aoaff
 

Απόψε οι «Αταίριαστοι» Κλαρκ Γκέιμπλ, Μέριλιν Μονρό και Μοντγκόμερι Κλιφτ στο Athens Open Air

Ένα μελαγχολικό και ελεγειακό ρέκβιεμ για τους υπέροχους losers αυτού του κόσμου με πρωταγωνιστές τους Κλαρκ Γκέιμπλ, Μέριλιν Μονρό και Μοντγκόμερι Κλιφτ στις τελευταίες κινηματογραφικές παρουσίες τους.

Τελευταία κινηματογραφική εμφάνιση του Κλαρκ Γκέιμπλ (ο οποίος πέθανε δύο μέρες μετά την ολοκλήρωση των γυρισμάτων) και της Μέριλιν Μονρό (η οποία απεβίωσε 18 μήνες μετά), και μια από τις τελευταίες φιλμικές παρουσίες του Μοντγκόμερι Κλιφτ (ο οποίος εγκατέλειψε πρόωρα τη ζωή, πέντε χρόνια αργότερα), οι «Αταίριαστοι» ήταν μοιραίο να μείνουν στα κινηματογραφικά χρονικά ως ένα πολλαπλό κύκνειο άσμα και σήμερα μοιάζουν με συνάντηση φαντασμάτων.Της οθόνης και της ζωής.

Τακτικοί επισκέπτες της φιλμογραφίας του σκηνοθέτη στον οποίο οφείλουμε το «Γεράκι της Μάλτας», τον «Θησαυρό της Σιέρα Μάντρε» και τη «Βασίλισσα της Αφρικής», οι beautiful losers αυτού του κόσμου εμφανίζονται κι εδώ με τη μορφή μιας περιθωριακής ομάδας καουμπόηδων η οποία διασταυρώνεται με τη μοναχική πορεία μιας πρόσφατα χωρισμένης γυναίκας που ζητά λίγη αγάπη και αποδοχή. Γύρω από την ανορθόδοξη αυτή παρέα, ο Χιούστον στήνει μια πανέμορφη, μέσα στη μελαγχολία της, και σχεδόν συγκινητική ελεγεία πάνω στο τέλος των ψευδαισθήσεων και των ονείρων της νιότης στην οποία η Μέριλιν Μονρό εμπιστεύεται την σπουδαιότερη, ίσως, ερμηνεία της καριέρας της και ο Χιούστον σκηνοθετεί από ένα σενάριο του Άρθουρ Μίλερ.

Σκηνοθεσία: Τζον Χιούστον
Πρωταγωνιστούν: Κλαρκ Γκέιμπλ, Μέριλιν Μονρό, Μοντγκόμερι Κλιφτ, Ιλάι Γουάλας, Θέλμα Ρίτερ, Κέβιν Μακάρθι
Διάρκεια: 124'

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου | 21:30
Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο | Είσοδος Ελεύθερη

Οι προβολές του 6ου Athens Open Air Film Festival, πραγματοποιούνται με την ευγενική υποστήριξη του ΕΟΤ & www.visitgreece.gr, συνδιοργανωτή τον Οργανισμό Πολιτισμού & Αθλητισμού Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και χορηγό την μπύρα Fischer.



    Hμερομηνία δημοσίευσης: 2016-09-02 09:58:45

    Διαβάστε επίσης

    Athens Open Air: Ποια ελληνική ταινία ψηφίσατε ως καλύτερη;

    Athens Open Air: Ποια ελληνική ταινία ψηφίσατε ως καλύτερη;

    Η τιμητική προβολή της καλύτερης ελληνικής ταινίας 1976-2016, όπως αναδείχθηκε από το κοινό του Αθηνοράματος, τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου στην τελετή λήξης του 6ου Αthens Open Air Film Festival, στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος.

    Μία προβολή που δεν χάνεται! Το εμβληματικό «Κάποτε στη Δύση» απόψε στο Athens Open Air

    Μία προβολή που δεν χάνεται! Το εμβληματικό «Κάποτε στη Δύση» απόψε στο Athens Open Air

    Οι αξεπέραστες μουσικές παρτιτούρες του Ενιο Μορικόνε, το κοφτερό σαν μαχαίρι βλέμμα του Χένρι Φόντα, η μεγαλειώδης σκηνοθεσία του Σέρτζιο Λεόνε, η Κλαούντια Καρντινάλε να σκορπίζει την ομορφιά της σε ένα σκληρό κόσμο αντρών και η μυθολογία της Αγριας Δύσης συνηγορούν στο να γεννήσουν ένα από τα ανυπέρβλητα γουέστερν έπη του κινηματογράφου.

    Το 6ο Athens Open Air Film Festival σήμερα ταξιδεύει στην Αίγινα με το «Amadeus»!

    Το 6ο Athens Open Air Film Festival σήμερα ταξιδεύει στην Αίγινα με το «Amadeus»!

    Επίσημη πρώτη του Athens Open Air Film Festival στα νησιά υπό την αιγίδα και την υποστήριξη του ΕΟΤ και της Περιφέρειας Αττικής, σήμερα Τρίτη 30 Αυγούστου στο Cine Anesis στις 21:30.

    Οι φονικές απαγγελίες του Βίνσεντ Πράις στο «Θέατρο του Αίματος»

    Οι φονικές απαγγελίες του Βίνσεντ Πράις στο «Θέατρο του Αίματος»

    Ο Βίνσεντ Πράις εκδικείται τους κριτικούς θεάτρου που τον απαξίωσαν, έχοντας ως εγχειρίδιο φόνου τα λόγια του Σαίξπηρ! Το 6ο Athens Open Air Film Festival σάς προσκαλεί απόψε στο Νομισματικό Μουσείο για την πιο ιδιόρρυθμη, αναπαράσταση έργων του Βρετανού βάρδου που είδατε ποτέ!

    Ο Λόρενς Ολίβιε ντύνεται τον «Ερρίκο Ε'» στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου

    Ο Λόρενς Ολίβιε ντύνεται τον «Ερρίκο Ε'» στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου

    Πόλεμος, διαφθορά, ρομαντισμός και …Λόρενς Ολίβιε! Σε ένα από τα ομορφότερα σημεία της πόλης, το Athens Open Air Film Festival προβάλλει κάτω από την Ακρόπολη το σκηνοθετικό ντεμπούτο του μεγάλου ηθοποιού.