aoaff
 

Με μεγάλη επιτυχία άνοιξε το 4ο Athens Open Air Film Festival!

Μία μαγευτική βραδιά με θέα την Ακρόπολη – τόσο μέσα από την οθόνη όσο και από το χώρο του σινεμά - και μία ταινία λουσμένη από τον ελληνικό ήλιο σήκωσαν την αυλαία για το μεγαλύτερο φεστιβάλ θερινού κινηματογράφου, Athens Open Air Film Festival!

Η πρεμιέρα του 4ου Athens Open Air Film Festival, του καλοκαιρινού θεσμού της πόλης που διοργανώνεται από το περιοδικό ΣΙΝΕΜΑ και www.cinemagazine.gr με την ευγενική υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία τη Δευτέρα 16 Ιουνίου, με την προβολή της ταινίας του Χοσέιν Αμινι, «Τα Δύο Πρόσωπα του Ιανουαρίου» (The Τwo Faces of January) στον ιστορικό θερινό κινηματογράφο Θησείον.

Το παρών στην πρεμιέρα έδωσαν πολλές προσωπικότητες από τον πολιτικό, επιχειρηματικό και πολιτιστικό χώρο, μεταξύ των οποίων ο Δήμαρχος Αθήνας, Γιώργος Καμίνης, η Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηνών, Νέλλυ Παπαχελλά, η Πρόεδρος του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, Μαρία Μπόμπολα, ο πρόεδρος του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη (ΔΟΛ), Σταύρος Ψυχάρης μαζί με τον γιο του, βουλευτή Ανδρέα Ψυχάρη καθώς και ο Γενικός Διευθυντής του Ε.Κ.Κ. Γρηγόρης Καραντινάκης, ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Ε.Κ.Κ. Νίκος Σέκερης και το μέλος του Δ.Σ. Γιάννης Γλέζος, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, Τάκης Τζαμαργιάς και πολλοί εκπρόσωποι του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού.

Mε την παρουσία τους τίμησαν τη βραδιά, οι Έλληνες ηθοποιοί που συμμετείχαν στη ταινία, ο Σωκράτης Αλαφούζος, ο Όμηρος Πουλάκης και η Ευγενία Δημητροπούλου.

Στην πρεμιέρα παρευρέθηκε πλήθος ατόμων του πολιτιστικού και κυρίως κινηματογραφικού κόσμου όπως οι Γιάννης Στάνκογλου, Θέμις Μπαζάκα, Ρένος Χαραλαμπίδης, Όλγα Μαλέα, Τόνια Σωτηροπούλου, Νίκος Περάκης, Άκης Σακελλαρίου, αλλά και ο Νίκος Πορτοκάλογλου, ο Τάσσος Βρεττός και ο Δημήτρης Αληθεινός – ο οποίος φιλοτέχνησε την αφίσα του φεστιβάλ και το εξώφυλλο του νέου τεύχους του περιοδικού Σινεμά (κυκλοφορεί 26 Ιουνίου).

Την έναρξη του φεστιβάλ ανακοίνωσε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ, Ορέστης Ανδρεαδάκης, καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους και λέγοντας: «σήμερα δεν εγκαινιάζουμε μόνο τις εκδηλώσεις του Athens Open Air Film Festival, αλλά εγκαινιάζουμε ένα ολόκληρο φεστιβαλικό καλοκαίρι το οποίο διαρκεί μέχρι και τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Περιλαμβάνει δύο φεστιβάλ, το Athens Open Air Film Festival αλλά και το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας που φέτος κλείνει 20 χρόνια, ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το Πρώτη Ώρα Σινεμά, και ένα πρόγραμμα παραγωγής ταινιών μικρού μήκους σε συνεργασία με το Ε.Κ.Κ., ένα περιοδικό, το ΣΙΝΕΜΑ, που φέτος συμπληρώνει 25 χρόνια και ένα κινηματογραφικό σάιτ, το cinemagazine.gr».

Ο κύριος Ανδρεαδάκης ευχαρίστησε ιδιαίτερα τους φορείς που συμβάλλουν στην πραγματοποίηση του κινηματογραφικού αυτού θεσμού, τον ΕΟΤ και την Υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και τον Δήμαρχο Γιώργο Καμίνη καθώς και τον χορηγό, την μπύρα Fischer, που προσφέρει δωρεάν παγωμένες μπύρες κατά τη διάρκεια των προβολών του φεστιβάλ.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με ένα λαμπερό πάρτι στην πλατεία Αβησσυνίας στην ταράτσα του Loukoumi Vintage Bar - δείτε περισσότερες φωτογραφίες από τη βραδιά εδώ.

Η ταινία «Τα Δύο Πρόσωπα του Ιανουαρίου» κυκλοφορεί στους κινηματογράφους από την Πέμπτη 19 Ιουνίου από τις Seven Films/Spentzos Film.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ στο www.cinemagazine.gr και στις σελίδες μας facebook/twitter.

Η είσοδος σε όλες τις προβολές είναι ελεύθερη και τηρείται αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

Όλες οι προβολές διοργανώνονται με την ευγενική υποστήριξη του ΕΟΤ & www.visitgreece.gr



    Hμερομηνία δημοσίευσης: 2014-06-18 18:26:32

    Διαβάστε επίσης

    Athens Open Air: η εφηβική επανάσταση της «Πίσω Πόρτας»

    Athens Open Air: η εφηβική επανάσταση της «Πίσω Πόρτας»

    Οι πρώτες επαναστάσεις μιας πρώιμης ενηλικίωσης στην νοσταλγική 'Πίσω Πόρτα' του Γιώργου Τσεμπερόπουλου - απόψε, στην δωρεάν προβολή του Athens Open Air Film Festival!

    Η εξωτική ατμόσφαιρα της Ινδίας και μια γλυκύτατη ιστορία αγάπης στο αποψινό Athens Open Air!

    Η εξωτική ατμόσφαιρα της Ινδίας και μια γλυκύτατη ιστορία αγάπης στο αποψινό Athens Open Air!

    Το αφοπλιστικό 'The Lunchbox' υπηρετεί επάξια το ανθρώπινο σινεμά της καρδιάς και αποτελεί τον ορισμό της ποιοτικής feelgood ρομαντικής κομεντί - απόψε, με ελεύθερη είσοδο στο Athens Open Air Film Festival!

    Ο «κύριος Τσανς» ζωντανεύει σήμερα στο Άλσος Νέας Σμύρνης

    Ο «κύριος Τσανς» ζωντανεύει σήμερα στο Άλσος Νέας Σμύρνης

    Σήμερα Πέμπτη τη σκυτάλη παίρνει η ταινία 'Να είσαι εκεί κύριε Τσανς' του Χαλ Άσμπι, στο Άλσος της Νέας Σμύρνης. Μία διαχρονική σάτιρα της σύγχρονης αμερικάνικης πραγματικότητας που σηματοδοτεί παράλληλα την κορυφαία ερμηνεία της καριέρας του Πίτερ Σέλερς που του χάρισε μία υποψηφιότητα για Όσκαρ και τη Χρυσή Σφαίρα. Μαζί του πρωταγωνιστούν και οι Σίρλει Μακ Λέιν, Μέλβιν Ντάγκλας, με τη προβολή πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στην Ελλάδα.

    Η «Μαγική Πόλις» ζωντανεύει ξανά στο Δουργούτι

    Η «Μαγική Πόλις» ζωντανεύει ξανά στο Δουργούτι

    Η 'Μαγική Πόλις' επιστρέφει 60 χρόνια μετά στον τόπο που γυρίστηκε, στο Δουργούτι, στο πλαίσιο του 4ου Athens Open Air Film Festival την Τρίτη 26 Αυγούστου.

    Athens Open Air: σινεμά και καλό φαγητό!

    Athens Open Air: σινεμά και καλό φαγητό!

    Ακολουθώντας την παράδοση των λαχταριστών 'Η Γιορτή της Μπαμπέτ', 'Big Night', 'Eat Drink Man Woman' και 'Ρατατούης', το 'Chef' με τον Τζον Φαβρό, τη Σοφία Βεργκάρα και πολλούς γνωστούς σταρ, αποθεώνει το καλό και εμπνευσμένο φαγητό, που σχεδόν μπορεί να γευτεί κανείς μέσα από τις λαχταριστές εικόνες. Είσοδος ελεύθερη.

    Athens Open Air: Ο Γούντι Άλεν εξομολογείται «Απιστίες και Αμαρτίες»

    Athens Open Air: Ο Γούντι Άλεν εξομολογείται «Απιστίες και Αμαρτίες»

    Ολόκληρη η καριέρα του Γούντι Αλεν βρισκόταν ανέκαθεν μοιρασμένη ανάμεσα στην κωμική της πλευρά και στην πιο δραματική. Με το 'Απιστίες κι Αμαρτίες', και χάρη σε ένα από τα κορυφαία σενάρια που έτυχε ποτέ να υπογράψει, ο σκηνοθέτης κατόρθωνε να ενώσει τις δυο αντικρουόμενες αυτές αντιλήψεις μέσα στην ίδια ταινία.