aoaff
 

Ένα από τα καλύτερα ελληνικά ντοκιμαντέρ των τελευταίων χρόνων στο Athens Open Air

Ο Γεράσιμος Ρήγας πέρασε 24 μήνες κινηματογραφώντας την εναλλαγή των εποχών μέσα από τα ανεπιτήδευτα στιγμιότυπα ζωής της οικογένειας Γιαννακού. Με λιτή και συγκινητική γλώσσα, προσεγγίζει τους ανθρώπους που ζουν σε έναν εγκαταλελειμμένο τόπο και αποφαίνεται πως η καρτερικότητα αποτελεί το νομοτελειακό ρυθμό της φύσης και του ανθρώπου.

Πότε: Τρίτη 24 Ιουνίου, στις 21.00
Πού: Κήπος Νομισματικού Μουσείου Αθηνών, Πανεπιστημίου 12 (δείτε το χάρτη παρακάτω)
Είσοδος Ελεύθερη

Το «Πάρβας – Άγονη γραμμή» περιγράφει την καθημερινότητα της οικογένειας Γιαννακού στη Χώρα του νησιού της Αμοργού.

Πρωταγωνιστής της ταινίας ο Δημήτρης Γιαννακός, γνωστός και σαν Πάρβας, διατηρεί εδώ και σαράντα χρόνια μαζί με τη γυναίκα και την κόρη του, το παραδοσιακό καφενείο της Χώρας.

Ο Γεράσιμος Ρήγας πέρασε 24 μήνες κινηματογραφώντας την εναλλαγή των εποχών μέσα από τα ανεπιτήδευτα στιγμιότυπα ζωής της οικογένειας Γιαννακού.

Με λιτή και συγκινητική γλώσσα, προσεγγίζει τους ανθρώπους που ζουν σε έναν εγκαταλελειμμένο τόπο και αποφαίνεται πως η καρτερικότητα αποτελεί το νομοτελειακό ρυθμό της φύσης και του ανθρώπου.

Σύμφωνα με τον σκηνοθέτη: «Η ταινία αποτελεί το καταστάλαγμα μιας σταδιοδρομίας τριών τετάρτων του 20ου αιώνα και συνοψίζει τα κύρια χαρακτηριστικά του πρωταγωνιστή. Το ραφιναρισμένο γούστο και την αίσθηση ενός Αιγαιοπελαγίτη του 7ου π.Χ. αιώνα που επέζησε και έφτασε ως τις μέρες μας». Π.Γ.


 

Σκηνοθεσία: Γεράσιμος Ρήγας
Έτος: 2008
Διάρκεια: 78'



    Hμερομηνία δημοσίευσης: 2014-06-24 12:58:16

    Διαβάστε επίσης

    Athens Open Air: η εφηβική επανάσταση της «Πίσω Πόρτας»

    Athens Open Air: η εφηβική επανάσταση της «Πίσω Πόρτας»

    Οι πρώτες επαναστάσεις μιας πρώιμης ενηλικίωσης στην νοσταλγική 'Πίσω Πόρτα' του Γιώργου Τσεμπερόπουλου - απόψε, στην δωρεάν προβολή του Athens Open Air Film Festival!

    Η εξωτική ατμόσφαιρα της Ινδίας και μια γλυκύτατη ιστορία αγάπης στο αποψινό Athens Open Air!

    Η εξωτική ατμόσφαιρα της Ινδίας και μια γλυκύτατη ιστορία αγάπης στο αποψινό Athens Open Air!

    Το αφοπλιστικό 'The Lunchbox' υπηρετεί επάξια το ανθρώπινο σινεμά της καρδιάς και αποτελεί τον ορισμό της ποιοτικής feelgood ρομαντικής κομεντί - απόψε, με ελεύθερη είσοδο στο Athens Open Air Film Festival!

    Ο «κύριος Τσανς» ζωντανεύει σήμερα στο Άλσος Νέας Σμύρνης

    Ο «κύριος Τσανς» ζωντανεύει σήμερα στο Άλσος Νέας Σμύρνης

    Σήμερα Πέμπτη τη σκυτάλη παίρνει η ταινία 'Να είσαι εκεί κύριε Τσανς' του Χαλ Άσμπι, στο Άλσος της Νέας Σμύρνης. Μία διαχρονική σάτιρα της σύγχρονης αμερικάνικης πραγματικότητας που σηματοδοτεί παράλληλα την κορυφαία ερμηνεία της καριέρας του Πίτερ Σέλερς που του χάρισε μία υποψηφιότητα για Όσκαρ και τη Χρυσή Σφαίρα. Μαζί του πρωταγωνιστούν και οι Σίρλει Μακ Λέιν, Μέλβιν Ντάγκλας, με τη προβολή πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στην Ελλάδα.

    Η «Μαγική Πόλις» ζωντανεύει ξανά στο Δουργούτι

    Η «Μαγική Πόλις» ζωντανεύει ξανά στο Δουργούτι

    Η 'Μαγική Πόλις' επιστρέφει 60 χρόνια μετά στον τόπο που γυρίστηκε, στο Δουργούτι, στο πλαίσιο του 4ου Athens Open Air Film Festival την Τρίτη 26 Αυγούστου.

    Athens Open Air: σινεμά και καλό φαγητό!

    Athens Open Air: σινεμά και καλό φαγητό!

    Ακολουθώντας την παράδοση των λαχταριστών 'Η Γιορτή της Μπαμπέτ', 'Big Night', 'Eat Drink Man Woman' και 'Ρατατούης', το 'Chef' με τον Τζον Φαβρό, τη Σοφία Βεργκάρα και πολλούς γνωστούς σταρ, αποθεώνει το καλό και εμπνευσμένο φαγητό, που σχεδόν μπορεί να γευτεί κανείς μέσα από τις λαχταριστές εικόνες. Είσοδος ελεύθερη.

    Athens Open Air: Ο Γούντι Άλεν εξομολογείται «Απιστίες και Αμαρτίες»

    Athens Open Air: Ο Γούντι Άλεν εξομολογείται «Απιστίες και Αμαρτίες»

    Ολόκληρη η καριέρα του Γούντι Αλεν βρισκόταν ανέκαθεν μοιρασμένη ανάμεσα στην κωμική της πλευρά και στην πιο δραματική. Με το 'Απιστίες κι Αμαρτίες', και χάρη σε ένα από τα κορυφαία σενάρια που έτυχε ποτέ να υπογράψει, ο σκηνοθέτης κατόρθωνε να ενώσει τις δυο αντικρουόμενες αυτές αντιλήψεις μέσα στην ίδια ταινία.