μεγαλειώδης σκηνοθεσία του Σέρτζιο Λεόνε, η Κλαούντια Καρντινάλε να σκορπίζει την ομορφιά της σε ένα σκληρό κόσμο αντρών και η μυθολογία της Αγριας Δύσης συνηγορούν στο να γεννήσουν ένα από τα ανυπέρβλητα γουέστερν έπη του κινηματογράφου.

    Το 6ο Athens Open Air Film Festival σήμερα ταξιδεύει στην Αίγινα με το «Amadeus»!

    Το 6ο Athens Open Air Film Festival σήμερα ταξιδεύει στην Αίγινα με το «Amadeus»!

    Επίσημη πρώτη του Athens Open Air Film Festival στα νησιά υπό την αιγίδα και την υποστήριξη του ΕΟΤ και της Περιφέρειας Αττικής, σήμερα Τρίτη 30 Αυγούστου στο Cine Anesis στις 21:30.

    Οι φονικές απαγγελίες του Βίνσεντ Πράις στο «Θέατρο του Αίματος»

    Οι φονικές απαγγελίες του Βίνσεντ Πράις στο «Θέατρο του Αίματος»

    Ο Βίνσεντ Πράις εκδικείται τους κριτικούς θεάτρου που τον απαξίωσαν, έχοντας ως εγχειρίδιο φόνου τα λόγια του Σαίξπηρ! Το 6ο Athens Open Air Film Festival σάς προσκαλεί απόψε στο Νομισματικό Μουσείο για την πιο ιδιόρρυθμη, αναπαράσταση έργων του Βρετανού βάρδου που είδατε ποτέ!