aoaff
 

Ο Αλεξάντρ Ντεσπλά στο φανταστικό φινάλε του 5ου Athens Open Air

Με μία υπέροχη προβολή και έναν φανταστικό καλεσμένο, το 5ο Athens Open Air Film Festival ολοκλήρωσε τις φετινές κινηματογραφικές του εξορμήσεις στην πόλη της Αθήνας!

Από τον Πάνο Γκένα

Ο ελληνικής καταγωγής συνθέτης Αλεξάντρ Ντεσπλά τίμησε με την παρουσία του την τελετή λήξης του 5ου Athens Open Film Festival.

Καλοδιάθετος και συγκινημένος για την παρουσία του στην Ελλάδα, αλλά και για την επερχόμενη συναυλία του στο Ηρώδειο την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου, παρέλαβε το Βραβείο της πόλης των Αθηνών από τα χέρια του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας και του περιοδικού Σινεμά, Ορέστη Ανδρεαδάκη, και αναπόλησε τις καλοκαιρινές διακοπές και τις ταινίες του Λουί ντε Φινές που έβλεπε σε θερινούς κινηματογράφους, όταν επισκεπτόταν με την οικογένειά του την Ελλάδα.

Η τελετή συνοδεύτηκε με την προβολή της ταινίας «Ο Απίθανος Κύριος Φοξ», που σηματοδότησε την πρώτη συνεργασία του Ντεσπλά με τον Γουές Άντερσον. Με έμπνευση την υπέροχη ιστορία του Ρόαλντ Νταλ και τις εικόνες του Άντερσον, ο Ντεσπλά σημείωσε πως η μουσική του στην ταινία ήθελε να ακούγεται όπως η μουσική που θα έπαιζαν παιδιά, μακριά από τον βαρύ ήχο μιας συμφωνικής που συνοδεύει το πλήθος των ταινιών κινουμένων σχεδίων στο Χόλιγουντ.

Ένας από τους πιο δημοφιλείς συνθέτες κινηματογραφικής μουσικής σήμερα, στενός συνεργάτης του Ζακ Οντιάρ («Σώμα με Σώμα»), του Γουές Άντερσον («Ο Έρωτας του Φεγγαριού») και του Στίβεν Φρίαρς («Η Βασίλισσα»), ο Ντεσπλά βρέθηκε να διεκδικεί το όσκαρ μουσικής 8 φορές τα τελευταία 8 χρόνια, μιας και έχει συνοδεύσει μουσικά, μερικές από τις μεγαλύτερες οσκαρικές επιτυχίες των τελευταίων χρόνων. Ταινίες όπως η «Παράξενη Ιστορία του Μπέντζαμιν Μπάτον», η «Βασίλισσα», το «Argo», ο «Λόγος του Βασιλιά» και το «Χάρι Πότερ και οι Κλήροι του Θανάτου», συνοψίζουν το εντυπωσιακό βιογραφικό του, ενώ τα μελλοντικά του σχέδια που περιλαμβάνουν «Το Κορίτσι από τη Δανία», τις «Σουφραζέτες» και το «Rogue One: A Star Wars Story» μας κάνουν να ανυπομονούμε για τη συνέχεια.

 



    Hμερομηνία δημοσίευσης: 2015-09-06 13:05:40

    Διαβάστε επίσης

    Ο Αλεξάντρ Ντεσπλά έρχεται απόψε στο Athens Open Air! Τα δελτία εισόδου εξαντλήθηκαν!

    Ο Αλεξάντρ Ντεσπλά έρχεται απόψε στο Athens Open Air! Τα δελτία εισόδου εξαντλήθηκαν!

    Ο Αλεξάντρ Ντεσπλά, τιμά με την παρουσία του την τελετή λήξης του φετινού καλοκαιρινού κινηματογραφικού θεσμού της Αθήνας!

    Το Athens Open Air παίρνει «Ρεβάνς»!

    Το Athens Open Air παίρνει «Ρεβάνς»!

    Πότε: Τετάρτη, 2 Σεπτεμβρίου 2015 στις 21:00 Που: Πλατεία Κοτζιά | Είσοδος Ελεύθερη | Κατάλληλο άνω των 17

    Σήμερα «H Εαρινή Σύναξις των Αγροφυλάκων» στο Πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος

    Σήμερα «H Εαρινή Σύναξις των Αγροφυλάκων» στο Πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος

    Πότε: Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2015 στις 21:00 Που: Πάρκο Ακαδημίας Πλάτωνος | Είσοδος Ελεύθερη | Κατάλληλο για όλους

    Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ προσγειώνεται στον Λυκαβηττό!

    Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ προσγειώνεται στον Λυκαβηττό!

    Πότε: Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2015 στις 21:00 Που: Προαύλιος Χώρος Θεάτρου Λυκαβηττού | Είσοδος Ελεύθερη

    Το σπουδαίο «ROM» του Μενέλαου Καραμαγγιώλη στο Νομισματικό Μουσείο

    Το σπουδαίο «ROM» του Μενέλαου Καραμαγγιώλη στο Νομισματικό Μουσείο

    Πότε: Τρίτη, 25 Αυγούστου 2015 στις 21:00 Που: Νομισματικό Μουσείο | Είσοδος Ελεύθερη | Κατάλληλο για όλους