aoaff
 

To Athens Open Air γιορτάζει την εθνική επέτειο της Γαλλίας με το ευφορικό «Η Ζωή Είναι Ένα Τραγούδι»

Ο Αλέν Ρενέ υπογράφει ένα ρομαντικό και άκρως παιχνιδιάρικο μιούζικαλ, το «Η Ζωή Είναι Ενα Τραγούδι», που συγκεντρώνει για ακόμη μια φορά μερικούς από τους αγαπημένους του ερμηνευτές και βοηθά το Athens Open Air να γιορτάσει με στιλ την 14η Ιουλίου, την εθνική γιορτή της Γαλλίας.

Πότε: Δευτέρα 14 Ιουλίου, στις 22.30
Πού: Θερινός Κινηματογράφος «Δεξαμενή» [Πλατεία Δεξαμενής, Κολωνάκι] (δείτε το χάρτη παρακάτω)
Είσοδος Ελεύθερη

Αφιερωμένο στον βρετανικής καταγωγής σεναριογράφο και σκηνοθέτη Ντένις Πότερ, οι ανατρεπτικές μουσικοχορευτικές δημιουργίες του οποίου («Pennies From Heaven», «The Singing Detective») ενέπνευσαν τον Αλέν Ρενέ στο να ολοκληρώσει το δικό του ρομαντικό και άκρως παιχνιδιάρικο μιούζικαλ, το «Η Ζωή Είναι Ενα Τραγούδι» συγκεντρώνει για ακόμη μια φορά γύρω από τον σκηνοθέτη τους Σαμπίν Ατζεμά, Πιερ Αρντιτί, Λαμπέρ Γουιλσόν και Ανιές Ζαουί, μερικούς από τους αγαπημένους του ερμηνευτές που τον συνόδεψαν στο σύνολο του έργου του.

Με το ευφορικό του φιλμ, ο ριζοσπαστικός auteur, που απεβίωσε πριν λίγους μήνες στην ηλικία των 91 ετών, πειραματίζεται με τις συμβάσεις του είδους και επιλέγει οι συναισθηματικές μεταβολές των ηρώων του να εκφράζονται και να αντανακλώνται μέσα από μια πληθώρα αξέχαστων γαλλικών τραγουδιών από τους Τζέιν Μπίρκιν, Σερζ Γκενσμπούρ, Σαρλ Αζναβούρ και Δαλιδά που λειτουργούν ως διαλογικά μέρη και σχολιάζουν απολαυστικά τα δρώμενα.

Στην ταινία, η Οντίλ (Σαμπίν Ατζεμά) είναι παντρεμένη με τον Κλοντ (Πιέρ Αρντιτί) και ψάχνει να μετακομίσει σε ένα νέο και μεγαλύτερο διαμέρισμα. Η νεώτερη αδελφή της, Καμίλ (Ανιές Ζαουί), έχει μόλις ολοκληρώσει τη διδακτορική της διατριβή και είναι ερωτευμένη με έναν μεσίτη ο οποίος τυγχάνει να είναι υπεύθυνος για το διαμέρισμα της Οντίλ.

Για διαμέρισμα επίσης ψάχνει και ο Νικολά (Ζαν Πιέρ Μπακρί), πρώην σύντροφος της Οντίλ που όταν επιστρέφει στην πόλη, ξεκινάει ένα γαϊτανάκι παρεξηγήσεων και ερωτικών περιπετειών που εξελίσσονται με φόντο το γοητευτικό Παρίσι.

Να σημειώσουμε ότι η ταινία προβάλλεται ως ελάχιστος φόρος τιμής στον Αλέν Ρενέ και στην εκπληκτική κινηματογραφική κληρονομιά που άφησε πίσω του. Κ.Θ.

Πρωτότυπος τίτλος: On Connaît La Chanson
Σκηνοθεσία: Αλέν Ρενέ
Πρωταγωνιστούν: Σαμπίν Ατζεμά, Πιέρ Αρντιτί, Τζέιν Μπίρκιν, Λάμπερτ Γουίλσον
Έτος: 1997
Διάρκεια: 120'



    Hμερομηνία δημοσίευσης: 2014-07-11 18:11:42

    Διαβάστε επίσης

    Athens Open Air: η εφηβική επανάσταση της «Πίσω Πόρτας»

    Athens Open Air: η εφηβική επανάσταση της «Πίσω Πόρτας»

    Οι πρώτες επαναστάσεις μιας πρώιμης ενηλικίωσης στην νοσταλγική 'Πίσω Πόρτα' του Γιώργου Τσεμπερόπουλου - απόψε, στην δωρεάν προβολή του Athens Open Air Film Festival!

    Η εξωτική ατμόσφαιρα της Ινδίας και μια γλυκύτατη ιστορία αγάπης στο αποψινό Athens Open Air!

    Η εξωτική ατμόσφαιρα της Ινδίας και μια γλυκύτατη ιστορία αγάπης στο αποψινό Athens Open Air!

    Το αφοπλιστικό 'The Lunchbox' υπηρετεί επάξια το ανθρώπινο σινεμά της καρδιάς και αποτελεί τον ορισμό της ποιοτικής feelgood ρομαντικής κομεντί - απόψε, με ελεύθερη είσοδο στο Athens Open Air Film Festival!

    Ο «κύριος Τσανς» ζωντανεύει σήμερα στο Άλσος Νέας Σμύρνης

    Ο «κύριος Τσανς» ζωντανεύει σήμερα στο Άλσος Νέας Σμύρνης

    Σήμερα Πέμπτη τη σκυτάλη παίρνει η ταινία 'Να είσαι εκεί κύριε Τσανς' του Χαλ Άσμπι, στο Άλσος της Νέας Σμύρνης. Μία διαχρονική σάτιρα της σύγχρονης αμερικάνικης πραγματικότητας που σηματοδοτεί παράλληλα την κορυφαία ερμηνεία της καριέρας του Πίτερ Σέλερς που του χάρισε μία υποψηφιότητα για Όσκαρ και τη Χρυσή Σφαίρα. Μαζί του πρωταγωνιστούν και οι Σίρλει Μακ Λέιν, Μέλβιν Ντάγκλας, με τη προβολή πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στην Ελλάδα.

    Η «Μαγική Πόλις» ζωντανεύει ξανά στο Δουργούτι

    Η «Μαγική Πόλις» ζωντανεύει ξανά στο Δουργούτι

    Η 'Μαγική Πόλις' επιστρέφει 60 χρόνια μετά στον τόπο που γυρίστηκε, στο Δουργούτι, στο πλαίσιο του 4ου Athens Open Air Film Festival την Τρίτη 26 Αυγούστου.

    Athens Open Air: σινεμά και καλό φαγητό!

    Athens Open Air: σινεμά και καλό φαγητό!

    Ακολουθώντας την παράδοση των λαχταριστών 'Η Γιορτή της Μπαμπέτ', 'Big Night', 'Eat Drink Man Woman' και 'Ρατατούης', το 'Chef' με τον Τζον Φαβρό, τη Σοφία Βεργκάρα και πολλούς γνωστούς σταρ, αποθεώνει το καλό και εμπνευσμένο φαγητό, που σχεδόν μπορεί να γευτεί κανείς μέσα από τις λαχταριστές εικόνες. Είσοδος ελεύθερη.

    Athens Open Air: Ο Γούντι Άλεν εξομολογείται «Απιστίες και Αμαρτίες»

    Athens Open Air: Ο Γούντι Άλεν εξομολογείται «Απιστίες και Αμαρτίες»

    Ολόκληρη η καριέρα του Γούντι Αλεν βρισκόταν ανέκαθεν μοιρασμένη ανάμεσα στην κωμική της πλευρά και στην πιο δραματική. Με το 'Απιστίες κι Αμαρτίες', και χάρη σε ένα από τα κορυφαία σενάρια που έτυχε ποτέ να υπογράψει, ο σκηνοθέτης κατόρθωνε να ενώσει τις δυο αντικρουόμενες αυτές αντιλήψεις μέσα στην ίδια ταινία.